Seuraa meitä somessa:

Team Lakkapää murskasi vieraskirouksen kovalla tavalla

08.01.2017

Team Lakkapään 28:en tappion mittainen vieraskirous katkesi upealla voitolla VaLePasta sunnuntaina.

Sastamalassa sunnuntaina vieraillut Team Lakkapää oli viimeksi voittanut Mestaruusliigassa kaksi vuotta ja kaksi päivää sitten. Sen jälkeen joukkue oli hävinnyt 28 vieraspeliä perättäin. Nyt tuo ikävä putki laitettiin historiaan, kun Henri Tuomen valmentama ryhmä otti täydet kolme pistettä erin 1-3 (25-23, 27-25, 19-25, 26-24).

Pukkipaidoille keskittyminen juuri tähän peliin oli vaikeaa. Se näkyi myös illan pelissä alusta lähtien ja toisaalta vastustaja uskalsi haastajana pelata rohkeasti. Lakkapää pelasi rohkeasti erityisesti erien loput.

Aloituskoonpanot
VaLePa: Esko, Guymer, Carmody, Jokinen, Mäkinen, Chourio ja Korhonen liberona
Lakkapää: Toivola, Walsh, Brown, Mäkinen, Palokangas, Gustavsson ja liberona Or

Lakkapää oli joulutauon aikana saanut kuntoutettua Jere ”Peetun veli” Mäkisen pelikuntoon ja passarin paikan sai Matti Toivola. Toivola käytti rohkeasti kaikkia pelaajiaan. Ensimmäinen erä ei ollut mitään lentopallon suurta juhlaa, mutta tasaista ja jännittävää oli kaiken aikaa. Erän puolivälissä Olli Kunnari otettiin kentälle Peetu Mäkisen tilalle ja se piristi selvästi kotijoukkueen peliä. Tiukassa erässä Jouni Palokangas tasoitti hyökkäyksellä 23-23. Fredric Gustavsson astui syöttöruutuun ja jo ensimmäinen syöttö oli painava. VaLePa sai vaivoin pallon peliin, vaikeasta tilanteesta toivola torjui Timo Jokisen. Gustavsson päätti erän pommisyötöllä, joka kimposi kotijoukkueeen vastaanottajien käsistä seinille.

Toinen erä eteni ensimmäisen tavoin tasaisena. Gustavsson torjui Jokisen 23-24. Seuraavassa hyökkäyksessä Jokinen hyökkäsi nelospaikalta tasoihin 24-24. Robert Walsh hyökkäsi näyttävällä keskihyökkäyksellä eräpallon Lakkapäälle, jonka Gustavsson tuhri syöttövirheellä. Gustavsson paikkasi ykköspaikan hyökkäyksellä ja erä päättyi Walshin torjuntaan, 24-26.

Kolmanteen erään Urpo Sivula tuli hakkuriksi ja Jesus Chourio tuli keskimieheksi Carmodyn tilalle. Tässä erässä kotijoukkue pelasi vahvasti ja otti erävoiton erityisesti Olli Kunnarin ja Urpo Sivulan tehokkaalla hyökkäyspelillä. Pukkipaitojen erä päättyi 25-19.

Erävoiton jälkeen kotiyleisö oli luottavaisin mielin. Peli kuitenkin pysyi edelleen tasaisena. Tilanteessa 22-23 Timo Jokiselle tuomittiin verkkovirhe. Samassa tilanteessa Timo Jokinen loukkasi polvensa. Päätuomari Kenneth Aro ei sallinut loukkaantuneen pelaajan vaihtoa, koska Jesper Jylhä oli käynyt Jokisen tilalla syöttämässä. Seuraavan pallon puolustuksen jälkeen Jokinen jäi makaamaan kentälle ja vasta nyt Aro antoi luvan pelaajavaihtoon. Sekavassa tilanteessa erä ja ottelu päättyi Walshin ässäsyöttöön 24-26.

Vaikka Gustavssonin saldo jäi miinukselle (23/-1) oli hän mies paikallaan erien ratkaisuhetkillä. Keskimies Robert Walsh otti neljä torjuntaa ja hyökkäsi näyttävästi 67%:n teholla. Jouni Palokangas syötti toisessa erässä Lakkapään 16-12 tilanteesta tasoihin 16-16. Palokangas oli pelote syöttöruudussa ja mies paikallaan ratkaisuhetkillä. Matti Toivola sai hyvällä pelinrakentelulla kovat tehot hyökkääjiltä.

