Tiikereiden voittoputkelle jatkoa

22.11.2015

Kokkolan Tiikerit otti sunnuntaina 21. perättäisen liigavoittonsa ja kauden yhdeksäntensä Liiga-Riennon taivuttua kolmessa erässä. Muut sunnuntain voittajat olivat VaLePa ja Sampo.

Tiikereille yhdeksäs voitto

Tappiottoman liigakärki Kokkolan Tiikereiden (9-0) vahvat kotipelit Mestaruusliigassa jatkuivat entiseen tapaan. Tuloksena tällä kertaa voitto vierailleesta Liiga-Riennosta (3-9) erin 3-0 (25-16, 25-21, 25-19).

Tiikereistä Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu sekä Enderwin Herrera olivat sivussa. Lelu jopa siviileissä.

Liiga-Riennon avaus: Petteri Penttinen, Michael Chemos, Arttu Reijonen, Fred Musoni, Michael Pelletier, Jomi Savimäki ja Lasse Kukkonen.

Tiikereiden avaus: Lasse Jylhä, Antti Ropponen, Antti Leppälä, Grayson Overman, Romans Sauss, Robert Seppänen ja Taichiro Koga.

Ensimmäisessä erä, Tiikerit ottivat heti alkuunsa ohjat käsiinsä. Antti Ropposen syöttövuorolla Tiikerit nousi tilanteeseen 7-1. Syöttövuoron aikana Ropponen teki kolme ässää. Tilanteessa 12-3 Lauri Jylhä tuli Romans Saussin ja Tiikerit vei erän vaivatta.

Toiseen erään Romas Sauss palasi aloituskokoonpanoon. Taisi Tiikereiden fokus olla hukassa, kun he tekivät suhteellisen paljon virheitä. Liiga-Riento otti erän haltuunsa ja johti parhaimmillaan jopa kuudella pisteellä. Michael Chemos nosti profiiliaan ja torjui sekä iski yli torjunnan. Tilanteessa 4-9 Tiikerit vaihtoivat Steven Kehoen passariksi. Teknisen aikalisä jälkeen Tiikerit ryhdistäytyivät ja nousivat ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 17-16. Sitten peli siirtyikin Tiikerihallintaan ja erävoittoon.

Kolmas erä oli tasaisen alun jälkeen Tiikeridominointia. Nyt Lauri Jylhä aloitti Romans Saussin tilalla ja Riennon Joni Savimäen tilalla oli Ville Louhela. Lauri Jylhän ja Antti Ropponen syöttöputkien aikana syntyi riittävä piste-ero, jonka jälkeen odoteltiin vain pelin loppua.

Päävalmentaja Jani Säisä, Liiga-Riento:

- Alku oli surullinen. Tiikerit tylsytti meidän terän ja meiltä meni usko omaan peliin. Yritin neuvoa pelaamaan omaa peliä, vaan vastaanotto ei toiminut. Toinen erä oli etsikkoaikaa ja kun se menetettiin, mahdollisuudet menivät. Meistä huokui se, ettei kuitenkaan uskottu voittoon. Tiikereillä oli kova saldo: yksitoista ässää ja vähän virheitä.

Päävalmentaja Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Riittävästi syötetiin palloa ja saatiin vastaanottoa rikki. Jaksettiin jauhaa, kun oltiin jäljessä. Steven otettiin toisen erän lopussa mukaan, kun tarvittiin muutosta. Taichiro Koga teki taas hyvää työtä ja jakoi palloja mm. Antti Leppälälle. Riento päästi meidät oikeastaan helpolla. Hyvä tästä on jatkaa.

Sampolle pisteet Vantaalta

Sampo haki pisteet Vantaalta Lentopalloilun Mestaruusliigassa sunnuntai huipentui Vantaan Korsossa viihdyttävään otteluun, jonka vei lopulta KoVen (2-7) kiusaksi vieraillut Sampo (4-7) erin 1-3 (25-19, 23-25, 22-25, 22-25)

Sampon paidassa nähtiin jälleen tähtilibero Timo ”Dole” Tolvanen, joka loukkaantumisensa takia vaihtui ottelun alkupuolella Ville Heiskaseen, josta tuli ottelun hahmo.

Korson Vedon pelaajat kyllä yrittivät viimeiseen asti, mutta lopulta yrittämisestä jäi vain luu kouraan. Ennen pelin alkua Korson Vedon kaikki kuusi juniorijoukkuetta esittäytyivät. Otteluisäntä oli tänään JMP Huolto Oy.

Ensimmäinen erä mentiin tekniselle Korson hallinnassa. Korsolaisten torjunta, vastaanotto ja hyökkäys toimivat, tilanne teknisellä 14 – 11. Marko Määttänen korvasi liberona tänään Ville-Erik Tarkiaisen. Teknisen jälkeen Alpár Szabo oli torjuntapäällä ja Sampo otti aikalisän tilanteessa 18 – 14. Sampon libero Tolvanen loukkaantui ja tilalle tuli Ville Heiskanen. Erän lopussa Mäkitupa oli passarina ja Krause pääsi lyömään Szabon torjuntaan. Erä lopulta helposti Korsolle lukemin 25 – 19.

Kauden tasapainoisin erä täällä Lumossa, jossa Vantaan korsolaisten paketti pysyi kasassa.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Korso johti 11 – 9 ja sieltä Sampo tuli Poikelan syöttövuorolla ohi ja tekniselle mentiin Sampon johtaessa 11 – 14. Krause oli vahva ennen teknistä aikalisää puolustuksessa. Teknisen jälkeen Sainio vaihtoi hakkuria ja Niko Kärkkäinen tuli ratkaisijan rooliin. Kärkkäisen kahdella ässällä Sampon Tuovinen pakotettiin ottamaan aikalisä tilanteessa 15 – 16. Sitten Sampo nykäisi jälleen ja Sainio otti aikalisän tilanteessa 15 – 18. Korso kiri jälleen ja taisteli kuin eläin, tilanne 18 – 19. Peli oli tasan 23 – 23 ja Sampo nykäisi lopulta torjumalla Kankaanpään erän itselleen 23 – 25.

Kolmas erä mentiin Sampon tahtiin. Teknisellä aikalisällä vieraat johtivat 10 – 14. Korson vastaanotto oli edelleen erän alussa vaikeuksissa kuten toisessakin erässä. Korso sai kirivaihteen päälle ja Sampon Tuovinen otti aikalisän tilanteessa 18 – 20. Erä lopulta helposti Sampolle 22 – 25. Sampo vastaanottajana Ville Heiskanen oli kuin kone. Nappinostoista oli Krausen helppo lingota marjoja hyökkääjille. Neljäs erä oli alta aikayksikön 0 - 3 ja Sainio otti jo tässä vaiheessa ensimmäisen aikalisänsä. Sainion toinen aikalisä oli tilanteessa 9 – 12. Sitten erä kääntyi Niko Kärkkäisen syöttövuorolla Korsolle ja Tuovinen otti aikalisän, 13 – 12 tilanteessa. Niko hoitaa vielä pallon torjunnan käsistä kelloon ja tekniselle Korson johtaessa 14 – 12. Tuovinen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 15. Sampo johti 21 – 22 Lassi Nurmisen vedettyä syöttönsä rättiin. Miro Määttänen penkille tilanteessa 21 – 23. Sampo voitti lopulta erän 22 - 25 ja koko ottelun 1 – 3.

Neljännen erän lopun erikoisin episodi oli Miro Määttäsen syötön viivästyminen ja pisteen meno Sampolle. Miro valmistuessa syöttöönsä sampolaiset kirmasivat rotaatiojärjestyskiihkossaan kuin lehmät Pielaveden kevätlaitumella.

Passari Joel Laakso, Korson Veto

- Aaltoilevaa peliä. Paikka oli meilläkin. Hyviä puolustuksia saatiin, mutta häslättiin liikaa. Uskotaan kuitenkin omaan hommaan. Sampo oli tänään tasaisempi.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Ensimmäinen erä pelattiin hyvin. Sitten sählättiin tiukoissa paikoissa, ollaan verkossa jne. Ei kuitenkaan luovuteta ja kavereiden päät eivät onneksi painu”.

Libero Ville Heiskanen, Sampo

- En kerennyt yhtään miettimään, kun vain oli tultava kentälle Tolvasen tilalle. Vastaanotto oli meillä ihan kohtuullisen hyvää. Mukava oli pelata. Vaivojen vuoksi pää meinannut hajota ja en ole pystynyt siksi kunnolla haastamaan kuusikon miehiä. Neljännen erän lopun rotaatiokirmausta en ole aiemmin urallani kokenut. Itse en edes kuullut tuomarin pillin vihellystä syöttöluvaksi.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen, Sampo

- Ei ollut helppo peli. Ensimmäinen erä meni helposti Korsolle, mutta sen jälkeen saatiin oma peli toimimaan. Oltiin kokonaiskärsivällisiä. Ei palloa tarvitse aina syötöllä halkaista. Meillä onneksi maltti tänään riitti. Kahden viikon paussi tulee meille hyvään paikkaan.

Otteluisäntä JMP Huolto Oy palkitsi ottelun parhaina pelaajina Korson Vedosta Joel Laakson ja Samposta Ville Heiskasen.

Chourion debyytti voitokas Sastamalassa

Liigakakkonen VaLePa (9-1) otti kotivoiton peliruuhkan keskellä olleesta Raision Loimusta (6-2) erin 3-0 (25-16, 25-21, 25-18) aiheuttaen raisiolaisille kauden toisen liigatappion.

VaLePan ja Loimun pelissä molemmilla joukkueilla oli omat haasteensa ennen peliä. Loimu pelasi neljännen pelinsä kahdeksan päivän sisällä. Viimeisenä edellisen päivän viisieräinen hegemoniaottelu Loimaan Hurrikaanin kanssa.

VaLePalla puolestaan oli pelissä uusi hakkuri, Jesus Chourio, jonka kanssa oli ehditty tehdä vain muutama yhteisharjoitus. Lisäksi oli epävarmaa, miten Elviss Krastins pystyy pelaamaan nilkkavammansa jälkeen.

Ensimmäisessä erässä VaLePa karkasi Mikko Eskon syöttövuorolla 9-0 johtoon. Loimulla oli pahojen syöttöjen kanssa vastaanottovaikeuksia. Kun pallo nousi, hyökkääjät tekivät karkeita virheitä. Jesus otti ensimmäisen pisteensä torjunnalla tilanteessa 4-0. Loppuerä olikin pelailua tyrmäysalun jälkeen.

Toisessa erässä mentiin tasaisemmin. Pukkipaitojen keskittyminen herpaantui hivenen ja loimulaiset lämpenivät peliin mukaan. Näyttävin suoritus nähtiin tilanteessa 9-6, kun Mikko merkistä heitti Ollille siirron kaltaisen suihkaripassin neloseen. Parhaimmillaan Loimu tuli vielä kahden pisteen päähän 21-19, mutta tiukka loppurutistus toi erävoiton.

Kolmannessa erässä Loimu johti 10-8, mutta sitten VaLePa otti isännän paikan. Ottelun näyttävin torjunta nähtiin, kun tilanteessa 18-13 Jesuksen puhelinkoppitorjunta torppasi tylysti Ossi Rumpusen hyökkäysyrityksen, ta, tam pallo parkettiin. Ottelu päättyi Loimun syöttövirheeseen.

Jesus Chourio on varsin lupaava vahvistus hakkurin paikalle. Lyönnit lähtevät välillä ällistyttävän korkealta. Jesus ei ole vielä täysin sinut nopean suomalaisen pelityylin kanssa siksi virheitä tuli vielä liian paljon. Näin aluksi 59%:n tappo, 2 torjuntaa ja 4 ässää on riittävän hyvä alku 22/+11. Erittäin ilahduttavaa oli, että muu joukkue teki koko pelissä ainoastaan 1 hyökkäysvirheen! Olli pelasi hienon ottelun vastaanotto 81% ja tappo 71%, koko saldo 13/+9. Tämän kaiken mahdollisti Mikon monipuolinen ja yllätyksellinen passipeli.

Loimun paras pelimies oli Kirill Borichev ja hakkuri Daniel Vargas onnistui kohtuullisesti. Passari Ville Juntura pelasi eilen loistopelin Hurrikaania vastaan. Tänään hän väläytteli taitojaan, mutta ehkä EM-kisojen aiheuttama puute yhteisharjoittelussa näkyy vielä. Loimu onnistui hyvin painavissa aloitussyötoissä, mutta ei onnistunut horjuttamaan hyvin pelanneita kotijoukkueen vastaanottajia.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Ensimmäinen peli meidän ykköskuusikolla. Ihan tyytyväinen olen esitykseemme ja kauan odotettu Jesuksen avaus kanssa hyvä. Töitä temmon kanssa mutta kovasti töitä tehdään myös jatkossa. Keskittyminen piti ottelussa hyvin toisen erän pientä notkahdusta lukuun ottamatta.

Ismo Tuominen, Raision Loimu päävalmentaja:

- 8 päivään 4. peli. Otteluohjelmassa ei mitään järkeä näiden tuplapelien myötä mutta eipä sille mitään voi. Heti alkuun 6 hyökkäysvirhettä kun eilen Loimaalla 5 erään tuli 4 virhettä! Vaikka eilen oli pitkä ja tiukka peli niin väsymys oli selkeästi enemmän