Seuraa meitä somessa:

Suosikit hoitivat naisten liigan keskiviikkopelit

01.02.2017

Ennakkosuosikit LP Viesti, HPK ja OrPo voittivat keskiviikon naisten liigaottelunsa.

LP Viesti murskasi siipirikon LP Kangasalan

Tuore cupmestari LP Viesti ei antanut mitään mahdollisuuskia siipirikolle kotijoukkueelle LP Kangasalle keskiviikkona. LP Viesti vei ottelun 0-3 (12-25, 19-25, 17-25).

Kotijoukkue LP Kangasala oli koko ensimmäisen erän vaikeuksissa ja LP Viesti hallitsi peliä jokaisella osa-alueella. LP Kangasala sai kasaan vain 12 pistettä.

Toinen erä alkaa hieman paremmin kotijoukkuelta, mutta peli ei kuitenkaan lähde kulkemaan oikeasti. Kangasalan pieni kiri erän puolivälissä ei kuitenkaan riitä ja erä päättyy 19-25 dramaattisesti Nyukhalovan verkkovirheeseen ja loukkaantumiseen. Ukrainalainen ei enää palannut peliin.

Pitkä erätauko ei tuonut helpotusta Kangasalan tilanteeseen ja sekavalla kokonnpanolla se häviää päätöserän 17-25. Erän loppuvaihessa kentällä oli yhtä aikaa mm. kaksi passaria ja kolme keskipelaajaa.



Kapteeni Outi Munnukka, LP Kangasala:

- Peli alkoi tahmeasti vaikka yhden pelaajan puuttumisen ei pitäisi vaikuttaa noin paljon. Toiseen erään lähdettiin paremmalla innolla ja taistelutahdolla mutta se ei riittänyt. Nyukhalovan loukkaantuminen sekoitti pakkaa mutta kolmannessa erässä alettiin herätä unesta. En tiedä mikä paniikki meillä oli ja miksi. Jovana teki hyvää työtä ja hyökkäsi rohkeasti.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tärkeät pisteet meille. Molemmat pelasivat hyvin Hämeenlinnassa viikonloppuna. Meillä oli hyvä vire ja olisin toivonut että Kangasala olisi pystynyt pelaamaan paremmin.

Daniela Öhman, LP Kangasala:

- Ei oltu täydellä kokoonpanolla liikkeellä, mutta olisi pitänyt pystyä parempaan. Kaikkien pitäisi pystyä tuossa tilanteessa auttamaan toisiaan ja ottamaan vastuuta.

Hillaelina Mäntylä, LP Viesti:

- Hyvä voitto ja tärkeät kolme pistettä meille. Tiedettiin että pitää pelata kovaa mutta Kangasalan kokoonpano helpotti meitä.

Parhaat pelaajat
LP Kangasala: Jovana Gogic
LP Viesti: Pauliina Vilponen

LähiTapiolan pisteet
3 Vilponen LP Viesti
2 Heikkiniemi LP Viesti
1 Mäntylä LP Viesti

LP Kangasala - LP Viesti 0-3
12-25, 19-25, 17-25
LP Kangasala: Segovia 10/-2,Öhman 7/+5,Gogic 7/0
LP Viesti: Vilponen 14/+9,Heikkiniemi 11/+9,Gokhshtein 7/+6
Katsojia: 420

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

'Kuortane kiusasi, mutta jäi erävoitoitta

Kuortane pelasi hyvällä syötöllä ja todella vähillä virheillä kaksi erää, mutta sitten OrPo sai pelinsä vapautuneemmaksi ja vei ottelun 3-0 (25-22, 25-23, 25-14).

OrPo hyökkäsi 49% tehoilla ja Kuotane vain 30:en. Tuttuun tapaan kaksikko Janise Johnson (20/+13) - Malina Terell (14/+11) oli kotijoukkueen tehoista vastaava.

Suvi Kokkonen, Kuortane:

- Kaksi ekaa erää pelattiin niin hyvin kuin pystyttiin, mutta kolmas erä uupui täysin. Kehittävää pelata Mestaruuliigassa.

Anni Toivonen, OrPo:

- Oli ihan mukava pelata. Toinen erä oli tiukka, mutta saatiin kolmas erä mukavasti kotiin.

