Tiikerien Eurotie nousi pystyyn

15.12.2015

Kokkolan Tiikereiden Europelit päättyivät tältä kaudelta tiistaina Siperiassa. Venäläinen Gazprom-Ugra Surgut otti Kokkolan kahden viikon takaisen avausosa tapaan voiton kotonaankin neljässä erässä: 3-1 (22-25, 25-16, 25-16, 25-20).

Näin maailman kovimmassa liigassa pelaava Surgut eteni jatkoon CEV Cupissa pistein 6-0.

Tiikerit voitti kotiottelunsa tapaan ottelun avauserän, mutta sen jälkeen Rafael Khabibullinin ja Ruslan Zhbankovin suojatit ottivat ohjat käsiinsä. Kahden seuraavan erän voitto 25-16 -numeroilla riitti jatkopaikan varmistamiseen.

Surgutin hyökkäyspeli parani ottelun edetessä ja torjunnatkin joukkue vei 9-4.

Positiivista Tiikereiden pelissä oli mm. hakkuri Lelu Ojansivun erinomainen esiintyminen. Ojansivu pelasi kolme ensimmäistä erää tehden 18/+15 54% hyökkäystehoilla. Muun joukkue ei vain pystynyt tähtihakkuria tukemaan ja heille kokonaisuudessaan teholukemat -7.

Surgutista kolme ensimmäistä erää pahin piikki lihassa oli yleispelaaja Alekseiy Rodichev (14/+10). Loppupelin hahmo oli puolestaan Aleksandr Chefranov (13/+7). päätöserässä Vitalii Taraniuk täräytti peräti neljä ässää ratkoen erän.

Surgut kohtaa seuravalla kierroksella kreikkalaisen Olympiakosin.