VaLePasta Olli Kunnari pelasi tehokkaasti ja piti pukkipaitoja pelissä mukana. Urpo Sivula säesti Kunnaria hienosti hyökkäyspelissä. Jacob Guymer otti kuusi torjuntaa ja Jarmo Korhosen näyttävät puolustukset ilahduttivat kotiyleisöä.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja

- Onnittelut Lakkapäälle. Tiukkoja eriä mutta kaveri halusi tiukkoja eriä enemmän kuin me. Ihan viimeinen tekeminen puuttui. Jokisen Timo loukkaantui, muuta tietoa ei ole nyt kuin että polvessa on kovia tuntemuksia.

Henri Tuomi, Lakkapään päävalmentaja

- Peli vähän aukesi kun ei ole mitään muuta kuin voitettavaa. Nyt ei tehty paljoakaan virheitä nelospaikan hyökkäyksissä. Asiasta puhuttu paljon. Vähän jäätiin hyökkäystehoissa mutta 10 syöttöässää hieman tasoittaa. Matti Toivolan passipeliin olen tyytyväinen. Keskitorjuja Robert Walsh pyysi ennen peliä, että saa pelata Valepan virkaveljeä Tommy Carmodya vastaan koska on pelannut häntä vastaan paljon aikoinaan. Kaveri tiesi mitä pyysi, Robert 15 pist. +10 ja Tommy 4 pist. -2!

LähiTapiolan pisteet
3 Gustavsson Lakkapää
2 Kunnari VaLePa
1 Toivola Lakkapää

VaLePa - Team Lakkapää 1-3
23-25, 25-27, 25-19, 24-26
VaLePa: Kunnari 15/+6, Jokinen 13/+5, Sivula 10/+4
Team Lakkapää: Gustavsson 23/-1, Walsh 15/+10, Palokangas 8/+5
Katsojia: 590

Ottelutilasto

Iskun haasto jäi palkinnoitta Sampo Volleyta vastaan

Sampo Volleyn kahdestoista voitto kolmestatoista viimeisestä liigaottelusta tuli Tampereelta mainiosti hanttiin laittaneen Rantaperkiön Iskun vieraana erin 1-3 (21-25, 18-25, 25-20, 27-29).

Jukka Tuovinen, Sampo:

-  Oman joukkueen puolesta vähän jännitti, kun eilen pelattiin, nukuttiin kotona ja tultiin tänään Tampereelle. Ensimmäisessä erässä meillä oli vastaanotto-hyökkäyspelin kanssa poikkeuksellisen isoja ongelmia, mutta olin yllättynyt siihen miten hyvin meillä toimi syöttö kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmas erä alkoi meiltä huonosti ja Isku pelasi erittäin hyvän erän lopun. Neljännessä erässä otettiin side out –pelaaminen hanskaan. Paremmasta vastaanotosta ja paremmasta hyökkäyspelistä tuli sitten kuitenkin ero meidän hyväksemme.

Jussi Heino, Isku:

- Oman joukkueen peli oli ylirauhallista, flegmaattisen näköistä, sinne olisi kaivattu enemmän sytykettä. Se oli selkeä parannuskohde tänään. Siitä huolimatta pystyimme haastamaan yhden kärkiporukoista hyvin tasaiseen otteluun, eikä olisi ollut kaukana piste tai kaksi meille. Se antaa vähän perspektiiviä meidän joukkueen pelin tasoon: olemme noin lähellä saada pisteen tai pisteitä, vaikka kukaan joukkueesta ei varmaan ollut tyytyväinen meidän peliin tänään. Kun sitten saadaan taas oikea pelihuumori ja –henki kohdalleen, niin peliin tulee taso lisää. Tämä ryhmä ei pärjää vielä sillä, että ollaan kylmän viileitä ja rauhallisia, vaan tunne pitää olla mukana.

Mika Mäntylä, Isku:

- Oli vähän varovaista pelaamista, vaikka tällaisiin peleihin pitäisi lähteä paineettomasti, ilme ei ollut tänään ihan paras. Sampo on yksi kovimmista joukkueista, ei ollut tänään ihan parasta esitystä meiltä. Sampo ei tee hankalista paikoista virheitä, passeja tulee tasaisesti Häyriselle ja Raadikille.

