Seuraa meitä somessa:

Suosikit voittoihin naisten lauantaiväännöissä

27.02.2016

Ennakkosuosikit LP Kangasala, HPK ja LiigaPloki ottivat voitot lauantaina naisten Mestaruusliigassa.

LiigaPloki puristi voiton Pieksämäellä

LiigaPloki (8-18) vahvisti seitsemättä tilaansa naisten Mestaruusliigassa ottamalla kauden ensimmäisen voittonsa viidennessä erässä. LiigaPloki nousi kahden viimeisen erän voitollaan kahteen sarjpaisteeseen Pieksämäki Volleyn (7-17) kiusaksi erin 2-3 (27-29, 25-17, 26-24, 23-25, 9-15).

LiigaPloki on nyt kaksi ottelu enemmän pelanneena neljä pistettä LP-Vampulaa ja kuusi pudotuspeliviivan alapuolella olevaa Pieksämäki Volleyta edellä.

Satu Natunen, Pieksämäki:

- Harmitus päällimäisenä, ei erityisesti korostettu tätä peliä. Viidenteen erään ei lataus enää riittänyt tuon neljännen jälkeen. Puuttuu tietty rutiinitaso. Olisin kaivannut puolustukselta enemmän palloja ylös.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Jos todennäiköisesti oli tarjolla yksi kaksi tai nolla pistettä, niin kahdesta olen tosi tyytyväinen. Pieksämäelle oli vieläkin tärkeämpi peli mistä johtuen toivoin hermostuneisuutta . Melkoista vuoristorataa koko peli. Viidennen erän lähtö toi rentouden.

Pieksämäki: Bulajic 25/+15, Shevchuk 15/+9, Hollas 14/+6
LiigaPloki: Felinski 22/+11, Tooker 13/+6, Warner 12/+7

Yleisöä: 407
T 6-13, Ä 13-6, SV 11-9, VO% 33-43, H% 34-36

LähiTapiolan pisteet:
3 Bulajic Pieksämäki
2 Felinski LiigaPloki
1 Shevchuk Pieksämäki

Ottelutilasto

LP Kangasala taas viidessä Pölkkyä parempi


LP Kangasala oli löytänyt uuden vaihteen peliinsä ja dominoi selvästi ensimmäistä erää koko ajan, vaikka kuusamolaiset koettivat pyristellä vastaan. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 10. Kotijoukkueen pahoilla syötöillä meni Kuusamon vastaanotto rikki, eivätkä vieraat päässeet hyökkäämään kunnolla. Molemmin puolin verkkoa tehtiin virheitä suoraan vastustajan pussiin, mutta LP Kangasala piti erän itsellään pistein 25 – 18.

Toisessa erässä kuusamolaiset terästäytyivät ja saivat hyökkäyksensä tehostumaan. Pölkky piti toista erää hallussaan, välillä jopa kuuden pisteen johdolla. Tekniselle mentiin vieraiden johtaessa 14 - 8. Kotijoukkueen peli yskähteli ja Ismo Tahvanainen käytti joukkueen toisen aikalisänkin jo 10 – 17 tilanteessa. Taktiikka puri ja kotijoukkue rupesi kirimään eroa kiinni niin, että Tuomas Alatalo käytti molemmat aikalisänsä 15 – 17 tilanteeseen mennessä. Kun kotijoukkue tasoitti 17 – 17 tilanteeseen, Pölkyn vaihto sekoitti sen verran kotijoukkueen peliä, että Pölkky pääsi jälleen kuromaan eroa, eikä kotijoukkueen oma vaihtokaan enää auttanut. Pölkky voitti toisen erän pistein 25 – 19. Pitkälle erätauolle mentiin lukemissa 1 – 1.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja pisteitä otettiin lähes vuoroon kummallekin puolen verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin pisteissä 11 – 14 vieraiden johtaessa. Vaikka kotijoukkue pääsi tasoittamaan 16 – 16 tilanteeseen, Kuusamo ei kuitenkaan antanut periksi ja piti loppuerän itsellään. Roosa Laakkonen hoiti vielä ensimmäisen eräpallon ja otti hyökkäyspisteen LP:lle, mutta kolmas erä päättyi Nette Tuomisen verkkovirheeseen pistein 25 – 22 Kuusamolle.

Neljäs erä alkoi Roosa Laakkosen ässällä, mutta seuraava syöttö menikin sitten pitkäksi. Piste pisteeltä mentiin aina 8 – 8 tasapisteisiin, jonka jälkeen LP alkoi vetää eroa. Tekniselle aikalisälle mentiin 14 – 10 pisteissä. LP Kangasala piti erää hallussaan välillä jopa seitsemän pisteen johdolla ja otti erän pistein 25 – 18 eli 2-2 tilanteessa lähdettiin taistelemaan voitosta viidenteen erään.

