Seuraa meitä somessa:

Tiikerit mursi Hurrikaanin nurin

29.02.2016

Sunnuntain YLE:n TV-ottelu oli mainiota lentopalloviihdettä, jossa Tiikerit löi Hurrikaanin 3-1. Lakkapää puolestaan nöyryytti tylyin numeroin Korson Vetoa.

Hurrikaani haastoi hyvin Tiikerit

Tiikereiden ja Hurrikaanin TV-peli oli yleisön kannalta jännittävää. Erät olivat, toista lukuunottamatta, tiukkoja. Kaksi erää päätyi jatkopalloille ja kolme erää kahden pisteen eroin: 3-1 (24-26, 25-15, 28-26, 25-23)

Hurrikaanin hakkureista Ryan Jay Owens oli tällä kertaa avauksessa ja Mohamed Alhachdadi penkillä, joskin käyden välillä kentällä. Kokkolassakin pelannut Tomi Mutka oli Hurrikaanin avauskokoonpanossa. Tiikerit pelasivat alkuun ns. ”ykkösmiehistöllään”, mutta jo ensi erän aikana Grayson Overman korvasi Antti Leppälän ja pelasikin niin hyvin, että tuli palkituksi.

Ensimmäinen erä oli tasaista punnerrusta, jossa näkyi ehkä pelijännityskin. Vasta tilanteessa 14-17 saatiin ensimmäistä kertaa enemmän kuin kahden pisteen ero. Hurrikaanilta tuli runsaasti syöttövirheitä ja Tiikereiltä paljon tilanteita, jossa kaikki katsoivat kuka hakee pallon, eikä kukaan hakenutkaan. Hurrikaani sen sijaan pelasi hyvää puolustuspeliä.

Toisessa erässä Tiikerit otti pelin haltuun jo alkajaisiksi repien eron nopeasti viiteen pisteeseen ja lopulta kymmeneen pisteeseen. Hurrikaani pyöritti vaihtorulettia yrittäen katkaista Tiikereiden pisteputkia. Tämä olikin ainoa erä, jossa nähtiin ”normaalia” tämän kauden Tiikeripeliä.

Kolmas erä oli aaltoilevaa peliä. Ensiksi Hurrikaani johti parhaimmillaan 7-2 ja 8-3. Sitten Tiikerit kiri kiinni mennen johtoon 12-9. Siitä jatkettiinkin tasaiseen tahtiin erän loppupuolelle saakka ja mentiin jatkopalloille. Erä Tiikereille muutaman Hurrikaanivirheen kyydittämänä.

Neljäs erä alkoi pienessä Hurrikaanihallinnassa ja tekniseen aikalisään mennessä Hurrikaani johti 14-11. Matti Oivanen iski ja torjui erän alussa hyvin, mutta hänen syöttövirheensä johdosta peli tasoittui 19-19:ään. Siitä eteenpäin Tiikerit ottivat erän haltuunsa ja veivät erän numeroin 25-23 ja koko ottelun erin 3-1.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:
- Alkuun torjuntapuolustuksemme oli hyvä. Siitä voi olla ylpeä. Oltiin koko ajan joka pallossa kiinni ja erä saatiin kairattua jatkopalloilla. Toisessa eräässä fokus hiukan meni. Pienet asiat olivat Tiikereiden puolella. Muutama toimituspallo ja jatkopallo kun olisi mennyt paremmin, niin olisi voinut käydä toisinkin. Tällaista on lentopallo. Tiikerit pelasi viimeksi sellaista lentopalloa, jota ei kukaan suomessa ole tehnyt. Nyt pääsimme peliin mukaan ja olemme myös onnistuneet kohottamaan pelihuumoria. Jatkopallotilanteissa on oltava koko ajan ”läsnä”. Muita kuin Tiikereitä vastaan niissä on enemmän aikaa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:
- Hurrikaani tuli isolla sydämellä ja hyydytti alussa meidän hyökkäystä. Pitää pohdiskella miten vien viestin tarkemmin kentälle ja arkeen. Tänään ei ollut sellaisia Tiikerieitä mitä minä haluan edustaa. Tämä oli meiltä äärimmäisen huonoa lentopalloa. ”Huonous” koostuu monesta pienestä asiasta, jota en halua avata.