Tapio Kangasniemi, Kuortane:

- Aika tyypillinen, kuten Suvikin sanoi. Periaatteessa ollaan parin pinnan päässä erävoitoista. Niissä se veri punnitaan. Erityisen hyvää oli, että kaksi ensimmäistä erää pelattiin vähillä virheillä, kahdessa erässä viisi yhteensä. Tämä on hieno ja kova ryhmä.

Satu Natunen, OrPo:

- Tiedettiin, että Kuortane on hyvä porukka. Ei ollut meillä aivan täysipainoista tekemistä. Kolmanteen löytyi oma rento tekeminen ja olen tyytyväinen voittoon.

Otteluisäntä Weber valitsi joukkueidensa parhaiksi Kuortaneelta Suvi Kokkosen ja OrPosta Janisa Johnsonin.

LähiTapiolan pisteet
3 Johnson OrPo
2 Terrell OrPo
1 Madsen Kuortane

Oriveden Ponnistus - Kuortane 3-0
25-22, 25-23, 25-14
Oriveden Ponnistus: Johnson 20/+13, Terrell 14/+11, Lepistö 9/+8
Kuortane: Kokkonen 12/+1, Madsen 11/+6, Hujanen 7/+3
Katsojia: 320

Ottelutilasto

HPK oli henkisesti vahva Pihtiputaalla

Sarjakärki HPK kävi hakemassa Pihtiputaalta täyden pistepotin, mutta joutui tekemään sen eteen kohtuullisesti töitä voittaen erin 1-3 (20-25, 25-21, 18-25, 16-25).

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen komennossa ja se johti sitä parhaimmillaan jo 12-6. HPK kuitenkin oli erän lopulla vahvempi ja käänsi sen itselleen.

Kakkoserä alkoi vieläkin selvemmällä pihtiputaalaishallinnalla, kun johto oli parhaimmillaan 19-10. HPK koputteli erän lopulla vielä kannoille, mutta nyt Ploki vei myös erän viimeiset pallot.

Pitkällä erätauolla kortit jaettiin uudelleen ja kolmannesta erästä eteenpäin HPK vei peliä selkeästi. LiigaPlokin vastaanotto heikkeni kolmannessa erässä ja siinä oli yksi syy pelin lopulliseen kääntymiseen. HPK:n pelaajista loisti erityisesti Allison Mayfield, joka oli vaikea pideltävä. Myös Madsen oli keskarin tontilla totutun kova.

LiigaPlokin riveissä debytoinut Alex Reid jätti itsestään pirteän kuvan. Lähes virheetön pelaaminen ja muutama loistava puolustus antoivat joukkueelle uutta energiaa. Kun se hitsaantuu vielä yhteen, odotettavissa on entistä parempaa peliä.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

. Etukäteen tämä peli oli meille se jossa katsotaan miten uusi pelaaja Alex Reid ja joukkue pelaa ensimmäistä kertaa yhdessä. Kaksi erää alkoi hyvin, mutta ensimmäisessä keskittyminen herpaantui erän puolivälissä, ja erä hävittiin, toisen erän hyvä alku kesti kuitenkin loppuun asti. Kolmannen erästä lähtien joukkueen keskittyminen herpaantui. Tyytyväinen olen Alexin tekemiseen 14/+12. Tänään kokeilin kahden liberon systeemiä (vastaanottava ja nostava). Paljon jäi vielä mietittävää joukkueen pelaamisesta erityisesti torjunta- ja puolustuspelissä.

Luca Chiappini, HPK:

- Vaikka meillä oli raskas viime viikko, pelasimme vahvasti henkisellä puolella. Olen ylpeä joukkueeni kovasta yrityksestä ja halusta voittaa peli.

Alex Reid, LiigaPloki:

- Olen viihtynyt hyvin Pihtiputaalla ja joukkueessa. Uskon,että minä ja joukkue parantaa peliä jatkossa. Kaksi erää sujui hyvin, lopussa HPK oli tehokkaampi.

Allison Mayfield, HPK:

- Raskas viime viikko ja raskas bussimatka Pihtiputaalla. Siitä huolimatta olimme henkisesti vahvoja voittamaan kolme pistettä.


LähiTapiolan pisteet

3 Mayfield HPK
2 Madsen HPK
1 Reid Ploki

LiigaPloki - HPK 1-3
20-25, 25-21, 18-25, 16-25
LiigaPloki: Kmezic 17/+7,Reid 14/+12,Washington 8/+6
HPK: Mayfield 20/+12,Karhu 18/+10,Madsen 17/+14
Katsojia: 316

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin