Tiikerit kiristi voittoon Ettasta

03.03.2020

Tiikerit -Etta oli tällä kertaa erikoinen peli, koska Etta oli kolmen ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla selvässä johdolla. Silti Tiikerit vei kaksi ensimmäistä. Kolmannen erän Etta punnersi itselleen jatkopalloilla. Neljäs meni sitten selkeästi Tiikereille: 3-1 (25-23, 25-20, 26-28, 25-12).

Tiikereiden aloituskokoonpano oli poikkeuksellinen siinä mielessä, että kentällä ei ollut yhtään hakkuria, ainakaan pelaajaluettelon roolituksen mukaan. Perinteisen hakkurin paikalla pelasi Teemu Lahti, joka on yleispelaajan roolin lisäksi aikaisempien vuosien aikana pelannut välillä hakkurinakin.

Ensimmäisen erän alussa Tiikereillä näytti olevan "bussijalat". Viiden ensimmäisen pallon aikana Tiikereille tuli kolme virhettä. Etta sai otteen erästä ja sai piste-eroksi jopa viisi pistettä. Mm. Jan Helenius ja Ville Sorvoja olivat tehokkaalla päällä. Hitaasti, mutta varmasti Tiikerit lämpeni ja kipusi rinnalle. Kun Antti Leppälä ja Anton Välimaa ja tekivät peräkkäin kaksi paritorjuntaa, tuntui, että Ettan usko omaan peliin katosi. Tiikerit kiipesivät johtoon ja veivät erän pienimmällä mahdollisella erolla. Erässä torjunnat meni Tiikereille 5-0.

Toisen erän aloitti Helenius taas vahvasti. Etta pääsi tälläkin kertaa viiden pisteen johtoon: 6-11 Antti Leppälän syöttövuorolla Tiikerit kuroi eron kiinni 11-11. Se käänsi koko erän. Tiikerit repi nopeasti eroa. Teemu Lahden syöttövuorolla Jiri Hänninen iski pisteitä. Lyhyen ajan sisällä Tiikerit otti kaksitoista pistettä ja Etta vain kaksi pistettä. Sitä myöten erä selkeästi Tiikereille.

Kolmannen erän alku oli murheellista katsottavaa: kuuden ensimmäisen pisteen aikana joukkueet tekivät neljä syöttövirhettä. Katsomossa jo voihkittiin. Jatkossa Etta taas kasvatti piste-eroa, mutta Tiikerit kiipesi rinnalle. Tiikereillä oli jopa kaksi erä- ja ottelupalloa ennen jatkopalloille siirtymistä. Siinä Etta jyräsi ja kolmannen eräpallon jälkeen vei eräpisteen.

Neljäs erä oli Tiikereiden, alusta loppuun. Piste-ero kasvoi kasvamistaan ja se vaikutti peliin. Anton Välimaa tekin oudon
olkapääpalautuksen Ettan kenttäpuolelle ja sinne pallo jäi. Jere Mäkisen luutiin eräässä tilanteessa iskevän jo toisesta kosketuksesta, mutta hän passasikin Teemu Lahdelle, joka iski tyhjiltä kenttään. Tiikerit innostui ja Etta masentui. Erä rumin numeroin Tiikereille ja koko ottelukin Tiikereille.

Olli Kuoksa, Etta:

- Kokkola oli tutun vahva kotona. Hyvä vastaanotto joukkue. Ei saatu peliä rikki. Kahdessa ensimmäisessä erässä tuli epäusko, kun Tiikerit kiri aina rinnalle.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tasaista pallottelua, lukuun ottamatta neljättä erää. Jollakin tapaa näkyi se, että ollaan totuttu voittamaan otteluja. Tasapainoinen ja rauhallinen esitys meiltä. Anton Välimaan seitsemän pistettä oli hyvä suoritus passarilta.

T 12-6, Ä 8-3, SV 8-12, H% 50-43, VO% 60-36

Tiikerit: Hänninen 27/+21, Leppälä 13/+11, Rekomaa 10/+9
Etta: Sorvoja 20/+15, Helenius 17/+6, Muukkonen 17/0