Seuraa meitä somessa:

Tiikerit ja VaLePa kovia keskiviikkonakin

28.10.2015

Kokkolan Tiikerit ja VaLePa Sastamala jatkavat tappioitta miesten Mestaruusliigassa keskiviikonkin jälkeen. Tiikerit ei ole hävinnyt vielä erääkään voitettuaan Sammon vieraissa ja VaLePa puolestaan nousi liigakärkeen 16 pisteellä kuudesta ottelusta.

VaLePa voittoon kotiavauksessaan

VaLePa Sastamala hoiti hieman nihkeällä peruspelillään voiton Rantaperkiön Iskusta kauden kotiavauksessaan. Voittonumerot olivat 3-0 (25-23, 25-19, 25-17).

Ensimmäinen erä 25-23
Ottelu alku oli varsin jännittynyttä molemmin puolin. Seurauksena puolittaisia suorituksia ja muutama turha virhe. Isku johti alun jälkeen peliä 1-2 pisteen johdossa. Tilanteessa 17-16 VaLePa meni ensimmäisen kerran johtoon eikä siitä luopunut koko erässä. Ratkaiseva ero tuli muuten vaatimattomasti aloittaneen Neviadomskyin syöttövuorolla. Lousajan mies Petteri Friberg tuli lopussa vielä pelottelemaan syöttönurkkauksesta, yksi ässä ja yksi paha 24-23. Erä päättyi Petterin syöttövirheeseen. Erän hahmo oli Elviss 73% vastaanotto ja 75% tappo, tehoilla 6 (+5).

Toinen erä 25-19
Toinen erä alkoi jälleen Iskun johdossa, mutta jo tilanteessa 10-9 VaLePa meni ensimmäisen kerran johtoon ja millä tavalla. Takakentän kutospaikan (keskellä takakenttää) hyökkäys tunnetaan lentopallossa myös nimellä pipe. Nimenä vähän niin kuin peippi, mutta ei sinne päinkään. Tässä tilanteessa Elviss vetäisi sellaisen pipen tyhjältä verkolta Eetun hämätessä etukentällä, että vastustajan puolustajat olivat hätää kärsimästä. Erä olisi ollut selkeää VaLePan hallintaa, mutta turhat virheet pitivät vastustajan tuntumassa. Stanislav Stas Neviadomskyi ei vieläkään saanut tulosta hyökkäyksessä. Sen sijaan hän haki uskottomasti pari palloa.

Kolmas erä 25-17
Kolmas erä oli kotijoukkueelta jo vapautunutta peliä. Erityisesti Stas nosti roimasti tasoaan hyökkäyksessä, tappo 83%. Isku vaihtoi hakkuriksi Samuli Kaislasalon ja hyvin hän tonttinsa hoitikin. Tämäkin erä päättyi Iskun aloitusvirheeseen.

Elviss Krastins oli VaLePan paras pelimies tänään, hyvä vastaanotto (71%) ja hyökkäys (65%), 15 (+11). Oli ilo nähdä, miten Olli Kunnari nauttii pelaamisesta ja tulosta tulee. Antti Eskon passipeli pysyi varmana ja monipuolisena koko pelin. Joukkueen hyökkäysprosentti oli 59, Iskun 40. Jarmo Korhonen hoiti vähät vastaanottotehtävät virheettömästi.

Iskusta Mäkisen Sakari teki eniten pisteitä, mutta virheet pudottivat tehot 9/0. Iskun tehokkain oli Jan Helenius 8/+5.

LähiTapiola pisteet:
3 Elviss Krastins VaLePa
2 Olli Kunnari VaLePa
1 Sakari Mäkinen Isku

Janne Kangaskokko, VaLePan valmentaja:

- Samojen ongelmien kanssa painitaan kun kauden alussa eli syöttövirheitä (16) tulee liikaa. Vastaanotto erittäin hyvää. Torjunta vaatii lisää agressiivisuutta joita tuli koko pelissä vain 3.

Elviss Krastins, Valepa
- Sanotaan että oli pelaajillakin odottava tunnelma kotiavaukseen. Peli ei lähtenyt oikein rullaamaan. Uudet ukrainan kaverit tulleet oikein hyvin joukkueeseen, joukkueessa mennään neljällä kielellä.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja:

- Kentällä pysyvillä syötöillä ei pystytä rakentamaan. Vastaanottopeli ei riitä. Täytyy luottaa että se vielä paranee työnteon kautta. Hakkuri Kaislasalon tulemista koko peliin joudutaan vielä odottamaan.

Ottelutilasto

Tiikerit osoitti materiaalinsa leveyttä Siilinjärvellä

Keskiviikkona oli Siilinjärvelle kerääntynyt kahdeksansataa katsojaa, mikä oli valmentaja Tuovisen mielestä illan paras asia. Vierailija Kokkolan Tiikerit möyhensi Sammon suoraan kolmessa erässä 0-3 (21-25, 23-25, 19-25) ja vieläpä lähes kakkoskuusikollaan.

Normaali kokoonpanosta neljä miestä (Kehoe, Ojansivu, Siirlä, Herrera) istui penkillä, mikä osaltaan laittoi myös kotijoukkueen taktiikan sekaisin.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Lähdettiin vähän eri kokoonpanolla ja uusilla jutuilla. Kaksi ensimmäistä erää ei ollut ihan sitä, mihin pystytään, ei tehty perusasioita huolella. Vaikka voitolle, niin Sampo lahjoitti erät meille. Kolmas erä kyllä ansaittiin ihan omalla tekemisellä. Koga pelasi huikean pelin.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Meidän syketaso ei jostain syystä ollut siellä, missä sen pitäisi vaikka valmistautuminen oli tehty huolella. Toki, odotimme kyllä pelaavamme Lelua vastaan. Tiikerit oli meitä valovuoden edellä jatkopallopelaamisessa, ne passattiin tarkasti ja hyökättiin hyvin. Se on ollut Tiikereiden tavaramerkki ja yleensä meidänkin, mutta nyt siinä oli iso ero.

LähiTapiolan pisteet:
3 Koga Tiikerit
2 Las.Jylhä Tiikerit
1 Djordjevic Sampo

Ottelutilasto

Kuvat:
Mäsi / VaLePa

  Takaisin