Seuraa meitä somessa:

Team Lakkapäälle avausvoitto - VaLePan vuoro nousta liigakärkeen

27.10.2019

VaLePa Sastamala Tampere otti liigan kärkipaikan kahdella pisteellä ennen Hurrikaania toki kolme peliä enemmän pelanneena voitettuaan Tiikerit 3-1. Team Lakkapää puolestaan otti kauden avausvoitton Ducksin kustannuksella.

VaLePa voittoon vaisun alun jälkeen

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-1 (20-25, 25-22, 26-24, 25-15)

Kyllä Tiikerit kiinnostaa, onhan sitä niin monta kertaa taottu ikimuistoisia kamppailuja. Ilmassa on jälleen urheilujuhlan tuntua. Eikä tälläkään kertaa tarvinnut pettyä. 794 katsojaa näki tasaisen ja tasokkaan kamppailun.

Aloituskokoonpanoissa ei ollut yllätyksiä.
Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Kaurto, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Lahti, Keskinen, Breilin L


Ennakko-odotukset eivät pettäneet. Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Kymmenen pisteen jälkeen Rami Rekomaan torjunta, Antti Leppälän ässä ja vielä Teemu Lahden torjunta. Tiikerit otti selvän johdon 15-10 ja piti sen erän loppuun. Erän päätti 83%.n tehoilla hyökännyt Oskari Keskinen. Tiikereiden erävoiton salaisuus oli selkeästi tehokkaampi hyökkäyspeli.

Toinen erä kamppailtiin edelleen kuten näiden kahden kiistakumppanin pitääkin, piste pisteeltä. 23-22 tilanteessa Janne Kangaskokko vaihtoi Karjarinnan tilalle David Petterssonin, joka päätti heti keskihyökkäyksen Mikko Esko tarjoilusta. Eräpallossa edellisen erän sankari Oskari Keskinen jäi Mikko Oivasen torjuntaan. Niko Suihkonen oli erässä VaLePan tehomies 5/+5 ja vastaanottokin 67%. Rami Rekomaa jatkoi virheetöntä ja näyttävää peliä, yhteensä 6 hyökkäystä, 6 pistettä.

Kolmanteen erään VaLePa vaihtoi passariksi Arttu Lehtimäen ja Pettersson jatkoi keskipelaajana. Pettersson saikin heti alussa vaimennuksia Tiikereiden keskihyökkäyksistä eikä Tiikerit päässyt niin vapaasti riehumaan keskeltä. VaLePa johti jo 11-3, mutta Tiikerit hiipi tasoihin 16-16. Tästä mentiinkin tasatahtia erän loppun. Ratkaisu oli VaLePan keskimiesten, Pettersson vei kahdesti eräpalloon ja Markus Kaurto päätti erän. Kiitos kuuluu myös Arttu Lehtimäelle hyvistä tarjoiluista.

Neljännessä erässä VaLePa meni menojaan ja piti johtonsa loppuun asti.



Mikko Oivanen oli pukkipaitojen tehokkain hyökkääjä ja otti peräti 6 torjuntaa. Arttu Lehtimäki pelasi rohkeasti ja monipuolisesti eikä peliä ilman torjuntaa. Niko Suihkonen pelasi alkuvaikeuksien jälkeen jälleen hyvän pelin, hyvä vastaanotto ja Niko tekee vähän virheitä.

Rami Rekomaa pelasi loistavan pelin, ainoastaan vaatimaton kolmas erä laski vähän arvosanaa. Otteluisäntä Kimmo Karppanen, YIT, palkitsi ansiosta Niklas Breilinin joukkueensa parhaana, erinomainen vastaanotto ja hyviä puolustuksia. Tämä heijastui koko joukkueen puolustuspeliin.

Niklas Breilin:

- Kolme erää pelattiin tosi hyvin tänään. Kolmas erä oli tosi tiukkaa vääntöä. Valepa vei lopulta, ja meillä katkesi selkäranka siihen.

Mikko Oivanen:

- Yleisesti oli itsellä kauden paras peli, muutama huonompi pätkä, jolloin tuli sutattua hyökkäyksiä. Oli rauhallisempaa peliä, mitä alkukaudella. Yleisesti kulkee aika paljon paremmin kuin alkukaudella.
Tiikereiden hyvä vastus ei yllättänyt. Tiikerit on hyvä, nuori porukka, joka pelaa hyvää peliä. Heillä on nopeita puolustajia, jotka saavat paljon palloja peliin.

Mikko Keskisipilä:

- Viimeinen erä jäi harmittamaan, mistä jää herkästi huono maku. Kaksi ja puoli erää pelattiin hyvää peliä. Pienestä oli kiinni, että olisi voinut meillekin pyörähtää. Kokonaisuutena joukkueelta suhteellisen ok startti. Hommia riittää vielä. Puolustuksia saatiin aika hyvin, mutta jatkopalloja sutattiin ja tehtiin virheitä, mikä ei ole meille tyypillistä. Peli antoi uskoa. Tälläkin pelillä pystyimme haastamaan tiukasti VaLePaa.

Janne Kangaskokko:

- Tiikerit eivät yllättäneet. Heillä on hyvä torjuntapuolustus. Meidän pelissä positiivista oli torjuntojen määrä. Kuusi jätkää otti torjuntoja. Se saatiin kentälle, mitä viikon aikana on treenattu. Loistavaa, että pystymme pelaamaan molemmilla passareilla. Se on todistettu viikon aikana

Parhaat pistemiehet
VaLePa Oivanen 26/+18, Suihonen 15/+9, Sundberg 10/-1
Tiikerit Keskinen 16/+5, Rekomaa 13/+9, Hänninen 12/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Oivanen VaLePa
2 Lehtimäki VaLePa
1 Breilin VaLePa

PROlibero
Breilin, Tiikerit

Ottelutilasto

Team Lakkapää viimeisenä voitottomien kerhosta

Team Lakkapää otti viimeisenä miesten liigajoukkueena voittotililleen merkinnän, kun se kaatoi suoraan kolmessa erässä Vantaa Ducksin 3-0 (25-15, 25-23, 28-26)

Joona Väänänen, Ducks

- Ottelu lähti takerrellen liikkeelle meillä. Toisessa erässä pääsimme peliin mukaan, mutta ratkaisupaikoissa emme saaneet tapettua palloja. Emme saaneet myöskään torjuntapeliä kuntoon.

Niko-Matti Koskela, Team Lakkapää

- Lähtökohdat olivat vaikeat. Molemmat nostavat yp:t olivat sairastuvalla. Tällä miehityksellä emme ole pääseet harjoittelemaan vastaanottoa. Muu joukkue nosti tänään tasoa ja rohkeutta pelissä oli tänään kotijoukkueella.

Juho Rajala, Ducks

- Tästä ottelusta ei jäänyt paljon kerrottavaa. Heikko alku meiltä. Emme olleet valmiita tähän otteluun. Ehkä kuvittelimme pääsevämme helpommalla. Luistimme työnteosta ja vastustaja pelasi hyvin. Viimeisessä erässä löysimme taistelutahdon ja pelin. Viimeisessä erässä pienissä yksityiskohdissa olimme heikompia. Haimme liian hienoja ratkaisuja. Ratkaisupaikoissa tuli pientä paniikkia, emmekä pystyneet tappamaan ratkaisupalloja.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Voitto oli varmasti helpottava joukkueelle. Olen todella tyytyväinen joukkueen virhekontrolliin. Ainoastaan hakkuri teki tänään liikaa virheitä. Tekemistä vielä riittää, mutta joukkueen tekemä työmäärä palkittiin tänään voitolla. Voitto tekee kyllä hyvää. Tehdyn työn tulos näkyi kentällä. Siinä oli avaimet voittoon.

Ottelu oli Ari Jokelaiselle 400:s tuomarointi Mestaruusliigassa.

LähiTapiolan pisteet
3 Sippola Lakkapää
2 Taylor Lakkapää
1 Fathers Lakkapää

PROlibero
Manoogian, Lakkapää

Ottelutilasto

Kuvat:
Hannu Moilanen / VaLePa
Tapani Kuoksa / Lakkapää

  Takaisin