Seuraa meitä somessa:

Tiikerit ja LEKA eivät antaneet yllättää

03.02.2016

Keskiviikon miesten liigan ottelupareissa ei koettu ylätyksiä. Tiikerit voittivat Vantaalla KoVen ja LEKA Volley kotonaan Liiga-Riennon.

Tiikereiden kakkoskuusikkokin puhtaaseen voittoon

Keskiviikkona Kokkolan Tiikereiden voittoputki venyi 32 otteluun ja samalla napsahti kauden 20. liigavoitto. Korson Veto kaatui Tommi Tiilikaisen kakkoskuusikollakin puhtaasti kolmessa erässä 0-3 (22-25, 22-25, 20-25).

KoVen tappioputkelle tuli nyt mittaa 16 ottelun verran. Joukkueen kauden ainoat kaksi voittoa ovat tulleet Team Lakkapäästä ja edelleenkään tilillä ei ole yhtään täyttä pistesaalista tältä kaudelta. Kauden kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista olivat menneet 3-0 ja 3-1 Tiikereille.

Korso lähti ensimmäiseen erään poikkeuksellisella kuusikolla. Passarina aloitti Akseli Haltia ja Kankaanpään Toni korvasi Marko Määttänen. Kun verkon toisella puolella pelasivat Jylhän veljekset, niin molemmilla verkon puolilla olivat veljekset kentällä. Korso aloitti raivopäisenä ja johti erää jo 7 – 3. Tilanne oli tasan vielä teknisen jälkeen 15 – 15. Sitten Tiikerit kakkosporukalla otti ohjakset ja johti jo 17 – 21. Erän yksi hahmoista oli Antti Leppälä ja Antti Ropponen antoi vasempansa puhua. Alpár Szabo oli KoVen hahmo erässä. Erä lopulta Tiikereille 22 – 25, kun Robert Seppänen tykittää käden tyhjäksi nelospaikalta.

Toinen erä alkoi jälleen KoVen tahdissa. Korso johti vielä 10 – 8, mutta Tiikerit nappasi seuraavat kuusi pistettä ja tekniselle mentiin Tiikereiden johtaessa 10 – 14. Sitten tuli Joel Laakso Aleksi Haltian tilalle ja Joel Laakson syöttövuorolla Korso tuli jo iholle 14 – 15. Tilanne pian tasan 18 – 18. Miro Määttänen pääsi tässä vaiheessa näyttämään kuutospaikan osaamistaan. Toki pallo sai Mirolta kyytiä myös nelospaikalta. Korso oli iholla vielä tilanteessa 22 – 22, mutta sitten Tiikerit meni jälleen menojaan ja erä Kokkolan taitureille luvuin 22 – 25.

Kolmas erä alkoi jälleen Korson tahdissa. Passarina KoVella Joel Laakso. Ropposen ässä tasoitti pian tilanteen 3 – 3. Tiikerit hiipi hiljalleen ja poimi takakentältä KoVen lyönnit ja tekniselle mentiin Tiikereiden johdossa 10 – 14. Teknisen jälkeen Tiikerit lisäsi kierroksia ja johti jo 11 – 16. Sainion toinen aikalisä oli tilanteessa 13 – 18. Leppälä ruoski pallon kenttään ja Tiikerit johti jo 15 – 22. Niko Kärkkäinen jujulla kavensi tilanteeksi 16 – 22. Vallinin ässillä vähän paranneltiin erälukemia. Erä lopulta Tiikereille 20 – 25.

Hakkuri Karl Külaots, Korson Veto

- Kahdessa ekassa erässä pelattiin välillä hyvin. Vaikka pukukopissa ilmeet olisivat mitä tahansa, niin kentällä täytyy näkyä, että halutaan taistella ja voittaa. Taas mentiin kuitenkin askel eteenpäin. Voitot vain puuttuvat.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Akseli Haltia aloitti tänään passarina hyvin. Heräteltiin jälleen joukkuetta. Ei aleta kuitenkin hakkaamaan päätä seinään. Pelaajillamme on jo paljon liigakokemusta ja nuoruuden taakse ei voi silloin mennä. Paikka kentällä vain pitää ottaa.

