Seuraa meitä somessa:

Tiikerit haku taisteluvoiton Akaasta

03.12.2017

Miesten liigalauantaissa Kokkolan Tiikerit haki todella tärkeän voiton Akaa-Volleysta tasoittaen häntäpään nelikon entisestään. ETTA, Sampo Volley ja LEKA Volley olivat illan muut voittajat.

ETTA palasi kotivoittojen tielle

Lentopalloseura ETTA ja Raision Loimu kamppailivat pisteistä tiukassa ottelussa lauantaina Oulun Urheilutalolla. Ottelu päättyi ETTAn voittoon 3-1 (25-23, 25-23, 15-25, 25-12) -lukemin.

Heti ottelun ensimmäisistä palloista lähtien joukkueet tarjosivat yleisölle pitkiä palloralleja. Ensimmäisessä erässä mentiin tasalukemissa aina erän loppuun asti, kunnes Jiri Hänninen päätti erän kotijoukkueen 25-23 voittoon. Toisessa erässä ETTA otti alussa muutaman pisteen johdon, mutta Loimu kuroi eron kiinni teknisen aikalisän jälkeen. ETTA kuitenkin palasi kuskin paikalle ja johti erää jo 23-20. Loimu nousi kuitenkin tasoihin. Kotijoukkue piti pintansa ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 25-23 erävoiton turvin.

Pitkän erätauolta palasi sisuuntunut Loimu ja etenkin heidän torjuntansa pysäytti kotijoukkueen hyökkäyksiä vakuuttavalla prosentilla. Tekniselle aikalisälle mentiinkin Loimun 6-14-johdossa. Loimun tahti ei hidastunut ja erä vieraille 15-25 luvuin. Neljännessä erässä molemmat joukkueet hyökkäsivät ja puolustivat hyvin. Kentälle tullut Antti Ronkainen sytytti yleisön näyttävillä hyökkäyksillä ja hyvillä syötöillä. Neljäs erä oli kotijoukkueen ilotulitusta. Erä 25-12 ja ottelu ETTAlle 3-1.

Kotijoukkueen hyökkäyspelin kapellimestareina häärivät hakkuri Joonas Jokela 21 (+10) pisteellä Eetu Pennasen säestäessä 15 (+7) pinnalla. Vierasjoukkueen tehokkaimpana pelaajana nähtiin Trent O´Dea 14 (+13).

ETTAn parhaana palkittiin Anssi Hakala ja Loimulta Trent O´Dea.

Vuoden viimeinen kotiottelu keskiviikkona 13.12 kello 18.00, kun pelataan Suomen Cupin toinen puolivälieräottelu Team Lakkapäätä vastaan. Panoksena paikka Turkuun final fouriin.

Karri Sihvonen; Loimu:

- Saumat oli ottaa ensimmäinen ja toinen erä, mutta ei saatu otettua. Neljänteen ei saatu kolmannen erän tatsia. En ihmettele, miksi Etta on kärjessä.

Cristophe Achten, Loimu:

- Pitää opettaa pojille, että jokainen pallo on tärkeä ja ne ratkaisevat eriä. Pitää säilyttää fokus jokaisessa kosketuksessa.

Joonas Jokela, ETTA:

- Torjuttiin hyvin ja saatiin kaverin hyökkäystä pehmitettyä. Kolmannessa kaveri oli hyvä. Päätettiin, että otetaan kolme pinnaa ja se saatiin.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Pelejä ollut aivan tarpeeksi marraskuussa ja nyt saadaan hetki huilata. Selvittiin kuukaudesta vähillä pistemenetyksillä. Loimu on ärsyttävä joukkue, ettamaisempi kuin Etta itse. Nyt 36 pinnaa kasassa (viime kaudella 39) niin vähän voi laittaa suuta messingille.

