Seuraa meitä somessa:

Tiikerit hakee kolmatta perättäistä cupkannua

04.02.2016

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparit ovat ensi lauantaina 6.2. Hämeenlinnan Elenia Areenassa Kokkolan Tiikerit - VaLePa ja Hurrikaani-Loimaa - LEKA Volley. Voittajat kohtaavat finalissa sunnuntaina kello 16.00 YLE:n televisioimassa lähetyksessä.

Suomen Cupin 2015 lisäksi voittajajoukkueelle on luvassa jo paikka ensi kauden CEV Cupiin eli toiseksi korkeimpaan Eurocupin kilpailuun.

Miesten Suomen Cupin välieriin pääsi joukkueet Mestaruusliigan ensimmäisen ottelukierroksen peleistä muodostetun sarjataulukon perusteella. Joukkueiden loppujärjestys oli: 1) Tiikerit, 2) VaLePa, 3) Hurrikaani-Loimaa, 4) LEKA Volley.

Välierä 1: Tiikerit - VaLePa

Arpa heitti Mestaruusliigan selkeän kärkikaksikon vastakkain ensimmäiseen välierään.

Kokkolan Tiikerit tulee välierään 32 perättäisen kotimaan kentillä otetun voiton putkessa. Tämän liigakauden saldo on kaksikymmentä voittoa yhtä monesta ottelusta vain yhden sarjapisteen menetyksellä

VaLePa on kakkospaikalla Mestaruusliigassa hävityään vain neljästi, joista kaksi kertaa Tiikereille: lokakuussa Kokkolassa Tiikerit oli keskinäisessä parempi 3-0 ja juuri viikkoa ennen välierää toisen kerran samassa paikassa 3-0.

Tiikerit on ollut kahdesti Suomen Cupin finaalissa aiemmin ja ne kerrat ovat olleet mestaruuteen johtaneet kaksi edellistä kertaa (2013, 2014).

Eniten cupmestaruuksia Tiikereistä on hakkuri Lelu Ojansivulla: neljä. Ojansivun lisäksi molempia Tiikereiden cupmestaruutta ovat olleet voittamassa pelaajista Steven Kehoe, Romans Sauss ja Antti Leppälä.

VaLePa hakee jo neljättä perättäistä cupfinaalipaikkaa. Kaksi viimeistä finaalia on Tiikerit ollut parempi, mutta 2012 Cupmestaruus on sastamalaisten hallussa. Jarmo Korhonen ja Mikko Esko ovat kaksinkertaisia cupmestareita joukkueesta. Eskon mestaruudet ovat muuten viime vuosituhannelta (1997 ja 1999)!

Tommi Tiilikaiselle cupfinaali on uran kolmas (kaksi mestaruutta) ja Ugis Krastinsille kuudes: pelaajana Krastins oli häviämässä cupfinaalia kahdesti ja valmentajana tilillä on yksi mestaruus sekä kaksi hopeaa.

Kello 13.30 alkava välierä on nähtävissä YLE:ltä suorana.

Välierä 2: Hurrikaani - LEKA Volley

Hurrikaani-Loimaa on miesten Mestaruusliigassa neljännellä tilalla ja LEKA Volley sen edellä kolmantena. Hurrikaanilla on kuitenkin ”varastossa” peräti neljä ottelua kuopiolaisten viiden pisteen etumatkan kiinnisaamiseksi.

Hurrikaani voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään marraskuun puolivälissä 3-0, mutta kuopiolaiset olivat parempia juuri ennen joulua kotonaan erin 3-2.

Molemmat joukkueet hakevat historiansa ensimmäistä finaalipaikkaa. Kuopiolaisjoukkue on viimeksi nähty finaalissa 2000, kun KuPS Volley otti mestaruuden Paterin nenän edestä.

Hurrikaanissa Matti Oivanen on ainoa Suomen Cupmestari, kolminkertainen sellainen. LEKA Volleyssa ainoa Cupmestari on puolestaan Jukka Lehtonen, kaksinkertainen.

Välierä pelataan kello 18.45 alkaen välierälauantain viimeisenä otteluna.

