Team Lakkapää jatkoi voittoputkeaan

03.12.2017

Team Lakkapään voittoputki miesten Mestaruusliigassa venyi entisestään, kun se kukisti Loimun sunnuntaina 3-0. Isku puolestaan jätti Kokkolan Tiikerit erävoitoitta Pyynikillä Tampereella.

Team Lakkapää otti jo yhdeksännen perättäisen voittonsa lentopallon Mestaruusliigassa kukistamalla kotonaan Raision Loimun puhtaasti 3-0 (25-11, 25-18, 25-16). Se ei antanut Loimulle missään vaiheessa mahdollisuutta hallita ottelua, vaan otti selvän voiton virheettömän peliesityksen jälkeen.

Raision Loimu johti ensimmäistä erää 1-2 ja toista 0-2, mutta sen jälkeen Lakkapää meni menojaan. Ensimmäisessä erässä Lakkapään hakkuri Casey Schouten pommitti Loimun pois pelistä. Hän teki tekniselle aikalisälle 14-7 tilanteessa mentäessä kuusi hyökkäyspistettä, kaksi ässää ja yhden torjuntapisteen eli yhdeksän Lakkapään ensimmäisestä 14 pisteestä. Elän loppu oli Lakkapään näytöstä.

Toisessa erässä Jouni Palokangas johdatti Lakkapään tilanteesta 2-4 7-4 johtoon, joka piti erän loppuun saakka. Vain Ossi Rumpusen ja Verneri Vetriön syöttövuoroilla Loimu pääsi hetkeksi iholle, muutoin erä oli Lakkapään heiniä. Kahteen ensimmäiseen erään Lakkapää teki vain yhden hyökkäysvirheen ja Loimun tähtisentterit jäivät ilman torjuntapisteitä.
Ottelun kolmas erä meni aiempien kaavan mukaan. Lakkapää karkasi nopeasti Loimun virheiden säestyksellä omille teilleen ja erä oli ratkennut tekniselle aikalisälle mentäessä Lakkapään johtaessa jo 14-8. Loimu kävi kerran neljän pisteen tuntumassa tilanteessa Tuomas Koppasen ottelun toisella torjuntapisteellä 20-16, mutta Lakkapään vei erän lopun oman virheettömän pelin ja Loimun virheiden kustannuksella.

Lakkapään hyökkäysprosentti oli murhaava: 75 % ja joukkueen heikoimman eli Miikka Lemolankin 64 %, joten ottelun ratkaisusta ei jäänyt mitään epäselvää Loimun hyökkäysprosentin jäätyä 44 prosenttiin. Vastaanottoprosentit menivät 66-48 Lakkapäälle, joten pelin ratkaisu löytyi passariosastolla, jossa Lakkapään parhaana palkittu Joshua McKay pelasi huippupelin tarjoten hyökkäyskalustolleen maukkaita pisteentekopaikkoja. Torjunnat menivät tasan 3-3, joista Loimun torjunnat tulivat kolmannessa erässä. Lakkapää syötti 9 ässää Loimun yhtä vastaan. Lakkapää teki ottelussa vain neljä hyökkäysvirhettä ja Loimu kymmenen. Loimu sortui hyökkäyspelissään tehottomuuteen, vastaanotossa Lakkapään 27 syötöllä pommittama Vetriö nosti 52 prosentin tehoilla, mutta Rumpunen jäi 31 prosenttiin.

Verneri Vetriö, Raision Loimu

- Emme saaneet peliä käyntiin tänään. Mikään ei oikein nyt toimi pelissä. Lakkapää oli tänään kova. Emme löytäneet peli-iloa tänään koko ottelussa.

Casey Shcouten, Team Lakkapää

- Joshua (McKay) teki pelaamiseni helpoksi tänään. Agressiivinen syöttö auttoi tänään meitä pelaamaan hyvää peliä.

Christophe Achten, Raision Loimu

- Lakkapää pelasi tänään hyvin, me emme. Lakkapää ansaitsi voiton tänään. Joukkueemme tarvitsee lisää tasaista suorittamista. Tänään meillä kaikki pelaajat eivät olleet pelissä mukana. Vastaanotto ei toiminut tänään.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Joshua pelasi todella hyvän pelin tänään. Pääsimme lyömään aika paljon tyhjälle verkolle. Joshua noudatti pelisuunnitelmaa täysin. Tänään pelissämme toimi jokainen osa-alue.

Iskulle tärkeä kolmen pisteen voitto Tiikereistä

Rantaperkiön Isku otti arvokkaan kolmen pisteen voiton Kokkolan Tiikereitä vastaan lentopallon Mestaruusliigan ottelussa. Isku kaatoi Tiikerit kotikentällään Pyynikillä suoraan erin 3-0 (25-21, 26-24, 25-22).