LähiTapiolan pisteet
3 Haapakoski ETTA
2 Jokela ETTA
1 K.Sihvonen Loimu

Etta - Raision Loimu 3-1
25-23, 25-23, 15-25, 25-12
Etta: Jokela J 21/+10,Pennanen E 15/+7,Hänninen J 10/+2
Raision Loimu: O´Dea T 14/+13,Rumpunen O 10/+0,Koppanen 9/+7
Katsojia: 433

Ottelutilasto

Sampo Volley - Vantaa Ducks

Sampo Volley jatkoi voittoisaa historiaansa korsolaista Vantaa Ducksia vastaan voittamalla tämän Pielavedellä suoraan 3-0. Kotijoukkue jatkoi samalla kuusikolla kuin Iisalmessa, eli hakkurina Timo Leikas ja toisena yleispelaajana Ville Heiskanen.

Ottelu oli alusta loppuun saakka tasainen ja vain pienet erot toivat kaikki erävoitot Sammolle. Tilastoissa ainoat erot löytyivät torjunnasta, jotka Sampo voitti 9-5. Heikommista vastaanotoista Sampo ei pystynyt hyökkäämään yhtä tehokkaasti kuin vieraansa ja siksipä vantaalaiset panostivat koviin hyppysyöttäjiin.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Aikamoinen taistelupeli tänään. Peli kulminoituu usein viimeiseen erään ja siinä kävi vähän huono tuurikin. Külaots haki kolme-neljä kertaa palloa yhdellä kädellä joku heitti passinkin selältään, olisi ollut tärkeitä jatkopallopaikkoja jos olisi päästy lyömään. Leikas oli yllättävän paha, ne rajalyönnitkin pysyi sisällä läpi pelin. Pari virhettä tuomarilla tuli pahaan paikkaan.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Hyvä vääntö, aika vähillä virheillä molemmat väänsivät. Tiukkoja eriä, toisessa erässä vähän karattiin mutta sieltä vain hyvällä syöttövuorolla tulivat takaa. Meille tärkeät pisteet, Ducks on parantanut peliään ja sarjataulukkoa ei parane näissä tuijottaa. Hyvä treeniviikko alla ja joukkue pelasi rauhallista hyvää peliä. Tyytyväinen olen 3-0 tulokseen.

LähiTapiolan pisteet
3 Leikas Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Kyrölä Ducks

Sampo Volley - Vantaa Ducks 3-0
25-22, 25-23, 25-23
Sampo Volley: Leikas 18/+10,Raadik 13/+8,Heiskanen 6/+2
Vantaa Ducks: Määttänen M 15/+5,Nurminen 12/+10,Kyrölä 8/+3
Katsojia: 437

Ottelutilasto

Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit jälleen viisieräisessä trillerissä

Toijalan Monitoimihallissa pelattiin lentopallon Mestaruusliigassa niin sanottu kuuden pisteen ottelu. Kotijoukkue Akaa-Volley ja vieraaksi tullut Kokkolan Tiikerit lähtivät molemmille tärkeään kamppailuun täysin erilaisista asemista.

- Vaikea viikko on takana, paljasti Tiikerien valmentaja Tapio Nissi. Fredric Gustavsson putosi rivistä viime viikonloppuna. Lisäksi minä olen ollut valmentajakoulutuksessa ja valmistautuminen on jäänyt vajaaksi. Toki vastustajaan on tutustuttu tavalliseen tapaan videoita katselemalla.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen puolestaan kiitteli oman joukkueensa valmistautumista.

- Hienosti kollega siirsi paineet meille. Jotakin on ilmeisesti oppinut valmentajakoulutuksessa, virnuili Tihinen. Toki meillä onkin hyvä viikko takana. Eteenpäin on menty.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Toijalan Monitoimihallissa oli tavallista juhlallisempi tunnelma. Haastattelunurkkaus oli sinivalkoinen, aulassa soi Saara Lintusen sähkökannel ja ottelun aluksi kuultiin juhlallinen kappale Minun Suomeni Laura Tähkän esittämänä.

Kun Akaa-Volley menetti alkukauden pistenikkarinsa Antti Poikelan ranskanmaalle, monet veikkasivat sarjatulokkaalle ylipääsemättömiä vaikeuksia. Toisin on käynyt. Tällä kerralla Poikelan jättämällä tontilla nähtiin Teemu Kuusela, jonka ei tarvitse hävetä suorituksiaan.

