Tiikereille kauden viides voitto viidennessä erässä

06.01.2024

Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit järjestivät mainion lentopallonäytelmän perjantain ainoassa Mestaruusliigan kamppailussa. Tiikerit otti kauden viidennen voittonsa viidennessä erässä.

Kokkolan Tiikerit aloitti ottelun väkevästi ja eteni nopeasti jo 1-6 johtoon jolloin kotijoukkue käytti jo erä ensimmäisen aikalisän. Aikalisän jälkeen kotijoukkue sai paremmin kiinni rytmistä ja alkoi onnistua vastaanotossa sekä hyökkäyksissään. Kotijoukkueesta onnistui ensimmäisessä erässä erityisesti hakkuri Sanches sekä keskipelaaja Harouk. Lisäksi kotijoukkue sai kuriin vieraiden hyökkääjät kuuden torjuntapisteen arvoisesti. Erä kotijoukkueelle 25-20.

Toiseen erään osat vaihtuivat. Ensimmäisessä erässä hyvin hyökännyt Sanches oli kuin varjo suorituksillaan, tehden ainoastaan yhden hyökkäyspisteen kotijoukkueelle. Vieraat saivat koko ajan paremmin ”bussijalkojaan” liikkeelle ja laitahyökkäyksiin tuli tarvittavia tehoja hakkuri Oskari Keskisen johdolla. Erä loppupuolella kotijoukkue sortui pariin suoraan syöttövirheisiin ja tätä kautta erä vieraille 24-26. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis tasatilanteesta 1-1.

Pitkän erätauon jälkeen molemmat joukkueet pelasivat hyvää kolmatta erää ja erä eteni tasaisena aina tilanteeseen 23-23, tämän jälkeen kotijoukkue hermoili ja teki harmittavasti jälleen suoria syöttövirheitä helpottaakseen vierasjoukkueen voittoa. Keskisen Oskari kunnostautui erässä vieraiden pisteiden tekijänä. Kotijoukkueen jääden liiaksi keskipelaaja Haroukin varaan. Haroukin tehotilasto osoitti kolmen erän jälkeen 14/+13. Kolmas erä vieraille 25-27.

Neljäs erä oli oikeastaan kotijoukkueen hienoista hallintaa alusta loppuun. Marttilan Janne pelasi vahvan erän hyökkäys ruudussa ja lisäksi kotijoukkue napsi erään viisi torjuntapistettä. Vieraiden tehdessä erään ainoastaan 9 hyökkäyspistettä, 27% hyökkäysteholla. Erä Hurmokselle 25-19.

Ottelun viides ja ratkaiseva erä olikin sitten varsin yksipuolinen näytös vieraiden osaamisesta. Heti alussa vieraat karkasi 0-3 johtoon kun kotijoukkue ei saanut hyökkäyksiään kuolemaan. Jos neljännessä erässä vieraiden hyökkäys tehot olivat kateissa löytyi ne sitten viiden takaisin. Tiikerit hyökkäsi erän liki 70% tehoilla ja vastaanotti kotijoukkueen syötöt tarkasti. Lisäksi vielä tähän lyhyeen erään vieraille kolme torjuntaa niin voittajasta ei ollut epäselvää. Erä tiikereille 8-15 ja samalla koko ottelu 2-3 (25-20, 24-26, 25-27, 25-19 8-15)

Karelian Hurmos - Tiikerit 2-3

25–20, 24–26, 25–27, 25–19, 8–15
Koti:Marttila 24/+8, Harouk 19/+17, Sanches 18/+6
Vieras:Keskinen 28/+21, Jylhä 16/+12, Rekomaa 11/+9