Tiikerit haki tiukan voiton Kuopiosta

24.01.2017

2-3 (25-27, 23-25, 25-21, 25-21, 12-15)

Aloituskokoonpanot LEKA: Kasampalis, Lehtonen, Reijonen, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l) Tiikerit: Lauri Jylhä, Ropponen, Eaton, Leppälä, Hatch, Herrera, Del Valle (l) Tiikeiden rutiini riitti voittoon viiden erän hyvätasoisessa taistelussa. Taistelupallot kääntyivät pääosin vieraille.

1. erä: Vahva aloitus kotijoukkueelta 3-0. Vieraat lähtee otteluun ilman Robert Seppästä, joka ei pukenut otteluun. Toisen yleispelaajan paikan otti Lauri Jylhä ja Steven Hunt aloittaa penkiltä. Riento-ottelussa hyvin toiminut keskihyökkäys näyttää toimivan tänäänkin. Kasampalis on löytänyt hyvin sekä Lehtosen että Reijosen. Erä etenee tasaisesti, kunnes Tiikerit nappaa parin pisteen etumatkan 9-11 Kaislasalon epäonnistuttua kakkospaikalta. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 11-14 johdossa LEKA:n nopean ykköstempon mentyä leveäksi. Molemmat joukkueet tykkää hyökkätä paljon keskeltä ja se pitää torjunnan samalla varpaillaan. Tiikereiden puolustus on ollut tähän asti astetta terävämpi, tilanne 15-17 kun Karinen syöttää. Teemu Silventoinen ottaa upean puolustuksen kuin kuittina raportinkirjoittajalle ja LEKA onnistuu tasoittamaan pelin Eddy Herreran lyötyä pallon leveäksi. Tiukka peli menossa! Nissin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 18-20. LEKA tulee tasoihin Kasampaliksen syöttövuorolla ja nyt Mäkihannu ottaa aikalisän. Kaunisto tulee Karisen tilalle taktisessa vaihdossa tilanteessa 22-22. LEKA ottaa toisen aikalisän eräpallotilanteessa 23-24 huolimattomasti pelatun pallon jälkeen. Hieno erä meni jatkopalloille ja ratkaisu nähtiin, kun vaihdosta sisään tullut Teemu Lahti onnistui kakkospaikalta. Erä vieraille 25-27. Erän paras pistemies oli Kaislasalo 8/+6 tehoin.

2. erä: Ei vaihtoja toiseen erään. Ensimmäinen erä ratkesi erittäin marginaalisesti Tiikereiden kaivaen hiukan enemmän voitettuja puolustuspalloja. Toinen erä alkaa vieraiden komennossa 1-5. Tiikerit on puolustanut uskomattoman hyvin Del Vallen johdolla vaikka LEKA:n hyökkäykset ovat olleet ihan kelvollisia. Nissin ensimmäinen aikalisä Ropposen ässän jäljiltä tilanteessa 3-8. LEKA vaihtaa passaria tilanteessa 3-10. Lankinen siis sisään. Tekniselle mennään 6-14 tilanteessa. Tiikerit jatkaa aivan huikeaa puolustuspeliään. Kuriositeettina Kaislasalo ei ole saanut passin passia tähän asti toista erää. LEKA onnistuu kaventamaan Akseli Lankisen mainiolla syöttövuorolla tilanteen 9-14. Mäkihannu ottaa aikalisän tilanteessa 13-18. LEKA kaventaa piste kerrallaan. Harmi, että alussa ero repesi turhan isoksi. Ropponen ja Hatch torjutaan peräkkäisissä palloissa ja tilanne 18-20. Tiikereiden valmentaja on pakotettu ottamaan aikalisä samassa tilanteessa. Herrera käyttää aina tilaisuuden hyväksi pyytää kentänkuivaajat kentälle, ovela mies. LEKA kävi jo pisteen päässä, mutta vieraat onnistuu tärkeissä paikoissa. Nissin aikalisä tilanteessa 20-23. Tiikerit on pelannut mahtavasti puolustaen, mutta samalla erittäin viisaasti virheitä välttäen. Erä päättyy niukasti Tiikereiden voittoon Leppälän kädestä 23-25. LEKA esitti hienon nousun, mikä ei lopulta riittänyt aivan voittoon.

3. erä: LEKA vaihtaa Henrik Porkan Arttu Reijosen tilalle. Muuten kokoonpanot ovat samat, mihin toinen erä päättyi. LEKA:n ensimmäinen syöttövirhe nähdään kolmannessa erässä tilanteessa 2-2. Sekavahko, mutta tasainen erän alku tällä kertaa. Tuomaristo vihelsi Ropposelle 8 sekuntia ja syöttövuoro vaihtui. Heti perään Kaislasalo jatkaa hyvää peliään täräyttämällä kolme ässää putkeen ja vie LEKA:n 8-5 johtoon. Osat vaihtuvat nopeasti. LEKA sortuu nyt virheisiin laajalla rintamalla ja vieraat ovat yhtäkkiä 8-10 johdossa. Viisi pistettä putkeen Tiikereille on liikaa Nissille ja on aikalisän aika. Todella erikoinen erä menossa. Nyt LEKA ottaa neljä pistettä putkeen ja siirtyy jälleen johtoon. Hieno pisteputki katkeaa Kaislasalon hyökkäysvirheeseen. Tekninen aikalisä ensimmäisen kerran tänä iltana kotijoukkueen johtaessa pisteellä. Piste kerrallaan ja vuorotellen mennään 19-19. Kapteeni Lehtosen syöttövuorolla LEKA nappaa parin pisteen johdon ja Tiikerit turvautuu aikalisään. Mäkihannu ottaa aikalisän eräpallotilanteessa 24-21. Henrik Porkka torjuu Herreran ja LEKA nappaa vihdoin erävoiton. Hyvää peliä kummaltakin joukkueelta!