Kuusela pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa, mutta ei ujostele ottaa vastuuta. Heti ensimmäisessä erässä nuori yleispelaaja nosti 100 % tarkkuudella ja syötti kaksi ässää. Eikä tahti siitä heikentynyt. Kun peli kulki, niin passari Ossi Heino antoi rohkeasti Kuuselalle runsaasti ruokaa. Ottelun loppua kohden miehen tehot hieman putosivat ja loppusaldoksi jäi 11/+4.
Akaa-Volleylle niukka tappio

Viime viikonvaihteen tapaan Akaa-Volleylle oli tarjolla täydet kolme sarjapistettä. Se johti ottelun neljättä erää selvästi, mutta päästi vastustajan peliin mukaan. Tiikerit kiitti ja vei ottelun viidenteen erään.

Ratkaisuerän alkuun kotijoukkue teki omilla suorilla virheillä liian monta pistettä vierailijoiden sarakkeeseen. Akaa-Volley ryhdistäytyi tilanteessa 2-7 ja ottelun loppu meni todella jännittäväksi. Aivan voittoon saakka akaalaisten kiri ei kuitenkaan kantanut, vaan Tiikerit käänsi ottelun itselleen numeroin 2-3 (25-16,21-25,25-14,23-25,12-15).

Ottelun jälkeen Tiikerien parhaana palkittu libero Niklas Breilin harmitteli joukkueensa virhesumaa ottelun alussa.

- Onneksi virheet jäivät pois ratkaisuhetkillä, kiitteli myös yhden LähiTapiola pisteen tienannut kaikkien ylistämä Breilin.

Etenkin nuoren miehen puolustuspelaaminen on näyttävää ja tehokasta.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin jälleen kerran yleispelaaja Joni Mikkonen. Mikkonen ei juuri hymyillyt, vaikka saikin täydet kolme LähiTapiolapistettä.

- Mitähän painokelpoista tästä voisi sanoa. Ei meillä voi olla varaa hävitä tällaisia pelejä. Tuo neljäs erä olisi pitänyt kääntää. Johdimme sitä selvästi, mutta ratkaisija puuttuu kovissa paikoissa.

- Tilastot eivät muuten näemmä kerro kaikkea lentopallosta. Niiden mukaan meidän ei olisi pitänyt tätä hävitä.

Tiikerien valmentaja Tapio Nissi ylisti hakkurin tontille astuneen Lauri Jylhän ja libero Niklas Breilinin otteita.

- Lauri pelasi itselleen oudolla paikalla ja ylitti itsensä (25/+13). Niklas puolestaan pelaa mainiosti pelistä toiseen. Lisäksi haluaisin mainita keskitorjuja Ofoha Uchennan. Hän lupasi aikalisällä ottaa seuraavaksi torjuntapisteen – ja ottikin niitä siten kolme peräkkäin. Tällaista päättäväisyyttä kaipaan koko joukkueelta. Etenkin nyt, kun Fredric Gustavsson on pois ennalta määräämättömän ajan. Nilkasta on nivelside poikki.

Lauri Tihinen ei selitellyt tappiota Antti Poikelan puuttumisella.

- Antin paikkaaja Teemu Kuusela onnistui hyvin varsinkin alussa. Ihan rauhassa tässä katsellaan vapaana olevia pelaajia. Yksi jenkkipelaaja on jo ollut testissä ja totta kai pelimies otetaan mukaan, jos sellainen löytyy.

Akaa Volleyn parhaana palkittiin Joni Mikkonen
Kokkolan Tiikerien paras oli Niklas Breilin

LähiTapiolan pisteet
3 Mikkonen Akaa
2 Siwicki Akaa
1 Breilin Tiikerit

Akaa-Volley - Kokkolan Tiikerit 2-3
25-16, 21-25, 25-14, 23-25, 12-15
Akaa-Volley: Mikkonen 19/+10,Siwicki 15/+9,Borichhev 13/+7
Kokkolan Tiikerit: Jylhä L 25/+13,Ofoha 11/+6,Seppänen 9/+-2
Katsojia: 387

Ottelutilasto

 


Murhaavan tehokas LEKA Volley haki pisteet Pyynikiltä

Kuopiolainen LEKA Volley otti suoran 0-3 (19-25, 19-25, 12-25) -voiton Rantaperkiön Iskusta lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Pyynikillä. Voiton myötä sarjataulukossa kolmanneksi noussut LEKA Volley pelasi erinomaista torjunta- ja puolustuspeliä.

