Seuraa meitä somessa:

Suurten kohtaaminen naisten finaaleissa

03.04.2017

Lentopallon naisten Mestaruusliigan finaaleissa nähdään huippukunnossa oleva kaksikko, hallitseva mestari HPK Hämeenlinnasta ja haastaja LP Viesti Salosta. Ensimmäinen finaali isketään perjantaina Hämeenlinnassa.

HPK voitti runkosarjan, eikä hävinnyt kuin kaksi kertaa, kotisalissa ei yhtään kertaa. LP Viestille tuli tappioita viisi. Kumpikin joukkue selvitti pudotuspelit tappioitta. Tämän kauden keskinäisistä otteluista HPK voitti kaikki kolme runkosarjassa ja kaksi CEV Cupissa. LP Viesti kuitenkin vei sen tärkeimmän eli Suomen Cupin finaalin tammikuun lopussa 3-2.

- Olen todella ylpeä siitä, miten joukkue on pelannut ja mitä se on tehnyt, HPK:n italialainen valmentaja Luca Chiappini sanoo.

- Uskon että finaaleista tulee hyvin intensiiviset. Me olemme voittaneet Salon useampaan kertaan, mutta se ei enää finaaleissa merkitse mitään.

- Tässä kohtaa kautta ei enää pysty löytämään paljoakaan uutta omasta tai vastustajan pelistä.



LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen toteaa, että kausi on LP Viestillä mennyt nousujohteisesti, vaikka tappioitakin on tullut.

- Suomen Cupin voitto oli tietysti hyvä juttu ja kahdessa viimeisessä pelissä HPK:ta vastaan on pelattu täydet viisi erää., Lemminkäinen kertoo.

- Molemmat joukkueet ovat menneet eteenpäin ja nostaneet tasoaan viime kaudesta. Vaikka monet muutkin joukkueet ovat nostaneet tasoaan, niin tuntuu, että ero on vain kasvanut.

- HPK:ta vastaan pelaaminen on eri asia kuin muita joukkueita vastaan pelaaminen. Keskinäisiä pelejä on tällä kaudella ihan riittävästi. Nyt ei ole kahteen kuukauteen kohdattu toisiamme, joten on mielenkiintoista nähdä, miten peli on muuttunut. Puolalaispelaaja (Kinga Kasparzak) on meille vielä tuntematon tekijä, Lemminkäinen toteaa.



”Finaaleissa liigan kaksi parasta”

HPK tehokas hakkuri Piia Korhonen odottaa todella tasaista finaalisarjaa.

- Meillä on ollut tosi hyvä kausi Mestaruusliigassa, runkosarjan voitto, ja pleijarit menivät tosi hyvin. Odotan finaaleissa tosi tiukkoja pelejä, tosi hyvää ja tasaista lentopalloa. Finaaleissa on liigan kaksi parasta joukkuetta.

- LP Viesti on erittäin monipuolinen joukkue. Ihan mihin vaan passi menee, niin pallo tulee lujaa.

- Henkinen puoli varmaan vaikuttaa tosi paljon finaaleissa. Se kenellä on hyvä vire, Korhonen sanoo.

LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen odottaa jo finaaleja todella kovasti.

- Kausi on mennyt todella nopeasti. Ei uskoisi, että nyt on jo finaalit alkamassa. Odotan että finaaleista tulee varmasti tiukkoja ja kovia pelejä. On hienoa päästä pelaamaan finaaleja HPK:ta vastaan.

- HPK on ulottuva joukkue. Piia Korhonen lyö korkealta ja kovaa. Puolustus on heillä myös hyvä. HPK on tasaisen vahva joukkue.

- Meillä on nyt hyvä fiilis ja on hieno lähteä pelaamaan. Voitontahto on korkealla.
Molempien välierien ratkettua suoraan neljässä pelissä, joukkueille jäi peräti viikon verran aikaan valmistautua ensimmäiseen finaalipeliin.

- Viikonloppuna pidettiin vähän vapaata ja nyt viikolla harjoitellaan ihan normaalisti, että akut on ladattuna, kun pelit alkavat. On ihan hyvä, että tässä on nyt pidempi tauko, Kosonen sanoo.

Tilastokooste finaaleista

Tilastokooste finaaleista, osa 2

  Takaisin