Parhaat pelaajat:
Tiikerit: Sauss
Hurrikaani: Owens

Tiikerit: Sauss 19/+10, Ojansivu 17/+9, Overman 9/+7
Hurrikaani: Oivanen 14/+8, Owens 14/+5, Shumov 12/+8

Yleisöä:
T 11-15, Ä 8-2, SV 16-13, VO% 58-52, H% 43-39

LähiTapiolan pisteet
3 Overman Tiikerit
2 Sauss Tiikerit
1 Koga Tiikerit

Ottelutilasto

Team Lakkapää murjoi Korson maan rakoon

Team Lakkapää palasi Korson Vedon kustannuksella takaisin kolmen pisteen voittojen tielle. Joukkue voitti ottelun suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-18, 25-23, 25-9).

Kauden kaksi edellistä kohtaamista Korson Veto oli voittanut 3-2.

Lakkapään aseet ottelussa olivat tutut: vaikeat aloitussyötöt ja kauden parasta peliään esittänyt passari Arash Dosanjh, joka palkittiin joukkueensa parhaana.

Ottelu lähti enteilevästi käyntiin Lakkapään aloitussyöttö- ja torjuntapelillä. Tilanteeseen 5-0 mentiin kahden Lakkapään torjunnan ja Tuomas Hautalan sekä Arash Dosanjh’n ässäsyöttöjen johdolla. Viiden pisteen ero piti koko erän ajan ja erä päättyi ottelun luonnetta kuvaavasti Arash Dosanjh’n ässäsyöttöön.

Toinen erä oli tasaisempi ja se alkoi Korson 0-2 johdolla. Korso pitikin erää hallussaan tilanteeseen 16-16 saakka, jolloin Lakkapää pääsi ensimmäistä kertaa erässä johtoasemaan. Tämän jälkeen erää tahkottiin tasaiseen tahtiin, kunnes Arash Dosanjh torjui tilanteeksi 24-22, ja joukkue piti sen jälkeen sideout-pelinsä kuosissa ja voitti myös toisen erän.

Kolmas erä oli Lakkapään näytöstä. Pitkä ja vaikea kausi on takana ja kun joukkue pääsi tulittamaan sydämensä kyllyydestä, se ei antanut Korsolle yhtään armoa, vaan rökitti rumat 25-9 erälukemat ja maksoi samalla kahden 2-3 tappiopelin kalavelat Korsolle korkojen kera.

Korson parasta peliä esitti hakkuri Karl Külaots, joka lähes yksin piti kahdessa erässä Korsoa mukana pelissä. Korson tehokkain oli keskipelaaja Alpár Szabó, joka valittiin Korson parhaaksi.
Lakkapään koko rosteri oli hyvässä iskussa, eikä joukkueesta oikeastaan löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä.

- Kaksi erää pelattiin ihan hyvää peliä. Kolmannen erän takia saa hävetä. Lakkapää oli jokaisella osa-alueella edellä, totesi Karl Külaots ottelun jälkeen.

- Peli lähti hyvin käyntiin ja peli oli vapautunutta. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja sitä kautta saimme voiton. Toisessa erässä taso hieman laski, mutta kolmanteen saimme pelin kulkemaan. Tasainen suoritus kotijoukkueelta, sanoi Lakkapään Tuomas Hautala.

- Lakkapää oli tänään tasainen, me emme. Lakkapään vastaanotto oli todella hyvää. Emme saaneet sitä rikki missään vaiheessa. Emme saaneet rikottua vastustajan passarin peliä. Kaikki kunnia vastustajalle tänään. He tekivät pelimme vaikeaksi, myönsi Korson valmentaja Petri Sainio.

- Panostimme syöttöön tänään. Se toimi hyvin. Torjunta- ja puolustuspelaamiseen olisin kaivannut vielä enemmän. Kokonaisuudessaan hyvä suoritus ja taso säilyi koko pelin. Arashilta yksi parhaista otteluista Lakkapään paidassa, kiitteli Team Lakkapään valmentaja Normunds Veinbergs.

Parhaat pelaaja:
Alpár Szabó (Korson Veto)
Arash Dosanjh (Lakkapää)

Lakkapää: Gustavsson 13/+10, Palokangas 10/+6, Dosanjih 9/+8
KoVe: Külaots 14/+5, Szabo 6/+6, Kankaanpää 6/+1

Yleisöä: -
T 9-1, Ä 7-2, SV 7-8, VO% 68-50, H% 63-51

LähiTapiolan pisteet
3 Dosanjih Lakkapää
2 Hautala Lakkapää
1 Gustavsson Lakkapää

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit
Team Lakkapää

  Takaisin