Suurien tunteiden juhlaottelun ilta Turussa - Hurrikaani voitti, TUTO Volley jätti varauksen vastalauseeseen

22.11.2023

Kupittaan keskiviikkoillassa riitti tapahtumia. Presidentti Mauno Koivisto syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetty tapahtuma onnistui erinomaisesti ja peli TUTO Volleyn sekä Hurrikaani-Loimaan välillä sisälsi paljon käänteitä. Loppukäänteitä käsitellään vielä jälikäteen, kun kotijoukkue jätti 1-3 -tappioon päättyneestä ottelusta vastalauseen.

Hurrikaani Loimaa aloitti ensimmäisen erän vahvasti Greg Pettyn kahdella ässällä ja kotijoukkueen syöttövirheillä taululle laitettiin lukemat 8-3. TUTO Volleyn kiriessä kantaan Hurrikaani päävalmentaja Olli Kuoksa otti varsin nopeasti molemmat aikalisät, ensimmäinen tilanteessa 6-8 ja toinen heti perään tilanteessa 8-8. Erän edetessä Hurrikanin peliin tuli pientä huolimattomuutta ja kun kotijoukkueen hakkuri Alek Rastamo oli liekeissä, tehot 10/+10, erä kotijoukkueelle. Hyvin esiintyivät myös Tuomas Siirilä ja passari Joska Försti. Erä kovan taistelun jälkeen TUTO Volleylle 25-21.

Toinen ja kolmas erä olivat hyvin samanlaisia, Hurrikaani otti heti erien alkuun muutaman pisteen etumatkan. Erityisesti tasoaan nostivat Eetu Häyrinen sekä yleispelaajat Petty ja Nooa Marttila. Hyvin torjui puolestaan Miika Haapaniemi. Vastaanotossa Hurrikaani oli selvästi parempi libero Troy Goochin ja Martttilan toimesta. Toinen erä Hurrikaanille selvin numeroin 25-19 ja kolmas 25-15.

Monien ihmetykseksi neljäs erä oli taas hyvin tiukka. Kotijoukkueen William Groffier kävi vaihdossa ja tulikin vahvana takaisin. Vastaanotto toimi ja hyviä hyökkäyksiä saatiin tehtyä 50% arvoisesti. Koko erässä Hurrikaanin vastaanotto oli parempaa, mutta TUTO Volley kuitenkin taisteli itselleen edun 13-10 ja vielä 19-18. Sen jälkeen edettiin tasaisesti tilanteeseen 23-23. Hurrikaanin ottelupallotilanteessa tuomioksi tuli kotijoukkueen Joska Förstin pelaaminen palloa verkon väärältä puolelta. Tuomio oli monenkin mielestä kyseenalainen.

Hurrikaani Loimaan onnistujia olivat erityisesti yleispelaaja Nooa Marttila tehoilla 20/+14 ja Eetu Häyrinen tehoilla 23/+16, TUTO Volleyn parhaat pisteidentekijät olivat Alek Rastamo 21/ +15, William Groffier 19/+6 ja Lauri Lehtonen 12/+11.

Jani Niskakangas:

- Koko viikon joukkue on latautunut otteluun hyvin. Toisessa ja kolmannessa erässä tuli lipsumisia heti alkuun. Neljäs erä oli ylpeyden aihe nousun takia. Viimeinen pallo meni mielestäni väärin.

Olli Kuoksa:

- Odottikin tällaista ottelua. TUTO Volley on erilainen joukkue kuin harjoituksissa on yritetty treenata. Pärjätään kun saadaan heidät pois raiteiltaan. Viimeinen pallo oli ikävä.

TUTO Volleyn Lauri Lehtonen rikkoi ottelussa 1000 liigapisteen rajan.

Ottelu oli myös Hurrikaani-Loimaan liigahistorian 600:s.

TUTO Volley teki ottelun pöytäkirjaan varauksen mahdollisuudesta tehdä vastalause. Seuralla on aikaa kolme vuorokautta sen tekemiseen.

TUTO Volley - Hurrikaani Loimaa 1-3
25–21, 19–25, 15–25, 23–25
Koti:Rastamo 21/+15, Lehtonen 12/+11, Groffier 9/-4
Vieras:Häyrinen 23/+16, Marttila 20/+14, Petty 11/+4