Passari Lasse Jylhä, Tiikerit

- Vähän erilainen valmistautuminen oli otteluun. Herätys Santahaminassa oli 06.20. Sitten oli lajivalinnat ja valitsin pingiksen. Koko ajan haastan Kehoen paikkaa. Kaksi erää Korso haastoi hyvin, mutta kolmas saatiin jo helpommin.

Päävalmentaja Tommi Tiilikainen, Tiikerit

- Tulos ei aina ole meidän käsissä. Tänään oli monessakin mielessä erilainen valmistautuminen. Lelun perheeseen oli tullut hiljattain perheenlisäystä. Lisäksi ollaan leirillä Hämeenlinnassa. Korso pysyi yllättävän hyvin mukana, mutta kolmannessa putosi kyydistä

Otteluisäntä Normek Oy palkitsi Korson Vedosta parhaana pelaajana Karl Külaotsin ja Tiikereistä Taichiro Kogan.

KoVe: Marko Määttänen 11/+3, Karl Külaots 11/+3, Miro Määttänen 9/+1
Tiikerit: Lauri Jylhä 14/+10, Antti Ropponen 13/+7, Antti Leppälä 11/+9

Yleisöä: 335
T 7-4 , Ä 4-6, SV 9-6, VO% 48-61, H% 43-45

LähiTapiolan pisteet:
3 Koga Tiikerit
2 Las.Jylhä Tiikerit
1 Ropponen Tiikerit

Ottelutilasto

LEKA Volley maksoi kalavelkojaan

Edellisen keskinäisen ottelun häviäminen Joensuussa joulukuun alussa tuli nyt kuitattua, kun LEKA Volley (13-9) löi Liiga-Riennon (6-15) Suomen Cupin välieräviimeistelyssään erin 3-1 (25-18, 22-25, 25-20, 25-22).

LEKA Volley jatkaa liigan kolmospaikalla ennen selkeästi vähemmän pelejä pelannutta tulevaa lauantaista Cupin välierävastustajaansa Hurrikaania. Riennon ero pudotuspeliviivaan yhdeksännellä paikalla on edelleen yhdeksän pistettä ja lisäksi kahdeksannella olevalla Sampolla on kolme peliä varastossa joensuulaisiin nähden.

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Riento marssitti kentälle kuusikon Chemos, Penttinen, Reijonen, Savimäki, Louhela ja Musoni. Lasse Kukkonen pelasi pelin liberona.

LEKA käytti häikäilemättömästi ottelun alussa hyvän vastaanoton mahdollistamana Kris Johnsonin tappavan tehokkaita keskihyökkäyksiä ja karkasi pikkuhiljaa selvään johtoon. Riento oli koko ajan askeleen perässä kaikilla osa-alueilla. Erä meni kotijoukkueelle selvästi 25-18.

Toisessa erässä Riento muutti rotaatiotaan ja puolusti selvästi paremmin LEKA:n ensimmäisen erän tehokkaita keskihyökkäyksiä. Kotijoukkue sortui heikkoon hyökkäyspeliin hyvistäkin paikoista ja erä alkoi kääntyä vieraille. LEKA:n virhesumat hyökkäyksessä ratkaisivat erän Riennolle. Ex-LEKA Petteri Penttinen pyöritti Riennon peliä vakuuttavasti löytäen kenialais-ässä Michael Chemoksen mallikkaasti. Chemosta ruokittiin totutusti ottelun kovimmalla passimäärällä. Lisäksi Joni Savimäen kovat hyppysyötöt aiheuttivat hankaluuksia muuten erittäin hyvin suoriutuneelle LEKA:n vastaanotolle. Erä vieraille lukemin 22-25.

LEKA asteli kolmanteen erään sisuuntuneena ja hyökkäysvirheitä tuli vähemmän. Uusi hakkuri Josh Taylor oli säästellyt hyppysyöttöään tähän asti, mutta nyt mies antoi käden laulaa hieman isommilla tehoilla. Hyökkäystempot olivat vielä hakusessa, mutta ne paranevat varmasti ajan kuluessa. Taylor tuo joukkueen peliin ulottuvuudellaan myös torjuntatehoja (3 torjuntaa ottelussa). Erän hahmoksi nousi lopulta Greg Petty, joka onnistui hienosti niin vastaanotossa kuin hyökkäysten päättämisessä. Erän alku meni tasaisesti, mutta puolivälissä LEKA otti komennon Johnsonin syöttöputkella. Erä meni lopulta LEKA:lle 25-20.