Jaossa olivat todella tärkeät pisteet, sillä sekä Isku että Tiikerit kamppailevat viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kolmen pisteen voitolla Isku nousi sarjassa kahdeksanneksi, ja Tiikerit jatkaa edelleen viimeisellä sijalla.

Isku oli onnistunut nollaamaan nopeasti edellisiltaisen tappion LEKA Volleyta vastaan, ja lähti hyvällä peli-ilmeellä viikonlopun toiseen otteluun. Alkulämmittelyssä tuli kuitenkin vastoinkäymisiä, kun yleispelaaja Tomi Mutka loukkaantui eikä pystynyt pelaamaan ottelussa. Ilari Toimela hyppäsi Mutkan paikalle avaukseen, ja täytti paikan erinomaisesti.

Tiikereillä oli takanaan edellisillalta tiukka 3-2 -voitto Akaa Volleyta vastaan. Aiemmin loukkaantunut ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson oli sivussa molemmista otteluista.

Isku karkasi heti ensimmäisen erän alussa selkeään johtoon. Tiikerit onnistui kuitenkin kirimään 20-12 -tappioasemasta parin pisteen päähän tilanteeseen 23-21. Tämän lähemmäs Isku ei kuitenkaan vieraita päästänyt, ja ensimmäinen erä päättyi Tatu Härkösen ässäsyöttöön.

Toinen erä oli alusta asti tasaisempi, ja voitosta taisteltiin aina jatkopalloille asti. Tiikerit selvitti kaksi Iskun eräpalloa, mutta kolmannella yrityksellä Härkönen hyökkäsi keskeltä pisteen kenttään.

Kolmannessa erässä Isku otti aluksi hieman etumatkaa, mutta Tiikerit onnistui nousemaan tasoihin erän puolessa välissä. Iskun torjunta oli kuitenkin vakuuttava. Isku otti kolmannessa erässä peräti yhdeksän torjuntaa, joista viisi 18-18 -tasatilanteen jälkeen. Viimeisen pallon kenttään torjui vaihdosta kentälle hakkuriksi tullut Paavo Korhonen.

Iskulle äärimmäisen tärkeät pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun joukkue kohtaa vieraskentällä Akaa Volleyn lauantaina 9.12. Akaa Volley on neljä pistettä Iskun takana yhden ottelun tamperelaisia vähemmän pelanneena.

Ilari Toimela, Isku:

- Kyllähän tänään paremmalta näytti kuin eilen, saimme peliä pikkuhiljaa kasaan ja lähemmäs omaa tasoa. Peli-ilme oli hyvä. Hyvä maku jäi tästä pelistä.

Antti Leppälä, Tiikerit:

- Näyttäisi tilastojen perusteella, ja kentälläkin tuntui siltä, että syöttö- ja vastaanottopeli hävittiin. Yleensä se menee lentopallossa niin, että kumpi häviää sen, häviää pelin.

Oskar Muurinen, Isku:

- Meillä oli kalavelkojen maksun paikka, nyt olemme tasoissa ja kolmannen pelin jälkeen katsotaan kumpi on niskan päällä meidän välisissä väännöissä. Tomi (Mutka) joutui jäämään alkulämmittelyjen jälkeen sivuun, ja Ilarille (Toimela) tuli lennosta pelipaikan vaihto. Hänelle oli ollut toinen pelipaikka kaavailuissa, mutta oli meille vähän ässä hihassa tänään.
Lepopäivän jälkeen lähdetään tekemään ehjää viikkoa, ja katsotaan joudutaanko parantelemaan ja lepuuttamaan vai päästäänkö tekemään kovaa treeniä. Lauantaina edessä on Akaa-peli ja kaikki tietävät sen panoksen. Tämä on hienoa aikaa, kun pelataan koko ajan isoja pelejä.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Meillä on ollut joka ikinen peli oman tasoisia joukkueita vastaan tällaisia pelejä. Nyt siihen on syykin, sillä mehän pelaamme käytännössä ilman hakkuria. Toissa viikon pystyimme harjoittelemaan kuusi vastaan kuusi ja peli oli ihan toisen näköistä, kun meillä oli hakkuri. Iskun pelissä ei ollut taktisia hienouksia, mutta emme saaneet heitä silti kuriin. Vastustaja oli paljon paremmassa iskussa ja paljon paremmalla sykkeellä. Meidän pelaamisen taso ja asenne ei riittänyt tänään.