Viimeisessä erässä Pölkky meinasi päästä karkuun ja oli jo neljä pistettä edellä, kun kotijoukkue löysi taistelutahdon itsestään ja sai hyökkäykset toimimaan. Kotijoukkueen torjuntakin oli kohdillaan ja peli päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 3 - 2, kun Lotta Piesanen iski hyökkäyksensä pitkäksi ja taululle jäi pisteet 15 – 12. Ottelun katsojamäärä oli 287.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Oli varmasti yleisöön menevä ”koko rahan edestä” peli. Ainoita valopilkkuja oli keskareiden peli. En ole ihan tyytyväinen tähän peliin. Totta kai olen tyytyväinen voittoon ja tyytyväinen keskareiden peliin. Mutta jos lasketaan omien virheiden määrän – me annettiin Pölkylle 41 pistettä, Pölkky antoi meille 29, tosi karu lukema. Pölkylle kunnia siitä, että toisessa erässä syöttivät hyvin ja saivat meidän vastaanottoa rikki. Meillä oli tavoitteena saada vastustajan vastaanotto rikki ja lyödä keskeltä aina, kun vaan mahdollista. Sitä vastaan on vaikeampi rakentaa puolustusta. Tämä oli vaikea peli, vaikka viime viikonloppuna kontattiin enemmän. Tämä oli tärkeä voitto henkisesti, että nyt voitettiin kotisalissa.

- Yksi runkopelaajista, Allison Mayfield, konttasi tänään pahasti. Olen kuitenkin sitä mieltä, että joukkue voittaa, joukkue häviää, ihan sama kuka pisteet tekee. Allison pelasi Pieksämäki ja Vampula peli erittäin hyvin. Luotan häneen, hän on monessa pelissä noussut loppuvaiheessa, mutta nyt sitä nousua ei tullut. Nyt kun Jasmine Tahvanainen oli pois, ei oikein ollut paikkaajaa Allisonille. Tämä menee kyllä muidenkin vastaanottajien piikkiin, jos yhdellä ei hyvä päivä, toisten pitäisi paikata paremmin. Pölkky on kova joukkue, ja pelasi kovaa keskeltä ja Prokopenko on kova pelaaja. Viikon päästä ei ole helppo vastustaja, mutta tässä sarjassa ei ole yhtään helppoja vastustajia. Valmistautumiskysymys, haetaan asetelmia, viikon kunto ratkaisee joka joukkueella.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Toinen kerta kun hävitään 5 eräinen peli täällä, harmittaa heikko peli. Syötettiin huonosti, me osataan syöttää muuallekin kuin liberon syliin koko ajan. Puolustettiin huonosti. Liberolta tämä oli yksi heikoimpia puolustuspelejä. Vastaanotto saatiin avauserän jälkeen jonkinlaiseen kondikseen. Positiivista on nyt vaikea löytää, kun oli heikko peli meiltä.

Shelby Dalton, LP Kangasala:

- Kova peli. Viime viikon häviön jälkeen on harjoiteltu kovasti siirtoja ja pyritty parantamaan peliä. Helpottaa hirveästi, kun keskipelaajat toimivat hyvin. Oli hatara peli, toinen erä oli kovempi meille, pahoja hyökkäyksiä. Ei pystytty käsittelemään niitä niin kuin olisi pitänyt. Loput erät olivat kovia, mentiin piste pisteeltä ja painettiin eteenpäin. Ei mitään erityistä, joka olisi ratkaissut pelin. Jatkettiin vain pelaamalla omaa peliämme.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:

- Totta kai harmittaa ja olen pettynyt, ettei pystytty voittamaan. Eka erä oli ihan kamala, onneksi sytyttiin toisessa ja kolmannessa erässä, mutta ei jaksettu loppuun asti. Puolustuspeli oli aika huonoa, Kangasala puolusti paljon paremmin. Toivottavasti parannetaan huomiseen peliin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala 4 Roosa Laakkonen
Pölkky Kuusamo 1 Iida Paananen

LP Kangasala: Dalton 23/+14, Laakkonen 19/+8, Vilponen 16/+11
Pölkky: Prokopenko 21/+8, Klimova 15/+11, Nicholson 8/+2

Yleisöä: 287
T 17-7, Ä 9-11, SV 12-9, VO% 47-41, H% 41-35

LähiTapiolan pisteet:
3 Dalton LP
2 Laakkonen LP
1 Prokopenko Pölkky

Ottelutilasto

HPK:lle täysi pistepotti Tampereelta

HPK (19-6) toipui nopeasti avauserän tappiostaan Mesto Tampereelle (4-21) ja kuittasi täydet sarjapisteet numeroin 1-3 (26-24, 12-25, 21-25, 13-25).

HPK syötti ottelussa peräti 15 ässää ja vei hyökkäysprosenteissa voiton 39-54.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini:

- Ottelun alku oli melko vaisu, mutta sen jälkeen pystyimme kontrolloimaan sitä. Pystymme edelleen parantamaan vaihtopallopelaamistamme, mutta pelasimme varsin hyvin omilla syöttövuoroillamme ja syötöillämme yleensäkin. Tulemme olemaan varmasti valmiina pudotuspelien alkaessa. 

Mesto ei toimittanut valmentajakommentteja.

Mesto: Alho 19/+12, Siuro 17/+11, Korhonen 7/+1
HPK: Burdine 21/+15, Korhonen 20/+14, Stalzer 15/+7

Yleisöä: 192
T 3-6, Ä 7-15, SV 7-5, VO% 41-47, H% 39-54

LähiTapiolan pisteet:
3 Korhonen HPK
2 Madsen HPK
1 Huurne Mesto

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomo Toppinen / Pieksmäki
Jyri Kivimäki / Kangasala

  Takaisin