Aleksi Kaatrasalo, Sampo:

- Ei ollut parasta peliä meiltä tänään. Aika paljon epäselvää tekemistä, paljon paremmin meni eilen. Isku pelasi aikalailla odotetulla tavalla, hyvin puolustaa ja taistelee, mutta ei ollut ihan niin aggressiivinen kuin edellisessä kohtaamisessa.

LähiTapiolan pisteet
3 Häyrinen Sampo
2 Krnic Isku
1 Raadik Sampo

Rantaperkiön Isku - Pielaveden Sampo 1-3
21-25, 18-25, 25-20, 27-29
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 17/+8, Vuorinen 15/+6, Mäkinen s 14/+2
Pielaveden Sampo: Häyrinen 25/+17, Raadik 24/+11, Kaatrasalo 10/+8
Katsojia: 535

Ottelutilasto



Tiikerit vei "paikallisottelun" toistamiseen tällä kaudella

Tiikerit ja Etta pelasivat värikkään ”paikallisottelun”. Peli päättyi Tiikereille erin 3-1 (21-25, 25-19, 25-18, 26-24).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena. Vasta teknisen erätauon jälkeen Etta sai ensimmäistä kertaa kahden pisteen eron ja piti etunsa erän loppuun asti. Tilanteesta 18-22 Tiikerit alkoi pienen kirin ja Olli Kuoksa otti ensiksi yhden aikalisän, hetken päästä toisen ja heti sen perään yritti kolmattakin. Siitä seurasi keltainen kortti ja yleisöllä oli hauskaa. Erä kuitenkin Ettalle.

Toiseen erään Tiikerit vaihtoi Michael Hatchin tilalle Antti Leppälän keskitorjujaksi. Enderwin Herreran syöttöputki repi riittävän erän ratkaisun kannalta. Tilanne muuttui 4-3:sta 9-3:een. Joukossa Herreran kolme ässää. Näin jatkettiin erän loppuun Tiikerivetoisesti. Yleisö sai ihastella molempine joukkueiden hyvää puolustuspeliä.

Kolmas erä jatkui samoissa merkeissä. Tiikerit ottivat pelin haltuun ja veivät erän selkeästi. Erän alussa Antti Ropposen ja Herreran syöttövuorot toivat tarvittavan piste-eron, jonka jälkeen Tiikerit eivät antaneet vetovuoroa enää Ettalle.

Neljäs erä näytti jatkuvan tahtiin. Tiikerit johtivat jo seitsemällä pisteellä (13-6 ja 15-8). Piste-ero kaventui nopeasti ja pääosin Tiikereiden omien hyökkäysvirheiden takia. Etta pääsi jo jatkopalloille, mutta sitten Ettan omat virheet (verkkosyöttö ja pitkäksi mennyt isku) ratkaisivat erän ja ottelun Tiikereille.

Olli Kuoksa, Etta:

- Ensimmäiset pari erää hyvää lentopalloa molemmin puolin., Sitten Tiikereiden syötön taso parani ja meidän hyökkääminen meni vaikeammaksi. Päästiin neljännessä melkein eräpalloon, mutta muutama kaksoisvirhe haittasi meitä. Tiikerit pelasivat 2 viimeistä erää hyvällä tasolla. Ei saatu vielä Tiikereitä kiinni, mutta vielä me ne kiinni saadaan.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Kuten odotettavissa oli, Etta pelaa hyvää puolustuspeliä. Meillä peli parani jatkossa ja saatiin hyviä hyökkäyksiä, paitsi sitten viimeisen erän lopussa. Näin on käynyt ennenkin; tehdään virheitä ja ottelu menee hankalaksi. Onneksi saatiin erä ja koko ottelu kotiin. Leppälä otettiin kentälle toiseen erään kun fiilis sanoi, että nyt tarvitaan Leppälää. Joukkueen asenne muuttui siitä ja muistakin asioista johtuen ja voitto saatiin.

LähiTapiolan pisteet
3 Hunt Tiikerit
2 Herrera Tiikerit
1 Jokela ETTA

Kokkolan Tiikerit - Etta 3-1
21-25, 25-19, 25-18, 26-24
Kokkolan Tiikerit: Hunt 20/+10, Herrera 17/+14, Ropponen 13/+4
Etta: Jokela 21/+13, Hakala 19/+15, Kaurto 10/+5
T 8-4, Ä 4-4, SV 13-10, H% 56-52, VO% 66-69
Katsojia: 639

Ottelutilasto



Hurrikaani puolusti pisteet Kuopiosta

Uuden kreikkalaispassarin Stavros Kasampaliksen esitellyt LEKA Volley sai voitokkaan startin sunnuntain kotiotteluun Hurrikaani-Loimaata vastaan, mutta lopulta vieraat käänsivät pelin itselleen erin 1-3 (25-23, 21-25, 20-25, 22-25.

