Seuraa meitä somessa:

Tiikerit kova kotonaan - Loimu ja Sampo myös voittoihin

04.10.2015

Kokkolan Tiikerit avasi kotipelinsä vakuuttavalla voitolla sunnuntaina. Raision Loimu haki toisen voittonsa yhtä monesta yrityksestään Joensuusta ja Sampo löi Siilinjärvellä Team Lakkapään.

Tiikereiden hyökkäysvoima liikaa savolaisille

Tiikerit aloittivat vakuuttavasti Mestauusliigan kotipelinsä sunnuntaina. Tuloksena oli LEKA-Volleysta puhdas voitto 3-0 (25-21, 25,21, 25-16).

LEKA Volleyn Timo Leikas oli poissa, isyyslomalla. Tiikerit onnittelee. Tiikereillä poissa oli Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu ja Tommi Siirilä, molemmat maajoukkuekomennuksella.

LEKA Volley pelasi samoilla miehillä koko ottelun (Johnson, Austin, Karinen, Petty, Puttonen, Karttunen ja liberona Hakala). Tiikeritkin pelasivat pääosin samalla miehityksellä (Ropponen, Kehoe, Overman, Sauss, Leppälä, Herrera ja liberona Koga). Joka erässä Robert Seppänen kuitenkin teki syöttövaihdon Overmanin kanssa.

Ensimmäisessä erässä LEKA oli takaa-ajajana koko erän, ensimmäistä pistettä lukuunottamatta.

Muuten peli oli tasaista vääntöä, mutta Tiikereiden hyökkäysvoima (Herrera, Ropponen ja Sauss) repi tarvittavan eron.

Toinen erä alkoi tasaisemmin, mutta tilanteesta 7-7 erästä tuli ensimmäisen toisinto. Romans Saussin syöttöputki repi tarvittavan eron ja siitä eteenpäin Tiikerit oli kuskin paikalla. Taichiro Kogan muutama hieno hihapassi ja nopeat reaktiot olivat yleisön mieleen samoin kuin Enderwin Herreran ”voitontanssit” ja Romans Saussin tuuletukset.

Kolmanteen erään LEKA muutti rotaatiotaan, mutta se lähinnä heikensi heidän peliään. Ennen teknistä aikalisä Saussin syötöt repivät eron 14-9:ään. Siihen loppui LEKA Volleyn usko ja loppu oli sitä kuuluisaa ”rallattelua”.

Lauri Hakala, LEKA Volley:
- Syöttö-vastaanotto ratkaisee ja sen Tiikerit voitti tänään. He onnistuivat saamaan vastaanoton irti ässillään. Pelasimme taktiikan mukaan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Emme olleet huonoja, muuta Tiikerit olivat parempia. Vastaanottomme on kuitenkin viime vuotta parempaa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:
- Meillä oli iso lataus. Halua voittaa oli paljon ja halua hakea palloja. Tahdottiin näyttää kotiyleisölle. Syöttö-vastaanottopelin voitimme. Hyppysyötöillä saadaan pisteitä. Aika paljon pisteitä jäi vielä kentälle. Uusi kausi alkaa uusin haastein.

Palkitut:
LEKA Volley: Johnson
Tiikerit: Sauss

LEKA Volley: Greg Petty 13/-1, Kristopher Johnson 10/+9, Eelis Karinen 9/+5
Tiikerit: Romans Sauss 16/+11, Enderwin Herrera 13/+11, Antti Ropponen 10/0

Tiikerit: Sauss 16/+11, Herrera 13/+11, Ropponen 10/0
LEKA: Petty 13/-1, Johnson 10/+9, Karinen 9/+5
Torjunnat 7-8, ässät 4-2, hyökkäys% 58-41
Katsojia: 731

LähiTapiolan pisteet:
3 Sauss Tiikerit
2 Koga Tiikerit
1 Herrera Tiikerit

Ottelutilasto

Loimulle pisteet Joensuusta

Raision Loimu otti kauden toisen voittonsa yhtä monella yrittämällä, kun se kaatoi sunnuntaina Joensuussa Liiga-Riennon 1-3 (25-23, 22-25, 22-25, 19-25)

Ensimmäinen erä oli hyvää pelaamista molemmilta joukkueilta, mutta Riento oli vahvempi erän lopussa Chemosin kovien iskujen vuoksi ja sai näin erän itselleen.

Toinen erä oli edelleen vahvaa pelaamista ja tässä puolestaan Loimu sai vahvaa peliä erän loppuun. Lukuisat virheet Riennolla verkolla avitti Loimua erävoittoon.

Kolmaskin erä oli tasainen aina 22 pisteeseen asti kunnes Loimun Vargas oli se ratkaisija joka siivitti erän Loimulle.

Neljäs erä oli Riennolta heikoin. Hyviä puolustuksia joukkueelta mutta verkolla tapahtuvista virheistä johtuen Loimu sai otteen pelistä ja vei erän ja sitä myöten koko ottelun 3-1

Torjunnat 12-8, ässät 5-4, hyökkäys% 48-52
Katsojia: 527

LähiTapiolan pisteet:
3 Vargas Loimu
2 Chemos Riento
1 Rumpunen Loimu

Ottelutilasto

Sammolle pisteet kotiavauksestaan

Sampo avasi kotiottelut menestyksekkäästi voittaen Team Lakkapään 3-1. Ottelu näytti ensin olevan läpihuutojuttu, mutta vierailija pystyi hetkittäin esittämään parasta peliään, jonka tuloksena nousu ensimmäisessä erässä ja isäntiä ehjempi kokonaisuus kolmannessa joka johti myös erävoittoon.

Ottelutapahtumaan oli tuotu uutta väriä pestaamalla tunnetut savolaispersoonat Ismo Apell ja Japppa Kääriäinen pitämään juttuja tauoilla. Yli 600 hengen yleisö saikin nauttia urheiluviihteen lisäksi värikkäistä jutuista.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:
- Hieman parempi esitys kuin eilen, tasaisempi. Hetkittäin esitimme jopa parasta mihin pystymme, siitä osoituksena 1. ja 3. erän nousut. Isäntien hyvin organisoitua vastaanottoa emme saaneet rikki, siinä iso syy. Suurin ero oli kuitenkin hakkuripelissä, se oli Sammolla parempaa.

Jukka Tuovinen, Sampo:
- Kotiavauksesta kolme pistettä, se on aina mukavaa. Omana teemana oli vastaanotto-hyökkäyspelin normalisoiminen viime viikosta harjoituspelien tasolle. Syöttöpeli OK, paitsi kolmannessa erässä kontrolli karkasi. Hyvä ja tasainen esitys. Uusista ulkomaalaisista Alen on ollut meillä jo elokuun alusta lähtien ja oli tänäänkin isossa roolissa. Arsi (Arsenije Mutapcija) on mennyt viikossakin paljon eteenpäin mutta katsotaanhan parin kuukauden kuluttua, miten hänet on saatu joukkueeseen sisään. Hänen syöttövuorollaan tehtiin kuitenkin eniten pisteitä tänään. Eetu Häyrinen on myös toipunut täysin pelikuntoiseksi ja käytinkin häntä hetken aikaa kentällä.

Parhaat pelaajat:
Jouni Palokangas, Lakkapää ja Jared Krause, Sampo.

Torjunnat 10-10, ässät 6-5, hyökkäys% 56-41
Katsojia: 614

LähiTapiolan pisteet:
3 Krause Sampo
2 Väliaho Sampo
1 Palokangas Lakkapää

Ottelutilasto

  Takaisin