Ensimmäinen erä oli suhteellisen tasainen, ja toisessa erässäkin Isku pysyi vielä vieraiden mukana. Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alussa peli kuitenkin karkasi nopeasti kuopiolaisille. LEKA hyökkäsi ja torjui koko ottelun Iskua tehokkaammin, mutta suurin ero oli puolustusten jälkeisissä hyökkäyksissä. Vieraiden hyökkäysprosentti puolustuksen jälkeen oli 68%, kun taas Iskun oli 45%.

Seuraavaksi Isku kohtaa huomenna sunnuntaina Kokkolan Tiikerit Pyynikillä klo 17.00. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, sillä sekä Isku että Tiikerit kamppailevat viimeisestä pudotuspelipaikasta ja sarjatilanne on tasainen. Isku on sarjassa yhdeksäntenä kahdeksalla pisteellä ja Tiikerit sijalla 11. kuudella pisteellä, Isku tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Tiikerit pelasi Iskun tavoin lauantaina, ja voitti omassa ottelussaan myös viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevan Akaa Volleyn erin 3-2.

Jan Helenius, LEKA:

- Olimme tänään heti alusta asti valmiita. Toinen ja kolmas erä karkasivat aika alussa meille, ja pystyimme hoitamaan ne loppuun asti.

Mika Mäntylä, Isku:

- Oli hetkiä, jolloin peli näytti hyvältä, mutta kokonaisuudessaan aika huono peli. Leka oli jokaisella osa-alueella tänään hyvä ja meitä edellä. Kovaa torjuntaa vastaa jouduttiin hyökkäämään ja jos torjunnasta päästiin läpi, niin sen Leka puolusti. Kolmas erä oli melkoinen floppi, ja se pitää vaan unohtaa nopiaan ja keskittyä seuraavaan peliin.

Oskar Muurinen, Isku:

- Ensimmäisessä erässä tuli hyviä puolustuspalloja, mutta meillä ei sitten riittänyt paukut niissä puolustuksen jälkeisissä paikoissa. Meidän täytyy tehdä jotain sille, ettei peli luhistuisi kolmannen erän alussa, vaikka kaksi erää olisi tullut takkiin ennakolta kovempaa joukkuetta vastaan. Jokainen jätkä saa katsoa pikkuisen peiliin ja skarpata, allekirjoittanut mukaan lukien. Jokaisen pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja tapella pikkuisen kovempaa. Huomenna on kova peli meille, se on tärkeä niin meille kuin Tiikereille.

Jukka Tuovinen, LEKA:

- Eilinen tappio näkyi positiivisesti tämän päivän pelaamisessa. Tänä päivänä pelasimme joka osa-alueella yhden - tasapainoisimmista peleistä tällä kaudella. Söimme Iskun eväät torjunta- ja puolustuspelaamisella. Puolustuspaikat löytyivät hyvin ja siihen yhdistettynä vielä jatkopallohyökkääminen, joka oli murhaavan tehokasta tänään. Oli ilo olla kentän laidalla ja katsoa poikien pelaamista.

Parhaat pelaajat: Mika Mäntylä, Isku ja Jan Helenius, LEKA Volley

Lähi Tapiolan pisteet
3 Kaislasalo LEKA
2 Lankinen LEKA
1 Lehtonen LEKA

Rantaperkiön Isku - LEKA Volley 0-3
19-25, 19-25, 12-25
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 12/+3,Mutka 11/+5,Hietanen 8/+1
LEKA Volley: Kaislasalo 19/+15,Helenius 10/+7,Koci 10/+7
Katsojia: 467


Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / Isku
Harri Mattila / Akaa

  Takaisin