Seuraa meitä somessa:

Suosikit avausvoittoihin puolivälierissä

27.02.2015

Naisten puolivälierät käynnistyivät perjantaina kahdessa otteluparissa runkosarjan kärkijoukkueiden kotivoitoilla. LP Viesti antoi omassa avauksessaan LP-Vampulalle vain 31 eräpistettä ja HPK puolestaan löi LiigaPlokin 3-1.

Kylmää kyytiä LP-Vampulalle Salohallissa

Puolustavan mestarin LP Viestin ja sarjanousija LP-Vampulan ensimmäinen puolivälieräottelu Salohallissa sujui runkosarjan lopputaulukon määrittämällä käsikirjoituksella: mestari vei nousijaa mennen tullen. Lukemat 3-0 (25-13, 25-11, 25-7) syntyivät tunnissa ja neljässä minuutissa - ja kertovat olennaisen.

LP Viesti teki ottelussa vain neljä suoraa hyökkäysvirhettä ja tehotilasto näytti plussaa 43. LP-Vampulan tehotilasto oli puolestaan miinuksella 15.

- Oli meille kova peli. Salolla on hyvä torjunta ja hyvä syöttö. Me emme saaneet oikein tunnetta peliin ja teimme paljon virheitä. Odotan parempaa maanantaina, tiivisti vieraiden kapteeni ja passari Tatsiana Mysliuchyk.

- Ensimmäisessä erässä yritimme parhaamme, mutta jatkossa oli vaikeampaa, mietti valkovenäläispassari.

- Pakkopullaa meille, jota en oikein ymmärrä: nyt pelaajien pitäisi nauttia ja taistella parhaansa mukaan, pelata myös omaa tulevaisuutta ajatellen. Ei näitä pudotuspelejä kaikille pelaajille tule koskaan eteen, mietti päävalmentaja Kai Stenius pettyneenä.

- Vastustaja on toki hyvä ja kova, mutta silti pitäisi yrittää. Ehkä sekään ei muuta tulosta, mutta silti, penäsi Stenius.

LP-Vampulan huono tuuri loukkaantumisten kanssa sai jatkoa, kun kolmannen erän tilanteessa 19-5 Hanna Kimpanpää teki vastapallosta kuudennen pisteen joukkueelleen, mutta loukkasi samalla olkapäänsä ja joutui vaihtoon.

- Jos Hanna on pois, pitää laittaa jompikumpi liberoista yleispelaajaksi ja se alkaa jo olla hiukan koomistakin, hymähti Stenius.

Venäläinen yleispelaaja Ekaterina Ripnaya oli tästä pelistä pois eikä pelanne vielä maanantainakaan.

- Pelasimme hyvän pelin, pidimme oman pelitason hyvänä. Ja oli hienoa, että meidän nuoret pelaajat pääsivät esiin ja pelasivat hyvällä tasolla hekin, tuumi puolestaan kotijoukkueen parhaana palkittu passari Viktoriia Tuchashvili.

- Tytöt hoitivat homman tänään mallikkaasti, esimerkiksi vain neljä virhettä hyökkäyksissä. Ja kuten Viki totesi, vaihtopelaajien tulo kentälle ei pudottanut pelin tasoa, kiitteli voittajien päävalmentaja Kari Raatikainen.
Joukkueet kohtaavat toisensa maanantaina ja silloinkin Salossa.

Otteluisäntä McDonald´s palkitsi parhaina Elli-Noora Hiltusen ja Viktoriia Tuchashvilin.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti Lymareva 11/+8, Pihlajamäki 11/+8, Jokinen 10/+10, Rakic 10/+8.
LP-Vampula Hiltunen 10/0, Tahvanainen 4/-2, Goriaeva 3/-1

Otteluvoitot LP Viestille 1-0

Ottelutilasto

Kaksijakoinen kamppailu Hämeenlinnassa HPK:lle

HPK avasi puolivälierät 3-1 (24-26, 25-11, 25-12, 25-23)- voitolla LiigaPlokista. Vieraat puristivat avauserän nimiinsä, mutta kaksi seuraavaa menivät murskaavasti HPK:lle loistavalla esityksellä. Neljännessä LiigaPloki taisteli tiukasti taas erävoitosta, mutta kotijoukkue puristi sen nimiinsä lopulta 25-23.

HPK:n tähtenä hääräsi Michaela Madsen ja LiigaPlokista loisti Hillary Hurley. HPK:n Noora Venho sai ottelussa komennuksen toiseen erään passarin tehtäviin ja hoiti hommansa hyvin. Etenkin Venhon puolustuspallot olivat näyttäviä. Myös LiigaPlokin libero Iida Eskonmaa puolusti useita palloja peliin lattian rajasta.

Tulisieluinen LiigaPlokin päävalmentaja Teemu Oksanen osaltaan tyytyväinen joukkueensa suoritukseen mutta antoi myös sittiä.

- Onnittelut HPK:lle voitosta se pelasi tasapainoisen ottelun. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja joukkue teki ne asiat joita oli etukäteen sovittu. Toisessa ja kolmannessa erässä meiltä petti täysin aloitusten vastaanotto ja se johtui siitä kun HPK pahensi aloituksiaan. Taistelu jatkuu sunnuntaina, lupasi LiigaPlokin valmentaja Teemu Oksanen.

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano oli ottelun aikana poikkeuksellisen rauhallinen vaikka korostikin neuvontaääntään muutaman kerran.

- Tänään tuli voitto ja se oli tärkein asia. Vastustaja LiigaPloki oli myös hyvä. Tämän kaltainen peli jota joukkueeni pelasi, niin ei riitä pitkälle mutta onneksi voimme parantaa peliämme. Pelin taso vaihteli liikaa mutta tämä on playoffsia, totesi HPK:n valmentaja Bruno Napolitano.

HPK:n parhaana pelaajana palkittiin keskipelaaja Michaela Madsen ja LiigaPlokista yleispelaaja Hillary Hurley.

Yleisöä Elenia Areenalla oli 427 henkilöä.​

Parhaat pistenaiset
HPK Madsen 20/+15, Korhonen 17/+11, Boricheva 16/+15
LiigaPloki Hurley 21/+14, Moim 13/+3, Anttila 5/+4

Otteluvoitot HPK:lle 1-0

Noora Venhon haasto HPK:n FB:ssa

Ottelutilasto

  Takaisin