Seuraa meitä somessa:

Tiikerit kärkitaiston herra Loimaalla

24.10.2015

Lauantain odotetussa Suurien Kohtaamisessa vierailija Kokkolan Tiikerit haki 0-3-vierasvoiton. Raisiossa Loimu vei viisieräisen sekä Rovaniemellä Korson Veto. VaLePa puolestaan jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan Liiga-Riennon Nurmeksessa.

Loimu nousi sillasta

Loimu ja LEKA Volley tarjosivat viihdyttävän spektaakkelin Kerttulan lauantai-illassa. Isännät onnistuivat lopulta nousemaan kahden erätappion takamatkalta makeaan kotivoittoon. Viisieräisen trillerin loppulukemiksi kirjattiin 3-2 (21-25, 22-25, 25-23, 25-21,15-7).

Vahvasti ottelun aloittanut LEKA Volley vei kaksi ensimmäistä erää luotettavan vastaanoton ja tiiviimmän joukkuepelaamisen myötä. Kuopiolaisilla oli sauma tappaa ottelu kolmannessa erässä, mutta siinä ei kuitenkaan onnistuttu.

Isännät löysivät hukassa olleen punaisen langan passarivaihdollaan. Ottelun aloittanut Ville Juntura (3/+1, 1 ässä, 2 torjuntaa) korvattiin Kasper Vuorisella (7/+7, 1 ässä, 4 torjuntaa), joka nosti oranssimustat mukaan otteluun. Parantunut pelivire ja samaan ajankohtaan ajoittunut mustapaitojen laskusuuntaus muovasivat päätöserien käsikirjoituksen.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Kirill Borichev
LEKA: Greg Petty

Jukka Lehtonen, LEKA:

- Kiva tulla takaisin Suomeen ja päästä nopeasti takaisin pelirytmiin. Lentis ei minulle työtä ja tuskaa. Mestaruusliiga on tänä vuonna tosi kovatasoinen ja haastava. Meillä on loistava joukkuehenki. Yllätettiin Loimu alussa. Isännät eivät päässeet heti pelirytmiin. Kolmannessa erässä oli sauma tappaa peli, mutta emme onnistuneet siinä. Sitten väännettiin ja käännettiin. Loimu kairasi lopulta hienon voiton.

Ville Juntura, Loimu:

- Paluu Mestaruusliigan suoritettu. Pelissä oli haasteita, varsinkin keskipeli oli hakusessa. Sekin varmasti paranee harjoitusten myötä. Oma fysiikka on parantunut kesän aikana. Varsinkin jalat tuntuvat hyvältä. Oma syöttö tökki alussa, mutta parani onneksi ottelun edetessä. Vastustajan vastaanotto heikkeni samalla. Kappe tuli hienosti sisään ja oli omalta osaltaan kääntämässä matsia.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Ei ollut mitenkään korkeatasoinen matsi. Viihdyttävää pelaamista silti, ja ottelusta tuli lopulta pitkä. Molemmat tekivät liikaa virheitä. Eelis loukkaantui valitettavassa yhteentörmäyksessä, mutta sen jälkimainingit eivät ratkaisseet matsia. Vastaanottoa pitää edelleen parantaa, jotta saadaan keskihyökkäys vielä tehokkaammaksi.

Ismo Tuominen, Loimu:

- Ensimmäinen erä oltiin muualla kuin hallissa. Ottelujen alut ovat olleet tällä kaudella jostain syystä vaikeita. Täytyy paneutua tähän tarkemmin. Tiedettiin, miten vastustaja pelaa, mutta ei vaan pystytty vastaamaan. Syöttömme parani ja pelirohkeus nousi samalla. Ottelun jälkimmäinen osa oli meiltä hyvää pelaamista. Joukkueessa on tahtoa ja luonnetta.

Loimu: Vargas 22/+16, Rumpunen 14/+8, Meehan 14/+5
LEKA: Petty 28/+8, Johnson 17/+12, Leikas 14/+2
T 18-8, Ä 10-10, SV 10-13, H% 50-54, VO% 45-51
Yleisöä: 812

LähiTapiolan pisteet
3 Vargas Loimu
2 Vuorinen Loimu
1 Johnson LEKA

Ottelutilasto

Tiikerit vei kärkipelin suoraan kolmessa

Hurrikaani-Loimaan ja Kokkolan Tiikereiden Mestaruusliigan huippukamppailu oli vieraiden niukkaa hallintaa. Tiikerit vei kaikki kolme tiukkaa erää lukemin 0-3 (22-25, 26-28, 25-27).

Joukkueet lähtivät otteluun kerättyään kolmesta ensimmäisestä pelistään täydet pisteet ilman erätappioita.

Tiikerit pelasi virheettömän ottelun. Hurrikaanilla meni ensimmäinen erä peliin tulemiseen. Toinen ja kolmas erä oli todella tasaista.

Kotijoukkue pelasi alle tasonsa ja ilman Ojansivua pelannut Tiikeriryhmä oli todella vahva. Robert Seppänen ja Antti Ropponen pelasi todella vahvasti. Enderwin Herrera oli vieraiden tehokkain 19/+13.