Aloituskokoonpanot LEKA: Kasampalis, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Hurrikaani: Peacock, Ma. Oivanen, Mi. Oivanen, Koppanen, Kouki, Mutka, Mäntylä (l)

Stavros Kasampaliksen yllätysmomentti kantoi yhden erän. Hurrikaani ratkaisi pelin lopulta syöttöruudussa.

1. erä: Stavros Kasampalis aloittaa terävästi syöttöruudussa ja LEKA karkaa nopeasti 4-0 johtoon. Rantasen ensimmäinen aikalisä tässä vaiheessa. Kreikkalaisen sisääntulo on aivan loistava. Mikko Oivanen syöttää pahoja ja tilanne tasoittuu 6-5. Syötöistä tulee pisteitä kumpaankin päätyyn. Kasampaliksen ja keskitorjujien yhteispeli kaipaa vielä hiomista. Tullut jo pari karkeaa virhettä keskihyökkäyksissä. Hurrikaani siirtyy ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 9-10 pitkän pallorallin päätteeksi. Tekniselle aikalisälle mennään 11-14 tilanteessa Peacockin onnekkaan verkosta kenttään tippuneen aloitussyötön jälkeen. Nissin aikalisä tilanteessa 13-16. Kasampalis pääsi yrittämään pari kertaa omaa ratkaisua verkolla, mutta Hurrikaani puolusti hienosti. Mikko Oivanen pommitti lopulta pisteen Hurrikaanille kolmannella yrityksellään. Samuli Kaislasalo tuo syöttövuorollaan LEKA:n pisteen päähän ja Rantanen ottaa toisen aikalisän tilanteessa 20-21. Aikalisän jälkeen Kaislasalo täräyttää pari ässää ja LEKA siirtyy taas johtoon. Jan Helenius ratkaisee erän LEKA:lle komealla nelospaikan hyökkäyksellä. 25-23.

2. erä: LEKA vaihtoi ensimmäisen erän loppupuolella Reijosen Jukka Lehtosen tilalle. Tällä muutoksella joukkueiden kokoonpanot ovat samat kuin ensimmäisessä erässä. Hurrikaani aloittaa erän terävämmin 1-5 Mikko Oivasen hääriessä syöttöruudussa. Samassa tilanteessa Nissi ottaa ensimmäisen aikalisän. Tatu Säisän kanssa samalla kampaajalla käyvä Matti Oivanen syötti napakan hypärin, mutta LEKA sai katkaistua syöttövuoron nopeasti. Tilanne tasoittuu pikku hiljaa ja LEKA hiipii jo pisteen päähän 9-10. Koppasen syöttövuorolla vieraat karkaavat taas neljän pisteen johtoon 9-13. Tekniselle mennään vieraiden 11-14 johdossa. Pitkä pallo päättyy LEKA:n voittoon ja tilanne tasoittuu 13-14. Mikko Oivanen osoittaa pallon jälkeen mieltään lyömällä pallon voimalla verkkoon. Ihme ettei tuomaristo näyttänyt korttia. Hurrikaanin torjunta pitää ja se on napsinut pari kertaa Heleniuksen kiinni. Nissin toinen aikalisä tilanteessa 17-21. Eräpallotilanteessa nähdään huikea palloralli, jonka Samuli Kaislasalo täräyttää lopulta käsien kautta katsomoon. Kouki päättää erän hirmuisella tykityksellä nelospaikalta yhden miehen torjuntaa vastaan. Erä 21-25.


3. erä: Samoilla kuusikoilla jatketaan. Erä alkaa tasaisesti 6-6. Kasampalis nappaa ensimmäisen torjuntapisteensä ja LEKA siirtyy johtoon 8-7. Päätuomari Laukkanen on viheltänyt LEKA:lle pari kyseenalaista käsittelyvirhettä ja Hurrikaani siirtyy johtoon 11-12. Tekniselle aikalisälle mennään 12-14 tilanteessa Koppasen syöttäessä ässän Teemu Silventoisen käsien kautta. LEKA tekee virheitä putkeen ja Hurrikaani karkaa kolmen pisteen karkumatkalle 14-17. Hurrikaanin syöttöpeli on ollut vahvaa ja se on aiheuttanut ongelmia LEKA:n vastaanotolle. Nissi ottaa aikalisän Matti Oivasen ässän jälkeen 15-19 tilanteessa. Nissi ottaa aikalisän eräpallotilanteessa 19-24. Erä päättyy Porkan syöttövirheeseen 20-25.

4. erä: Kapteeni Lehtonen palaa kuusikkoon Reijosen tilalle. Erä alkaa tasaisesti molempien hyökätessä tarkasti, 3-3. Hieno taistelupallo päättyy LEKA:n voittoon 4-4. Kasampalis on alkanut löytää yhteisen sävelen muun LEKA-joukkueen kanssa. Passipeli on alkanut löytää hyökkääjät parin erän hapuilun jälkeen. LEKA:n uusi passari on tuonut mukavasti tehoja hyökkäykseen ja mies omaa itsekin vaarallisen aseen niin syötössä kuin toisen kosketuksen hyökkäyksissä. Eemeli Kouki tasoittaa pelin 12-12 nelospaikalta. LEKA:n passipeli ailahtelee vielä paljon ymmärrettävistä syistä. Tekniselle mennään tilanteessa 12-14. LEKA vaihtaa Lankisen passariksi. Kasampalikselta kuitenkin erittäin lupaava debyytti. Mieheltä on lupa odottaa paljon loppukaudella, kunhan yhteispeli hioutuu muun joukkueen kanssa. LEKA:n aikalisä tilanteessa 15-19. Hurja palloralli kääntyy lopulta Hurrikaanille ja erä tuntuu ratkenneen 15-20. Mikko Oivanen syöttää myrkyllisiä aloituksia liukuhihnalta eikä ottelun tehokkaimmasta pelaajasta ole enää epäselvyyttä. LEKA taistelee tilanteen Lehtosen johdolla 22-24 ja Rantanen on pakotettu ottamaan vielä aikalisän. Neljäs erä päättyy 22-25 ja pisteet Loimaalle.


Tapio Nissi, LEKA Volley:

- Uusi passari oli kehissä ja tarvitaan rutkasti kuusikkoharjoituksia alle. Helppojen pallojen virheitä oli paljon ja hätäiltiin hieman. Lopussa sorruttiin kikkailuihin. Tasainen vääntö saatiin aikaan kovaa ennakkosuosikkia vastaan ja kohtalaisen tyytyväinen voi olla joukkueen esitykseen.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Sarjapisteistä pelattiin, niin ei tarvinnut motivoida joukkuetta Trentino-pelin jälkeen. Tänään saatiin puolustuksia kiitettävä määrä, ehkä se ratkaisi pelin tänään meille. Peli oli tasainen kaikin puolin. LEKA:n uusi passari oli meille arvoitus vaikka pari peliä YouTubesta katsoinkin. Tänä vuonna vastaanotto- ja hyökkäyspeli ollut timanttista, mikä tänäänkin näkyi kentällä.

Samuli Kaislasalo, LEKA:

- Hyvin tuli tänään passeja, mutta toki enemmän olisi voinut tulla. Uusi passari toi paljon uutta peliin, mutta paljon on vielä hiomista. Helppoja virheitä tuli aika monta.

Mikko Oivanen, Hurrikaani:

- Edellinen peli Trentinoa vastaan ei antanut parasta mahdollista valmistautumista tähän peliin, koska siinä pelissä emme päässeet pelaamaan omaa tavanomaista peliä. Tämä näkyi ottelun alussa, mutta onneksi saatiin oma peli kulkemaan. Pelattiin tänään maltillisemmin. Otettiin pisteitä torjunnoilla ja syötöllä. Ratkaisuhetkillä pelattiin rauhallisemmin kuin LEKA.

LähiTapiolan pisteet
3 Kaislasalo LEKA
2 Mi.Oivanen Hurrikaani
1 Karinen LEKA

LEKA Volley - Hurrikaani Loimaa 1-3
25-23, 21-25, 20-25, 22-25
LEKA Volley: Kaislasalo 22/+11, Porkka 9/+5, Helenius 9/+1
Hurrikaani Loimaa: Mi. Oivanen 27/+18, Kouki 17/+10, Mutka 8/+-5
Ä 8/11, SV 16/16, TO 7/10, VO 44 %/ 49 %
Katsojia: 505

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

Kuvat:
Wille Markkanen / LEKA Volley
Hannu Moilanen / VaLePa
Tommy Lågland / Tiikerit
Pertti Flinck / Isku

  Takaisin