Team Lakkapää ei antanut varamiehisen Tiikerilauman yllättää

06.03.2017

Team Lakkapää otti toisen voittonsa Kokkolan Tiikereistä kahden viikon sisällä, kun se kaatoi nyt kotonaan hallitsevan mestarin 3-0.

Team Lakkapää ja Kokkolan Tiikerit kohtasivat Rovaniemellä maanantaina lentopallon Mestaruusliigaottelussa, josta etukäteen odoteltiin tiukkaa ottelua ja pudotuspeliasemien hakua. Odotus mureni, kun Tiikereiden avauskuusikosta puuttui kolmannes eli kuumesairas hakkuri Antti Ropponen, jota tuurasi kaksi erää Teemu Lahti sekä rannevammainen Enderwin Herrera.

Myös Lakkapää antoi hieman tasoitusta yleispelaaja Vothin pukeuduttua vain liberoasuun.

Tiikerien avauksessa olivat yleispelaajina Steven Hunt ja Robert Seppänen, Lakkapäällä Jouni Palokangas ja Jere Mäkinen. Tiikereiden passarina aloitti Lasse Jylhä. Ottelu päättyi Team Lakkapään puhtaaseen 3-0 voittoon erin 25-23, 25-18, 25-20.

Ensimmäinen erä oli tasainen alusta loppuun saakka, Tiikerit avasi 1-3 johdolla, jonka Lakkapää tasoitti Bobby Walshin ässällä tilanteeseen 7-7. Sitten vuorostaan Andre Brown syötti Lakkapään 13-10 johtoon josta Fredric Gustavssonin syöttövuorolla Lakkapää karkasi jo 16-11 johtoasemaan. Tiikeri nousi vielä Steven Huntin kahdella ässällä kahden pisteen päähän 16-14, mutta loppuerä pelattiin tasaista side-out-peliä, joka päättyi Tiikereiden kahteen syöttövirheeseen.

Toisessa erässä Lakkapää otti ohjat käsiinsä heti alussa 3-0 lukemin vaikka Tiikerit yritti passarivaihdolla saada uutta rytmiä peliin Conor Eatonin johdolla. Gustavsson paukautti ässällä johdoksi 5-1 ja loppuerä oli Tiikereiden virheitä ja Lakkapään nyt voi jo sanoa rutiinipeliä. Se johti parhaimmillaan jo 20-12, ja loppuerä oli maanantai-illan runkosarjapelailua.

Tiikerit vaihtoi kolmanteen erään Huntin hakkuriksi, Eaton tuli passariksi ja Lauri Jylhä Seppäsen kanssa yleispelaajiksi. Erä alkoi Lakkapään hallinnalla. Se johti erää 6-3 Walshin ässällä, mutta Huntin ässällä Tiikerit puolestaan tasoitti tilanteeksi 10-10. Tämän jälkeen ottelua pelattiin tasaisissa merkeissä, kunnes Gustavssonin hyökkäys torjuttiin tilanteessa 15-15 ja hänen hyökkäysvirheensä johti Tiikerit 15-17 johtoon. Lakkapää nousi Matias Korhosen tullessa Brownin tilalle syöttämään 19-17 johtoon Korhosen ässällä. Tiikerit tasoitti vielä tilanteeksi 20-20, mutta sen jälkeen tuli nyky-Lakkapään kovuus esille. Se otti erän viimeiset viisi pistettä vakuuttavalla ja Tiikerit aseista riisuvalla hyökkäys- ja torjuntapelillä, joka rakentui Jouni Palokankaan vaikeiden aloitussyöttöjen pohjalle.

Lakkapää tuli läpi koko ottelun hyvän vastaanoton turvin sieltä, mistä parhaiten pääsi eli keskeltä ja hakkuri Gustavssonin kautta. Kun yleispelaajat säestivät hyvin, jäi Tiikerit nimenomaan hyökkäyspelissä selvästi toiseksi. Lakkapää iski ottelussa kahdeksan ässää Tiikereiden kolmea vastaan. Lakkapään vastaanottoprosentti oli tutun kuuloinen 62 Tiikereiden puolestaan 42 ja hyökkäystehojen ollessa Lakkapäällä 54 Tiikereiden 42 vastaan, torjuntatilaston ollessa tasaisin Tiikereiden viedessä sen 7-8.

Molemmilla joukkueilla on jäljellä kolme ottelua, mutta Tiikereillä on kotikentällään vastassa Isku ja Ducks, joten se pitänee neljännen sijansa runkosarjassa. Etta ja Lakkapää ovat molemmat kaksi otteluvoittoa Tiikereiden takana, joten Lakkapään kohdatessa Rovaniemellä Ettan lauantaina 18.3. ratkeaa viimeistään, kumpi joukkueista on runkosarjan viides. Molemmat ovat jo varmistaneet paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ja viimeisestä kahdesta paikasta taistelevat Ducks, Leka, Isku ja Loimullakin on vielä mahdollisuus nousta kahdeksan parhaan joukkoon.

Yleispelaaja Jere Mäkinen, Team Lakkapää:

- Aluksi vastaanotossa vaikeuksia, mutta pelin aikana tuntuma parani. Joukkueella hyökkäys toimi etenkin keskeltä ja hakkurin kautta.

Keskipelaaja Antti Leppälä, Kokkolan Tiikerit:

- Vastaanotto oli heikko tänään, sen jälkeen passit heittivät liikaa. Lakkapää syötti ja hyökkäsi riskillä ja onnistui. Herreran poissaolo vaikutti kyllä vastaanottoon.

Päävalmentaja Jukka Mäkihannu, Kokkolan Tiikerit:

- Lakkapää pelasi tänään parempaa lentopalloa kokonaisuudessaan kuin me. Ei saatu missään vaiheessa Lakkapäätä vaikeuksiin. Muutoksia oli, mutta joukkue ei syttynyt taistelemaan voitosta. Lakkapään asenne oli vakuuttava. Omasta pelistä tämä on kiinni, ei tulevista vastustajista.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Torjunta- ja puolustuspeli pelasi mielestäni hyvin, tasapainoinen peli kaiken kaikkiaan. Pienin askelin peliä hiotaan paremmaksi.