Seuraa meitä somessa:

Tiikereille makea kotivoitto Hurrikaanista

30.12.2017

Vuoden viimeiset miesten liigaottelut toivat Tiikereille makean kotivoiton 3-1 Hurrikaanista ja VaLePalle liigakärjessä odotetun 3-0 -vuiersvoiton Akaa-Volleysta.

Kokkolan Tiikerit päätti vuoden komealla voittamalla Hurrikaani-Loimaan 3-1 (22-25, 25-19, 25-16, 25-23).

Tiikerit sai avaukseen melkein terveen Fredric Gustavssonin hakkuriksi. Hänen esityksensä oli vakuuttavaa, kunnes aiempi jalkavaiva muistutti itsestään uudestaan kolmannen erän alkuvaiheessa. Gustavsson kuitenkin taisteli ottelun loppuun ”yksijalkaisena”. Muukin Tiikerijoukkue oli liikkeellä hyvällä asenteella. Hurrikaanin jalkaa mahdollisesti painoi edellisenä päivänä pelattu viisieräinen ottelu Team Lakkapäätä vastaan. Ensimmäisen erän voiton jälkeen Hurrikaanille tuli paljon virheitä.

Ensimmäinen erä alkoi Tiikereiden pienellä johdolla 2-5, mutta äkkiä Hurrikaani kiri kiinni 8-8 ja meni hetken kuluttua ohi. Tiikerit kavensi ja pääsi tasoihin tilanteessa 18-18. Loppuerä oli kuitenkin Hurrikaanin, mm. Antti Ropposen ässien ja iskun myötä.

Toinen erä alkoi Tiikereiden shokkialoituksella: 4-0. Pisteet tulivat Gustavssonin ässällä ja kahdella Simon Honen ja Kalle Määtän yhteistorjunnoilla. Tilanteessa 8-3 Hurrikaani vaihtoi Max Staplesin tilalle Tapio Toiviaisen. Tiikerit kuitenkin piti johdon mm. Hurrikaanivirheiden myötä. Erä selvästi Tiikereille. Simon Hone teki hyvää työtä sekä syöttöruudussa että hyökkäyksissä.

Kolmannessa erässä Toiviainen jatkoi Staplesin tilalla. Jo erän alussa näkyi, että Gustavssonin nilkka ei ollut vielä kunnossa. Hän nilkutti välillä ja teknisellä erätauolla makasi vaihtopenkeillä. Sisukkaasti hän kuitenkin jatkoi ottelun loppuun saakka. Alun tasaisen jakson jälkeen Tiikerit repi eroa Lauri Jylhän syöttövuorolla. Simon Hone torjui mm. Matti Oivasen ja Ropposen. Tilanteeksi 14-11. Robert Seppäsen syöttövuorolla Tiikerit jatkoivat pisteputkeaan. Tilanteeksi 23-16 ja se ratkaisi erän Tiikereille.

Neljänteen erään Hurrikaani vaihtoi Dimitry Shestakin Karri Kutinlahden tilalle ja Staples palasi Toiviaisen tilalle. Tilanteen 5-5 saakka ottelu oli syöttövuoron vaihtoa, mutta sitten Antti Leppålän syöttäessä Tiikerit sai kolmen pisteen eron. Hurrikaani vaihtoi silloin Tapio Toiviaisen Antti Ropposen tilalle. Peli jatkui tasaisena, kunnes tilanteessa 14-12 Matti Oivanen tuli syöttämään. Hän teki neljä ässää ja viideskin oli vaikea syöttö Tiikereiden näkökulmasta. Tilanteeksi 15-18. Erä näytti menevän Hurrikaanille, muta Antti Leppälän tullessa syöttämään, peli tasoittui. Tilanteesta 16-19 mentiin tilanteeseen 21-19. Loppu oli Kokkolan ”seitsemännen pelaajan” eli yleisön tuella Tiikerivetoista. Ei auttanut edes Ropposen paluu kentälle. Erä ja ottelu Tiikereille.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Alku oli ihan hyvää side out -pelaamista. Vastaanottopeliin olen tyytyväinen, mutta torjuntapeliä ei saatu toimimaan tänään. Toisen erän ratkaisi Gustavssonin syöttövuoro. Muuten pelattiin tasapäin. Meillä oli maaginen syöttö kolmannessa erässä, mutta vastaanotto ja puolustus eivät toimineet. Peli päättyi kuvaavasti omaan syöttövirheeseen. Kokkolassa on hieno yleisö, siitä annan kehut.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Kaikki varmaan tietää miltä tuntuu: muutaman kuukauden on tullut lunta tupaan. Nyt ollaan äärettömän iloisia. On saatu ehjiä harjoitusviikkoja ja hakkuripeli toimii. Hyökkäyspeli oli aivan toisella sfäärillä tänään. Simon Hone teki tasan tarkkaan sitä mitä sovittiin. Se oli jäätävä suoritus. Gustavsson oli taistelija ja ottelu loppuun pelaaminen oli kova suoritus.