Neljäs erä oli tasainen aina ratkaisupalloille saakka. Riento johti erää 22-21, jonka jälkeen kapteeni-Lehtosen syöttövuorolla LEKA vei tarvittavat neljä pistettä ja samalla ottelun voiton sekä tärkeät kolme sarjapistettä.

Ottelu oli hyvätunnelmainen Savo-Karjalalainen kamppailu, jossa pelihuumori kukki molemmilla joukkueilla. Ei olisi yllätys jos nämä ottelut nousevat hegemoniaotteluiden kastiin tulevaisuudessa. Viikkopeliksi yleisöä oli kiitettävästi ja ottelutapahtuma oli positiivinen. LEKA pelasi kokonaisuudessaan vieraitaan paremmin ja monipuolisemmin, mikä ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. LEKA:lta löytyi enemmän ratkaisijoita, kun taas Riento oli hyvin pitkälle Michael Chemosin tehojen varassa.

Riennon päävalmentaja Jani Säisä:

- Kokonaisuuden olisi pitänyt olla parempi, jotta olisimme pystyneet saamaan tänään pisteitä. Muutettiin ensimmäisen erän jälkeen hieman rotaatiota, mikä auttoi lopulta erävoittoon. Oma torjuntapeli oli tänään heikkoa ja siinä hävittiin LEKA:lle selvästi. Ottelu oli kohtuullisen tasainen vääntö, mutta parempi voitti. Ottelun tunnelma oli käsinkosketeltavissa.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:

- Meillä oli parempi syöttö-vastaanottopeli. Turhautti, että tehtiin paljon helppoja hyökkäysvirheitä. Ne maksoivat meille tänään toisen erän. Paljon jäi parannettavaa viikonlopun cup-peleihin, mutta olen erittäin tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen. Riento osoitti tänäänkin, että se on vaarallinen joukkue. Olen myös tyytyväinen, että ottelurytmi on ollut viime aikoina kiivas ja Josh Taylor on päässyt näin joukkueeseen paremmin mukaan. Toki on paljon parannettavaa etenkin passitempon kanssa, mutta mies on tuonut meille ulottuvuudellaan torjuntavoimaa. Tänään onnistuttiin joukkueena laajalla rintamalla.

Juhani Hakala, LEKA Volley:

- Omalta osalta vastaanotossa pari erää meni hyvin ja kaksi viimeistä erää vielä paremmin (virnistys). Ottelun kulku oli se, että nostettiin palloa hyvin, mutta hyökättiin välillä huolimattomasti. Saatiin lopulta tärkeät pisteet. Riento syötti tänään mielestäni selvästi paremmin kuin kahdessa aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa.

Josh Taylor, LEKA Volley:

- Oli tosi hienoa pelata kotiluolassa ensimmäistä kertaa. Studentia on tiivistunnelmainen halli, jossa yleisön todella tuntee. Oma peli paranee sitä mukaa, kun harjoituskertoja joukkueen kanssa tulee lisää. Toivon, että pystyn parantamaan omaa peliä selvästi ensi viikonloppuna.

Lasse Kukkonen, Riento: - Alussa meillä oli vaikeuksia ottaa LEKA:n keskihyökkäykset kiinni. Tänään LEKA vei myös syöttö-vastaanottopelin ja siinä samalla sarjapisteet.

Joukkueiden parhaat:
Kris Johnson, LEKA
Michael Chemos, Riento

LEKA: Greg Petty 22/+12, Josh Taylor 17/+9, Kristopher Johnson 14/+10 Riento: Michael Chemos 26/+15, Ville Louhela 13/+6, Joni Savimäki 7/-3

Yleisöä: 483
T 11-4, Ä 7-3, VO% 54-38, H% 51-49

LähiTapiolan pisteet:
3 Johnson LEKA
2 Hakala LEKA
1 Kukkonen Riento

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti / KoVe

? / LEKA Volley

  Takaisin