Kotijoukkueelta Matti Oivanen oli pukenut, mutta ei pelannut. Jesse Mäntylä oli poissa. Tiikereiltä puuttuivat Lelu Ojansivu ja penkillä valmennustehtävissä ollut Romans Sauss.

Tommi Tiilikainen Tiikerit:

- Hieno tapahtuma, tupa täynnä ja tunnepitoinen, yleisöön menevä ottelu. Tehtiin hyviä ratkaisuja. Robert Seppänen ja Antti Ropponen pelasi todella vahvasti.

Nicola Giolito Hurrikaani:

- Ei ole hyvä fiilis ekan pelin jälkeen. Tiikereille onnittelut voitosta. He eivät tehneet tänään kauheasti virheitä ja se oli osasyy voittoon

Mohamed Alhachdadi Hurrikaani:

- Huono fiilis tappion jälkeen. Pelasimme tänään huonosti ja siksi hävisimme Tiikereille.

Antti Ropponen, Tiikerit:

- Yritettiin rikkoa Hurrikaanin vastaanotto ja onnistuttiin siinä. Tiesin, että pelaan alkukauden Ojansivun tontilla ja sen eteen tehtiin kesä töitä. Eiköhän Lelu tule sieltä kohta takaisin dominoimaan

Hurrikaani: Alhachdadi 24/+13, Smith 13/+6, Kouki 7/+4
Tiikerit: Herrera 19/+13, Ropponen 13/+9, Seppänen 11/+6
T 5-8, Ä 4-3, SV 8-10, H% 51-53, VO% 41-59
Yleisöä: 1081

LähiTapiolan pisteet
3 Kehoe Tiikerit
2 Herrera Tiikerit
1 Seppänen Tiikerit

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen kuvat

Hurrikaani-Loimaan otteluraportti

Kunnari loisti Nurmeksessa

VaLePa ja erityisesti Olli Kunnari estivät totaalisesti Pohjois-Karjalan Liiga-Riennon yritykset yllätyksen, poikkeuksellisesti Nurmeksessa pelatussa liigaottelussa. VaLePa kuittasi kauden viidennen voittonsa yhtä monesta ottelusta erin 0-3 (15-25, 17-25, 16-25).

Liiga-Riento on saanut nyt seitsemästä pelistään yhden erävoiton.

Kunnari oli ehdottomasti yksi kentän parhaista tänään lähes jokaisella osa-alueella. Maajoukkuetähti takoi kolmeen erään tehot 21/+16 (hyök% 77). Häntä hyvin säestivät Elviss Krastins 11/+8 sekä keskitorjuja Andriy Levchenko 9/+8.

Liiga-Riennon joukkueesta parhaimmistoon kuuluivat libero Lasse Kukkonen ja ensimmäisen ottelun joukkueessa pelannut passari Petteri Penttinen. Hakkuri Michael Chemos (13/+2) sortui virheisiin. Joni Savimäkikin jäi vaatimattomaan pistesaaliiseen kirjauttaen tehot 9/0.

Liiga-Riennon valmentaja Jani Säisän kommentit:

- VaLePa sai Riennon vastaanoton murrettua ja teki pelaamisesta vaikeaa. Varsinkin irtiolevista palloista hyökkäys jäi pehmeäksi. Penttinen toi peliimme monipuolisuutta ja laatu parani.

Nurmeksessa oli huippuluokan olosuhteet järjestettynä ja molemille joukkueille oli tarjottu tasapuoliset olosuhteet.

Riento: Chemos 13/+2, Savimäki 9/0, Musoni 5/+4
VaLePa: Kunnari 21/+16, Krastins 11/+8, Levchenko 9/+8
T 4-7, Ä 2-7, SV 10-8, H% 42-59, VO% 48-64
Yleisöä: 598

LähiTapiolan pisteet
3 Kunnari VaLePa
2 Krastins VaLePa
1 Penttinen Riento

Ottelutilasto

VaLePan otteluraportti

Korson Veto avasi voittotilinsä Rovaniemellä

Vantaalainen Korson Veto otti kauden avausvoittonsa Team Lakkapään kiusaksi Rovaniemellä. Pistejakoon päädyttiin viiden erän väännön jälkeen numeroissa 2-3 (23-25, 29-27, 25-21, 10-25, 15-17).

KoVe (1-3) avasi samalla pistetilinsä. Team Lakkapään tili on nyt 2-5.

Miro Määttänen teki uuden liigaennätyksensa 24 pistettä. Kotijoukkueen Luka Medic nousi kuitenkin kentän pistekuninkaaksi 26 pinnalla.

Valmentajakommentit puuttuvat…

Lakkapää: Medic 26/+16, Kaurto 13/+11, Palokangas 13/+5
KoVe: Määttänen 24/+12, Kankaanpää 22/+12, Vallin 18/+9
T 10-8, Ä 5-5, SV 13-14, H% 50-60, VO% 60-71
Yleisöä: ?

LähiTapiolan pisteet
3 Laakso KoVe
2 Medic Lakkapää
1 Määttänen KoVe

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin