Tiikereillä komea Euroavaus Ranskassa

04.11.2015

Hallitseva miesten lentopallon Suomen mestari Kokkolan Tiikerit avasi odotetun Eurokautensa tiistai-iltana voitokkaasti Ranskassa. Arago de Sete kaatui CEV Cupin avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa 1-3 (17-25, 23-25, 28-26, 22-25).

Kentille palannut hakkuri Lelu Ojansivu löi heti alkutahdit pelille syöttämällä parin ässän myötä kokkolalaiset 0-7-johtoon.

Kolmannessa erässä Tiikereillä oli jo yksi ottelupallo 0-3-voittoon, mutta siitä isännät nousivat vielä erävoittoon. Neljännessä erässä Tiikerit osoitti jälleen kovuuttaan johtaen sitä lähes alusta loppuun.

Romans Sauss nousi Tiikereiden parhaaksi pistemieheksi tehoin 22/+11. Kolme erää hakkurina ahertanut Ojansivu teki 17/+14 ja Enderwin Herrera 13/+8. Keskellä pelasivat Tommi Siirilä (9/+7) ja Antti Leppälä (5/+4), passarina Steven Kehoe ja liberona Taichiro Koga. Antti Ropponen (1/0) pelasi päätöserän hakkurina ja Robert Seppänen (2/+1) kävi kentällä pariin otteeseen.

Espanjan maajoukkuepassarina Guillermo Hernanin pyörittämässä ranskalaisjoukkueessa yleispelaaja Nicolas Mendez teki 17/+13 ja toinen yleispelaaja Thibault Rossard 17/+12.

Joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa Kokkolassa kahden viikon kuluttua 18.11. Tiikereille riittää jatkopaikkaan kaksi erävoittoa. Jos Tiikerit ei pääse kahteen erävoittoon, pelataan jatkopaikasta ns. kultainen erä.

Otteluparin voittaja saa vastaansa 2. kierroksella todennäköisesti Venäjän Superliigassa pelaavan Gazprom-Ugra Surgutin, joka avausosassa löi hollantilaisen Abiant Lycurgus Groningenin 3-0. Otteluparin häviäjä taas putoaa Challenge Cupiin kohdaten voittajan parista Fakel Novy Urengoi (Venäjä) - Bate-BGU Borisov (Valko-Venäjä).

Päävalmentaja, Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Hieno päivä. Kymmenen viikkoa on tehty hommia tätä tavoitetta kohti. Se on nyt puolivälissä. Hienoa vääntöä ja taisteltiin kovaa. Päästiin alussa ehkä vähän yllättämään. Saatiin vahva alku. Hienoa puolustuspeliä. Steven pyöritti hyökkäyspeliä mallikkaasti. Iso voitto.