Seuraa meitä somessa:

Tiikerit löi Loimun - Lakkapää aiheutti Liiga-Riennolle 16:nnen tappion

25.01.2017

Keskiviikon miesten liigavoittajat olivat Kokkolan Tiikerit ja Team Lakkapää.

Riennolle ei erääkään Lakkapäältä

Liiga- Riento koki 16:nnen perättäisen liigatappionsa keskiviikkona Team Lakkapään haettua pisteet Joensuusta 0-3 (25-27, 20-25, 24-26). Riento ei saanut eräkään vahvaan vireeseen päässeeltä Lakkapäältä. Se on voittanut seitsemästä pelistä viisi Henri Tuomen alaisuudessa.

Riento sai kolauksen jo aamuharjoituksissa, kun joukkueen passari Esa Hakulinen loukkasi nilkkaansa. Päävalmentajan mukaan Esa olisi aloittanut tänään ilman loukkaantumista.

Riento oli vastustajaansa jäljessä syöttöruudussa ja vastaanotossa. Ainoastaan kolmannen erän vastaanotto olisi mahdollistanut monipuolisemman pelaamisen. Lakkapään Gustavsson teki illan kovimmat pisteet 24/+14. Kotijoukkueen paras oli Muranqwa 14/+9.

Lakkapää Gustavsson:
- Ei minulla ole mitään salaisuutta hyvään pelaamiseen. Yritän vain parantaa ja tehdä asioita niin hyvin kuin osaan. Ei hyvin pelaaminen ole koskaan helppoa. Pysyä koko ajan keskittyneenä, mutta tänään onnistuin.

Riento Muranqwa:
. Ei tapahtunut mitään erikoista sunnuntaihin verrattuna. Lakkapää on hyvä joukkue. He syöttivät kovaa. Oli todella vaikeaa pitää peli vakaana.
Päävalmentaja Tuomi:
- Tietenkin libero tuli mukaan, jätkät tekee salilla hyvin töitä. Tänään tehtiin 4 hyökkäysvirhettä, Jokainen ulkomaalainen joka meillä on asenteellinen urheilija ja haluaa mennä uralla eteenpäin. Täällä n äärimmäisen vaikea paikka pelata, vaikea Sali. siihen nähden erittäin tyytyväinen, että vastaanotto pysyi erinomaisesti kasassa.

Päävalmentaja Säisä:
- Tänään osa pääsi hyväänkin vetoon meidän porukasta, Siirilän Tuomas ja Nelson. Muilla oli vähän nihkeämpääkin, niin silloin ei joukkuekaan syty. Pari ekaa erää vastaanotto ei antanut pelata niin kuin piti. Peli meni yksipuoliseksi. Kolmannessa erässä pelattiin vasta sellaista jakaumaa kuin ajateltiin.

Liiga-Riento - Team Lakkapää 0-3
25-27, 20-25, 24-26
Liiga-Riento: Murangwa 14/+9,Siirilä 11/+7,Musoni 5/+3
Team Lakkapää: Gustavsson 24/+14,Brown 12/+8,Walsh 9/+7
Katsojia: 345

Ottelutilasto

Tiikereille kotivoitto Loimusta

Tällä kaudella Tiikereiden 3-0 -kotivoitot ovat olleet, toisin kuin viime kaudella, harvinaista herkkua. Tänään Tiikerit voitti Raision Loimun 3-0 (25-22, 25-17, 26-24). Se ei kyllä kerro koko totuutta pelistä. Erät olivat pääosin tasaisia.

Ensimmäinen erä oli tasaista taistoa alusta loppuun. Loimusta Janne Marttila ja uusi hakkuri Eric Mochalski tekivät pisteitä vuorotahtiin. Tiikereistä pisterohmuja olivat Antti Ropponen ja Enderwin Herrera. Kuten tasaisessa erässä on käydäkseen, erän lopun virheet ratkaisevat. Eric Mochaski iski kaksi perättäistä lyöntiä Antti Ropposen ja Michael Hatchin torjuntaan.

Toinen erä jatkui edellisen erän tapaan tasaisena, kunnes Michael Hatch meni syöttämään. Hänen syöttövuorollaan Tiikerit repi eroa tilanteesta 13-11 tilanteeseen 20-11. Joukossa kolme ässää. Loimu vaihtoi Kirill Borichevin tilalle Verneri Vetriön, mutta jatko oli enää erän lopun odottelua. Selkeistä numeroista huolimatta, Loimu pelasi erittäin hyvää puolustuspeliä. Pallot eivät tahtoneet millään jäädä Loimun kenttäpuolelle.

Kolmanteen erään Tiikerit ottivat heti alkuun 4-0 johdon. Verneri Vetriö tasoitti peli omalla syöttövuorollaan. Sitten edettiin tasatahtiin erän loppuun saakka. Tiikereillä oli lopussa jo kaksi eräpalloa, mutta ne Loimu hoiti Janne Marttilan iskulla ja Tiikerivirheellä. Tilanteeksi 24-24. Ratkaisevat kaksi pistettä Tiikereille toi Antti Leppälä ja Loimun hyökkäysvirhe.

Daniele Capriotti, Raision Loimu:
- Vastaanottopelimme oli hyvää. Niistä tehtiin sekä huonoja että hyviä ratkaisuja. Tiikereiden vastaanotto oli välillä vaikeuksissa. Kolmas erä meni rohkeasti, etenkin Janne Marttilalta. Tiikerit on hyvä joukkue. Jos me emme käytä tilaisuuksiamme, olemme vaikeuksissa. Tällaista on lentopallo. On ilo valmentaa Janne Marttilaa. Kehityskohtia on vielä pelin luvussa ja torjunnassa. Hän on tulevaisuuden pelaaja.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:
- Hyvä syöttöpeli. Oltiin väillä vaikeuksissa vastaanotossa. Pelasimme kuitenkin riittävän suurella maltilla. Ei ollut mikään hyvä peli, mutta voitto tuli kotiin kuitenkin. Kauden aikanahan peli on ollut vuoristorataa. Yksi ongelma ja kynnetään syvissä vesissä. Tämmöiset hyvät kokemukset kasvattaa henkeä. On mukava lähteä Cup-finaaliin tämän jälkeen. Lähdetään kaatamaan Sampoa lauantaina. Siellä on kovan luokan pelaaja, joka pitää saada kiinni. Joukkueen avauskokoonpano lauantaina on vielä auki. Pitää saada vastaanotto kuntoon. Hyökkäysvoimaa meillä on.

Lähitapiolan pisteet:
3 Enderwin Herrera, Tiikerit
2 Michael Hatch, Tiikerit
1 Antti Ropponen, Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Raision Loimu 3-0
25-22, 25-17, 26-24
Kokkolan Tiikerit: Herrera 18/+15,Ropponen 15/+6,Hatch 8/+7
Raision Loimu: Marttila 17/+12,Mochalski 11/+0,Taylor 5/+1
T 5-5, Ä 5-0, SV 6-13, H% 47-48, VO% 56-41
Katsojia: 571

Ottelutilasto

Kuvat: Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin