Tiikereille ensimmäinen erätappio, mutta täysi pistepotti

08.11.2015

Kokkolan Tiikerit kärsi kauden ensimmäisen erätappionsa Rovaniemellä Team Lakkapäälle, mutta kuittasi silti täyden pistepotin. VaLePa Sastamala otti täydet pisteet puolestaan Korson Vedolta.

Team Lakkapää ryösti erän Tiikereiltä

Team Lakkapää teki sen, mihin mikään muu joukkue ei ole tällä kaudella kyennyt eli ottamaan ensimmäisen erävoiton Kokkolan Tiikereistä lentopallon Mestaruusliigassa. Joukkue otti ensimmäisen erän Tiikereiltä ennen kaikkea ennakkoluulottomalla pelillään. Lapin Urheiluopistolla pelattu ottelu päättyi Tiikereille tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-1 (21-25, 26-24, 25-22, 25-23).

Ottelu oli hyvin tasainen kuten erälukemat osoittavat. Tiikerit aloittivat ottelun ”kakkoskuusikolla”, jossa kentällä olivat yleispelaajina Lauri Jylhä ja Robert Seppänen sekä keskipelaajana Grayson Overman, mutta toiseen erään tulivat kentälle yleispelaajiksi Enderwin Herrera ja Romans Sauss sekä keskipelaajaksi Tommi Siirilä.

Tämä ei yllättäen vaikuttanut Lakkapään peliin, vaan se haastoi ”paremman” Tiikerilauman entistä hanakammin. Lakkapäällä oli hyvä sauma mennä pitkälle erätauolle 2-0 johdossa, sillä se johti toista erää jo 22-18. Toisen erän Lakkapään pyristelyt päätti Romans Sauss kahteen kivikovaan ässäsyöttöön.

Kolmas erä oli koko ajan Tiikereiden hallinnassa sen johtaessa erää käytännössä koko ajan muutama pisteen turvin.

Neljäs erä puolestaan oli Lakkapään hallinnassa. Se johti parhaimmillaan erää jo 16-11 ja 19-15, mutta nuoren joukkueen kauden perisynti eli erien loput tuottivat jälleen tuskaa. Tiikerit nousivat väkisin rinnalle ja kaksi viimeistä pistettä menivät Tiikereille Lakkapäälle tämän kauden tyypilliseen tapaan eli kahteen hyökkäysvirheeseen.

Lakkapään Peetu Mäkinen oli jälleen Lakkapään äijä kentällä. Eilen yössä kulkenut Luka Medic oli tänään pelipäällä ja hakkurin tontti oli kunnossa Lakkapäällä. Samoin Jouni Palokangas näytti jälleen tehonsa kovissa paikoissa. Tiikereiden parhaimmistoa oli Antti Leppälä, mutta ratkaisupaikossa terävin oli Romans Sauss. Antti Ropponen pelasi Tiikereiden hakkurina koko pelin. Lelu Ojansivu ei ollut mukana Rovaniemellä lainkaan.

Antti Leppälä, Tiikerit:

- Ruvettiin syöttämään ja lyömään palloa kenttään vaikean alun jälkeen. Itseluottamus on kova tiukoissakin paikoissa. Sen takia käännettiin tiukat erät itselle. Se on tärkeää myös jatkoa ajatellen.

Peetu Mäkinen, Team Lakkapää:

- Peli ailahtelee vielä liikaa. Tänään tehtiin syöttövirheitä aivan liikaa. Virheitä tulee vääriin paikkoihin. Emme olleet tarpeeksi vahvoja erien lopussa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Lakkapää pisti meidät tänään tiukille. Onnistuimme kuitenkin kääntämään pelin kulun. Ensimmäisessä erässä teimme liikaa vihreitä, emmekä onnistuneet pelaamaan sellaista peliä, mitä haluamme pelata. Toisen erän kääntäminen oli ratkaisevassa osassa tämän päivän pelissä. Olimme hieman parempia tänään.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Palauduimme hyvin eilisestä ja saimme eilisen hyvän tekemisen mukaan tähän päivään. Syöttövirheet kuitenkin söivät parhaan terän joukkueelta. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä suoritus joukkueelta.

VaLePa selvisi alkukankeudesta

Marraskuisena isänpäivänä VaLePan ja Korson Vedon välinen ottelu kokosi hienosti 669 katsojaa Vexve Areenalle. Yleisö lähti pelin jälkeen kotiin tyytyväisenä pelistä Vanttilan muovin uniikki VaLePa-ämpäri kainalossa. Alkukankeuden jälkeen peli päättyi kotijoukkueen selkeään voittoon numeroin 3-1 (23-25, 25-18, 25-14, 25-15).

VaLePan lepuutti raskaan syksyn tehnyttä Stanislav Neviadomskyita. Häntä tuurasi farmijoukkueesta Anssi Vesanen. Anssi Vesanen pelasi kauden ensimmäisen liigapelinsä, joka on hänen urallaan 563., joka on kaikkien aikojen neljänneksi eniten lentopallon miesten pääsarjatasolla. Vesanen teki ottelussa 12 pistettä (+1).

Lisäksi normaalikokoonpanosta puuttui Olli Kunnari. Liekö kotoisten isänpäiväjuhlallisuuksien tuottama hyvänolon tunne vaikuttanut VaLePan pelureiden otteisiin. Kotijoukkue teki niin suuren määrän omia virheitä. Joukkueen ensierän saldo oli 14/-2. Korso pystyi voittamaan erän, vaikka heidän hyökkäysprosenttinsa oli vain 29. Joukkue teki niukasti vähemmän virheitä, saldo 14/+3.

VaLePa ryhdistäytyi ensimmäisen erän virhesuman jälkeen. VaLePan onnistumiset murensivat pikkuhiljaa Korson itseluottamusta. Tasaisen alkuerän jälkeen VaLePa otti ratkaisevan johdon Kunnarin viiden pisteen syöttöputken aikana. Joukkoon mahtui kaksi ässää. Erä päättyi hienoon Levchenkon hyökkäykseen.

Erän alussa VaLePa teki ensimmäisen pisteen Korson syötöstä. Tämän jälkeen Esko syötti kuusi aloitussyöttöä peräkkäin, VaLePa johti 7-0. Erä ja oikeastaan ottelukin oli ratkaistu. Vedon Määttänen, Vallin ja Laakso vaihtoon, tilalle Külaots, Kärkkäinen ja Haltia. Valmentaja Sainio yritti vaihtoruletilla saada otetta vastustajasta, muttei tällä kertaa onnistunut. Vesasen Anssi päätti erän ykköspaikan hyökkäyksellä.

Tämä erä oli lähinnä pelailua ja VaLePa johti parhaimmillaan 21-9. Ote vähän herpaantui lopussa, mutta Kunnarin viistolyönti päätti pelin.

VaLePan paras pelimies oli tänään Elviss Krastins. Tehot 19/+17 kuvaavat hyvin hänen virheetöntä, tehokasta pelaamista. Elviksen suorituksista huokui rentous ja itseluottamus. Jarmo Korhonen loistavaa puolustuspelaamista oli ilo seurata ja vastaanottokin sujui moitteetta. Venskin viisi torjuntaa lannistivat vastustajan hyökkääjät. KoVen tehokkain oli keskimies Szabo. Laakso pelasi kelvollisen passipelin. Vallin aloitti hyvin, mutta hiipui otteen kirvotessa. Vaihdosta tullut Kärkkäinen piristi joukkueen peliä. Miro Määttänen ei tänään onnistunut.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Anssi tiesi jo viime viikolla että pääsee kehiin tänään. Stassille täytyi antaa Euro –pelin jälkeen lepoa kun on pieniä vaivoja. Ekan erän jälkeen peli kääntyi meille.

Petri Sainio, Korson päävalmentaja:

- Saatiin eka erä mikä oli ensimmäinen minun aikana Valepalta Sastamalassa. Toinen erä oli hyvää mutta sitten tuli Olli Kunnari Jokisen Timon tilalle ja pilasi kaiken meidän näkökulmasta. Usko omaan tekemiseen hiipui taasen liian nopeasti.

VaLePa: Krastins 19/+17, Kunnari 17/+7, Vesanen 12/+1
KoVe: Vallin 10/+4, Kankaanpää 9/0, Szabo 7/+5
T 10-11, Ä 6-2, SV 15-13, H% 53-34, VO% 55-54