Tiikerit haki pisteet ja Suomen Cupin jatkopaikan Turusta

02.11.2023

TUTO Volleyn marraskuu alkoi juuri yhtä harmaissa ja tuulisissa merkeissä kuin ulkona oleva ilma. Kokkolan Tiikerit vei illan ottelun suoraan 3-0 ja samalla jatkopaikan Suomen Cupissa.

Ottelun ensimmäinen erä antoi jo viitteitä tulevasta. TUTO Volley syyllistyi runsaisiin virheisiin niin syöttö- kuin hyökkäysruudussa. Tiikereille riitti oma peli vähemmillä virheillä helposti rallatellen selvään voittoon 25-16.

Toisen erän puoleenväliin saakka nähtiin selvästi pirteämpi kotijoukkue. Tiikereiden heikomman jakson takia TUTO Volley oli jo menossa erävoittoon johtaessaan parhaimmillaan 17-12 ja 21-18, mutta Tiikereiden virheetön peruspeli, erityisesti varmistuksessa ja vastaanotossa toi palkinnoksi erävoiton lukemin 25-23. Kotijoukkuetta kannatteli pääosin kuntoutunut hakkuri Rastamo, Tiikereistä onnistumisia tuli koko joukkueelta. Vaihdosta syöttämään tullut Tatu Venetjoki onnistui hyvin horjuttamaan kotijoukkueen vastaanottoa.

Kolmas erä oli ensimmäisen erän toisinto. Erityisesti Tiikereiltä kunnostautui Rami Rekomaa ottamalla ratkaisuvaiheessa kolme torjuntaa. Koko ottelun torjuntamäärä hänellä oli seitsemän. TUTO Volleyn taistelua pitivät yllä ottelun Pro-liberoksi valittu Ville Sihvonen ja William Groffier.

Tiikereiden parhaana palkittiin Lauri Jylhä ja TuTo Volleylta Ville Sihvonen.

Ottelu ratkesi pitkälti virheisiin, joita TUTO Volley teki yhteensä peräti 31, Tiikereiden vastaavan luvun ollessa 16.

TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas:

- Muutama virhe enemmän erää kohti niin tulos näkyy taululla.

Tiikeri-valmentaja Mikko Keskisipilä:

- Virheetön peli jäi mieleen, oltiin vastustajaa parempi erityisesti syöttöruudussa. Toisessa erässä oltiin vähän onnekkaitakin ja vähän kovempia kuten muidenkin erien lopussa.