Team Lakkapää otti torjuntavoiton Kokkolassa

20.02.2017

Team Lakkapää oli ratkaisevilla hetkillä Kokkolan Tiikereitä kovempi ja otti Kokkolasta vasta toisena joukkueena täyden pistepotin.

Ensimmäisen erän alku oli Steven Huntille sysimusta, kun Arash Dosanjh torjui hänen kaksi ensimmäistä hyökkäystään. Tiikerit onnistui kuitenkin alkuvaiheessa ottamaan 10-7 johdon mm. Antwain Aguillardin hyökkäyksellä ja ässällä, jonka hän teki saatuaan syöttövuoron hyökkäyksensä jälkeen. Jouni Palokankaan syöttövuorolla Robert Walsh torjui Steven Huntin ja Arash Dosanjh hyökkäsi tasoittaen pelin. Tässä vaiheessa Lauri Jylhä korvasi Huntin. Siitä jatkettiin tasatahtiin, kunnes Antti Leppälän syöttövuorolla Aguillard torjui ensiksi Andre Brownin ja heti perään Fredric Gustavssonin. Siitä eteenpäin Tiikerit johtivat muutamalla pisteellä, parhaimmillaan 20-16 ja 21-17. Team Lakkapää kuitenkin kuroi piste-eron kiinni ennen erän loppua. Kolmen Tiikerieräpallon jälkeen Team Lakkapää sai ensimmäisen eräpallonsa ja vei erän.

Toisen erän alku oli Tiikereiltä parempi ja erä oli hallussa alusta alkaen. Piste-ero oli suurimmillaan tilanteessa 10-5 ja 11-6. Lauri Jylhä tuurasi taas hetken aikaa Huntia. Erä eteni Tiikerijohdossa, kunnes Team Lakkapää kiri taas rinnalle erän loppupuolella. Tilanteeksi 22-22 muun muassa Chris Vothin, Gustavssonin ja Jouni Palokankaan toimesta. Siitä edettiin vuorotahtiin Tiikereiden pisteen johdossa tai tasatilanteessa. Kuudes eräpallo toi erän Tiikereille.

Kolmas erä tuli jo aikaisessa vaiheessa Team Lakkapään hallintaan. Erä jatkui Lakkapään muutaman pisteen johdossa. Tilanne oli välillä jopa 19-14 Lakkapäälle. Tiikerit kuroi kuitenkin eroa pienemmäksi, vaan ei riittävästi. Michael Hatch tuli Antti Leppälän tilalle tilanteessa 20-18 Lakkapäälle. Tästä tuli sitten ainoa erä, jossa ei menty jatkopalloille ja erä 25-21 Lakkapäälle. Nettilähetyksessäkin kommentoitiin erikoista ”hakkuriköyhää” erää. Antti Ropponen teki vain yhden pisteen kahdesta hyökkäyksestä ja Gustavsson neljästä hyökkäyksestä kolme pistettä.

Neljänteen erään Lasse Jylhä korvasi Conor Eatonin Tiikeripassarina ja Hatch jatkoi keskitorjujana. Erä oli alkuun tasainen. Lakkapää oli pisteen/kahden johdossa tilanteeseen 14-14 saakka. Sitten oli Tiikereiden vuoro olla johdossa ja Tiikerit saikin erän lopussa kolmen pisteen eron: 20-17. Johto suli Lakkapään hienoihin torjuntoihin (Walsh torjui Aguillardin kertaalleen ja Dosanjh Huntin kaksi kertaa). Siitä jatkettiin taas vuorotahtiin. Robert Seppänen tuli syöttämään Huntin tilalle ja jäikin takakenttäkierrokselle erän loppuun saakka. Neljäs erä meni Lakkapäälle kolmannen erä- ja ottelupallon myötä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Mentiin askel eteenpäin taas. Torjuntapelimme oli parasta mitä on pelattu. Vaikka tuli 25 syöttövirhettä, oltiin kärsivällisiä eikä painettu paniikkinappulaa. Erien loppuhetkillä syöttöpelimme parani. Suuri muutos pelissämme: ollaan opittu kääntämään erät loppuhetkillä. Uskalletaan, eikä pelätä.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Huono esitys meiltä ja kaveri sen sijaan oli hyvä. Veimme erien alkuhetkiä, sitten kaveri sai meidät hankaluuksiin. Pelimme meni liian totiseksi ja kun peli menee liian vakavaksi, se menee lukkoon. Silloin kaveri nousee rinnalle ja ohi. Neljännessä erässä peli näytti siltä miltä pitääkin: tapeltiin jokaisesta pallosta.