Tiikerit päätti runkosarjan voitokkaasti

17.03.2017

Hallitseva mestari Kokkolan Tiikerit päätti runkosarjan neljännellä tilalla voitokkaasti Vantaa Ducksin kaatuessa 3-1.

Ducks päättää runkosarjan lauantaina Joensuun Liiga-Riennon vieraana. Voitolla Ducksilla on mahdolllisuus runkosarjan seitsemänteen tilaan.

Ensimmäinen erä pelattiin ”vakioryhmityksillä” Tiikerit: Conor Eaton, Antti Ropponen, Antwain Aguillard, Antti Leppälä, Steven Hunt, Enderwin Herrera ja Dennis Del Valle. Vantaa Ducks: Balint Magyar, Antti Vallin, Lassi Nurminen, Alpár Szabó, Toni Kankaanpää, Miro Määttänen ja Heikki Nyman. Alkuun tuntui siltä, ettei peli tule olemaan mitään ikimuistettavaa. Pallo pallolta Tiikerit alkoi kuitenkin repiä eroa. Teknisellä tilanne oli 14-10, eikä Tiikerit päästänyt otetta koko erän aikana.

Toiseen erään Vantaa Ducks otti avaukseen Karl Külaotsin, Vallinin tilalle hakkuriksi. Erä alkoi tasaisena ja vasta tilanteessa 17-14 Tiikerit sai kolmen pisteen eron. Siitä jatkettiin Tiikerihallinnassa ja erä päättyi Antti Ropposen kolmeen syöttöön, joista viimeinen oli ässä.

Kolmanteen erään Tiikerit vaihtoivat melkein ”koko pakan”. Kentälle tuli Lasse ja Lauri Jylhä, Michael Hatch ja Robert Seppänen. Vain Leppälä ja Ropponen sekä Libero Del Valle jatkoivat. Erän puolessa välissä Ropponenkin vaihdettiin Teemu Lahteen. Tiikereillä oli aluksi hieman fokus hukassa ja Vantaa Ducks pääsi neljän-viiden pisteen johtoon, jota se piti pitkän aikaa. Erän loppupuolella Tiikerit kuroivat eroa kiinni ja pääsi tasatilanteeseen 20-20. Muutaman Tiikerivirheen jälkeen Ducks kuitenkin vei erän nimiinsä.

Tiikerit jatkoi neljännessä erässä samalla miehityksellä kuin millä lopetti kolmannen erän. Nyt erä oli tasainen tilanteeseen 13-13 saakka. Sitten Ducks teki kolme virhettä, otti aikalisiä ja keltaisen kortin. Heidän pelinsä sekosi kokonaan ja Tiikerit vei loppuerän selkeästi ottaen 12 pistettä samaan aikaan, kun Ducks otti vain kolme. Lauri Jylhä pelasi tehokkaasti tehden joukkueen parhaan pistesaldon, vaikka oli kentällä vain kaksi erää.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Ei saatu sitä mitä haettiin. Viimeisessä erässä fokus katosi: kolme virhettä ja peli sekaisin. Olen äärimäisen pettynyt. Hakkuripelimme ei toiminut. Tehtiin käsittämättömiä sähläyksiä. Saimme ansaitusti turpaan.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Homma pysyi kasassa, vaikka porukka vaihtui kolmanteen erään. Hyökkääjät hoitivat leiviskänsä hyvin Tällainen peli runkosarjan loppuun lämmittää mieltä. Lauri ja Teemu ovat pelanneet hyvin harjoituksissa ja se näkyi nyt kentällä. Kaikki pelaajat kävivät kentällä ja pääsivät plussalle tilastoissa.

T 8-5, Ä 5-1, SV 8-15, H% 56-47, VO% 51-58