4. erä: Ei vaihtoja neljänteen erään. Hyvä alku LEKA:lta, mikä päättyy syöttövirheeseen 4-2. Tiikereiden ensimmäinen aikalisä tilanteessa 6-2. Illan pisin ja komein pallo päättyy Herreran niittiin. Karinen on saanut palloja kuolemaan tasaisen tappavasti nelospaikalta. Nyt pelataan hienoja palloja! Lauri Jylhän rättilyönnin jälkeen LEKA siirtyy 9-4 johtoon. Kaikki pitkät pallot tuntuvat päättyvän vieraille. Tiikerit kaventaa Eatonin syöttövuorolla jo 9-7. Steven Hunt tulee Lauri Jylhän tilalle tilanteessa 12-7. Tiikerit kaventaa jälleen loistavan puolustuspelinsä ja maltillisen hyökkäämisen ansiosta. Tekniselle aikalisälle mennään kuitenkin LEKA:n 14-11 johdossa. Herrera otetaan pari kertaa kiinni ja Mäkihannu ottaa aikalisän tilanteessa 17-12. LEKA voittaa huikean pitkän taistelupallon Karisen torjuessa Ropposen 18-13. Nissi ottaa aikalisän Tiikereiden kaventaessa kaksi pistettä. LEKA karkaa taas lähemmäs erävoittoa, kun Karinen lyö 21-15. Tiikereiden hyökkäystempo on ollut hetken aivan sekaisin. Helenius pääsee syöttämään eräpallotilanteessa 24-18. Pitkä pallo kuitenkin Herreran jujuttaen nelospaikalta käsistä leveäksi ja Tiikerit siirtää ratkaisua. Nissin aikalisä tilanteessa 24-20. Ropponen syöttää pitkäksi ja LEKA vie erän 25-21. Erän ratkaisu oli lopulta Tiikereiden sortuminen suurempaan virhemäärään. Olisikohan tänään aika ensimmäiselle voitolle Kokkolan Tiikereistä?

5. erä: Molemmat joukkueet jatkavat samoilla miehillä, mihin neljäs erä päättyi. Heleniuksen kädestä, nelospaikalta erän ensimmäinen piste. Tiikerit siirtyy 3-5 johtoon. LEKA hermoilee pallon kanssa ja Nissi ottaa aikalisän. Hirmuisen pitkä taistelupallo päättyy Karisen hyökkäysvirheeseen ja Tiikerit edelleen kahden pisteen johdossa. Käsittelyvirhe, rättilyönti ja torjunta vievät Tiikerit jo 5-9 johtoon. LEKA vaihtaa passaria samassa tilanteessa. Pitkät pallot kääntyvät edelleen pääsääntöisesti vieraille. Mäkihannun aikalisä Heleniuksen ässän jälkeen tilanteessa 9-11. Taitaa voitto jäädä tälläkin kertaa karvan vaille vajaaksi. Nissin toinen aikalisä tilanteessa 9-13. Taktisen liikkeet jatkuvat ja Mäkihannu ottaa toisen aikalisän LEKA:n kaventaessa tilanteen 11-13. Teemu Lahti pääsi syöttämään ensimmäistä ottelupalloa. Peli päättyy epämääräiseen Kasampaliksen kosketukseen.

Tapio Nissi:

- Peli on mennyt huikeasti eteenpäin, mutta harmittaa hirveästi hävitä tämä peli. Viidennessä erässä hätäiltiin useampi helppo virhe putkeen. Taisteluilme oli tänään hyvä ja pelattiin hyvää lentopalloa. Tällä kertaa näin. Kasvukipuja ollut ja nuorella joukkueella kovia paikkoja illasta toiseen. Jossain vaiheessa voittojakin alkaa tulla tiukoista peleistä.

Jukka Mäkihannu:

- Pari erää pelattiin hyvää lentopalloa. Sitten vastustaja paransi peliään huikeasti ja jouduttiin itse vaikeuksiin. Syöttö-vastaanotto oli alussa tasaista, mutta yksittäiset pallot ehkä ratkaisi tänään. Tänään oli todella pienten marginaalien peli. Eelis Karinen: Harmittaa paljon, koska voittoa ei tullut. Hyvää peliä silti meiltäkin.

Conor Eaton:

- Tiesin, että LEKA tulee kovaa tähän peliin. Kaikki haluavat meidän päänahan. Kahden erän jälkeen meillä peli notkahti ja LEKA pääsi peliin mukaan. Tärkeä voitto kaivettiin.