Päävalmentajien ennakkotunnelmat

Kysyimme miesten välieräjoukkueiden päävalmentajilta viisi kysymystä, joiden vastaukset alla

Kysymykset

1) Mitä ajatuksia lauantain välierävastustajasta?
2) Viikonlopun tavoite?
3) Mikä on oman joukkueen iskukyky tällä hetkellä?
4) Onko loukkantumisten takia poissaoloja?
5) Kuinka tärkeä Suomen Cup on joukkueellesi?

Nicola Giolito, Hurrikaani-Loimaa

1. Mukana on Mestaruusliigan neljä parasta joukkuetta, joten absoluuttiesti kaikki ovat hyviä joukkueita. Voin rehellisesti sanoa, että Tiikereillä on jotain sellaista mitä muilla ei. Muut kolme joukkuetta olemme kaikki erilaisia, mutta samalla tasolla, erityisesti kun mietimme yhden erillisin ottelun pelaamista.
2. Tavoittenamme ei todellakaan ole vain osallistuminen. Kuten muutkin, me olemme mukana taistelemassa palkintokorokkeen korkeimmasta paikasta.
3. Viiemisen 1,5 kuukauden aikana olemme kohdanneet kaikki kolme muuta mukana olevaa joukkuetta ja hävinneet niille. Joten meidän täytyy todellakin laittaa kentällä peliin lisää, kun aiomme saavuttaa hyvän tuloksen.
4. Joukkue on hyvässä kunnossa, kaikki pelaajat ovat mukana, lupaamme kovan taistelun.
5. Suomen Cupin pääpalkinto on pokaali ja kaikki sellaiset ovat tärkeitä. Nyt siitä pelaa sarjan parhaat joukkueet ja me saamme mahdollisuuden testata todellisen tasomme tärkeässä kilpailussa.

Ugis Krastins, VaLePa Sastamala

1. Tiikerit on paras vastustaja, jonka voimme saada. Erittäin hyvä joukkue kaikilla osa-alueilla: hyvä puolustus ja nopea hyökkäys laidasta ovat joukkueen tavaramerkkejä.
2. Suomen Cupin voitto.
3. Kaikki hyvin, olemme kaikki hyvässä kunnossa.
4. En halua puhua loukkaantumisista.
5. Suomen Cup on tärkeä kilpailu ja hyvä mahdollisuus varmistaa paikka CEV Cupiin ensi kaudeksi.

Lauri Hakala, LEKA Volley

1. Hurrikaani on liigan fyysisin joukkue. Selkeästi panostettu materiaaliin, jonka rekrytoinnissa valmentaja on onnistunut.
2. Pelata jokainen pallo niin hyvällä tasolla kuin voimme. Tiedämme, että voimme voittaa koko turnauksen. Kaikki joukkueet ovat kovia ja päivän kunto ratkaisee. On hienoa pelata tilanteessa, jossa asetetun tavoitteen (4 joukkoon) jälkeen päästään nostamaan rimaa korkeammalle.
3. Hyvä, ihan luottavaisin mielin lähdemme matkaan. Muutoksia toki on tullut ja kestää aikansa kunnes meistä tällä miehistöllä kasvaa joukkue, mutta kaikki merkit ovat olemassa, että suunta on oikea.
4. Katsotaan saammeko kaikki miehet mukaan.
5. Totta kai se on tärkeä, yksi kahdesta päätavoitteesta. Emme kuitenkaan ole mitenkään erityisesti valmistautuneet cup peleihin liigan kustannuksella.

Tommi Tiilikainen, Kokkolan Tiikerit

1. VaLePa on tehnyt hienoa työtä Eurokentillä tänä vuonna. Joukkueiden välillä on kova kilpailu, mutta myös samalla suuri kunnioitus. Toivottavasti Olli Kunnari pystyy pelaamaan lauantain ottelussa.
2. Kannu Kokkolaan
3. 12 pelaajaa on terveenä, nälkäisenä ja valmiina pelaamaan. Aineksia löytyy todella laadukkaaseen lentopalloon.
4. Ei loukkaantumisia.
5. Yksi kauden tavoitteistamme on voittaa Suomen Cup.

  Takaisin