Palkitut
Hurrikaani: Ropponen
Tiikerit: Gustavsson

LähiTapiolan pisteet
3 Hone Tiikerit
2 Määttä Tiikerit
1 Gustavsson Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Hurrikaani Loimaa 3-1
22-25, 25-19, 25-16, 25-23
Kokkolan Tiikerit: Gustavsson 20/+0,Hone 12/+12,Jylhä Lauri 11/+4
Hurrikaani Loimaa: Douglas-Powell 20/+0,Oivanen 16/+9,Ropponen 8/+0
Katsojia: 668

Ottelutilasto

Liigakärki vahvaa Akaatakin vastaan

VaLePa pelasi syyskaudella Mestaruusliigan lisäksi Mestarien liigaa, joka nosti ottelumäärän suureksi, jopa lentopalloa ammatikseen pelaaville.

- Europelien tunnelma on kyllä vertaansa vailla, tunnusti VaLePan valmentaja Sami Kurttila. Mutta lentopallojoukkueen arki ei ole miksikään muuttunut. Samaa matkustamista, harjoittelua, syömistä ja lepoa se on.

- Joulutauko tuli meille tosi tarpeeseen. Syyskauden viimeisissä peleissä oli jo väsymistä näkyvissä. Nyt on akut ladattu ja kausi saa jatkua.

VaLePan hakkuri Ville Sorvoja on loukkaantumisen vuoksi edelleen sivussa. Korvaajaksi on löytynyt Akaa-Volleylle tuttu Anssi Vesanen.

- Toki meille sopii, että Vesanen tulee verkon toiselle puolelle. Monta vuotta pelattiin Lempäälän Kisaa vastaan ykkössarjassa. Miehen tekemiset tunnetaan, analysoi Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun syyskierrokseen nähden muutetuilla kokoonpanoilla. Akaa lepuutti passari Ossi Heinoa ja hakkuri Dmitri Borichevia. VaLePan kuusikosta puuttuivat yleispelaaja Olli Kunnari ja hakkuri Urpo Sivula.

Akaa-Volley hävisi ensimmäisen erän 20-25, mutta pelasi tilastojen valossa tasaväkisesti ennakkosuosikkia vastaan. Hyökkäystehoissa kotijoukkue oli jopa niskan päällä.

Toinen erä alkoi pitkillä ja näyttävillä palloilla. Lähes täysi (467) katsomo sai vastinetta pääsylippumaksuilleen. Akaa-Volley roikkui hyvin pelissä mukana erän loppuun saakka ja johtikin muutamaan otteeseen. Lopulta kentän kokenein pelaaja VaLePan passari Mikko Esko napautti ratkaisupallon akaalaisten varpaille ja erä päättyi lukemiin 23-25.

Kolmas erä oli kuin toisen toisinto. Tosin Akaa-Volley joutui toisen kerran kauden aikana turvautumaan kahteen hakkuriin, kun joukkueen kapteeni Joni Mikkonen joutui lievän selkäkrampin vuoksi sivuun. Borichev ja Mather hoitivat roolinsa hyvin ja Akaa-Volley roikkui lähes loppuun saakka kovan vastustajan iholla. Lopulta VaLePan rutiini kuitenkin tuli esiin ja erä päättyi numeroihin 21-25. Lopputulos oli siis tasaisesta koitoksesta huolimatta 0-3.

Lauri Tihinen oli tappiosta huolimatta joukkueestaan ylpeä.

- Mikko Kuusela ja Ryan Mather olivat tänään iskussa ja ovat jo harjoituksissa näyttäneet hyvää asennetta. Ja koko joukkueen peli-ilme oli tänään oikein hyvä. Tyytyväinen pitää olla myös kolmannen erän otteisiin. Porukka ei häkeltynyt, vaikka mentiin kahdella hakkurilla. Liberomme Voitto Köykkä ansaitsee tässä erityismaininnan.

Sami Kurttila antoi ymmärtää, että VaLePan peli sujui lähes suunnitellusti.

- Tavoite oli pelata virheetöntä peliä ja kohtuullisesti onnistuttiin siinä. Meillä on taas edessä tiukka pelirumba. Heti alkavalla viikolla on kaksi liigamatsia. Onneksi meillä on riittävästi pelimiehiä kierrätettäväksi.

VaLePan parhaan palkittiin ehkä yllättäen yleispelaaja Niko Siuhkonen. Nuori peluri kantoi vastuunsa hienosti kokeneiden joukkuetovereidensa rinnalla. Tilastoihin jäivät tehot 10/+5.

Kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Ryan Mather (13/+5). Amerikkalaishakkuri pelasi vasta kauden toisen koko ottelunsa ja näytti olevansa nousukunnossa.

Akaa-Volley paljasti pelin päätyttyä myös uutisen.

- Ensi viikolla saamme täydennystä joukkueen rosteriin. Brasilialainen kokenut yleispelaaja Ivan Walter liittyy vahvuuteen ja tuo toivottavasti lisää iskukykyä ryhmään, sanaili Tihinen.

LähiTapiolan pisteet
3 Suihkonen VaLePa
2 Mather Akaa
1 Guymer VaLePa

Akaa-Volley - VaLePa 0-3
20-25, 23-25, 21-25
Akaa-Volley: Mather 13/+5,,Siwicki 6/+4, Koivunen 6/+2
VaLePa: Vesanen 12/+5, Guymer 11/+8, Suihkonen 10/+5
Katsojia: 467

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin