Seuraa meitä somessa:

Tiikerit palasi liigakärkeen ja Hurrikaani kolmoseksi

22.02.2015

Miesten Mestaruusliigan kärkinelikon parit ovat vaihtaneet järjestystä kauden aikana jo lukemattomia kertoja. Näin tapahtui taas sunnuntaina, kun Tiikerit nousi kotivoitollaan LEKA Volleysta liigakärkeen ja Hurrikaani kotivoitollaan Riennosta kolmanneksi.

Tiikerit hoiteli LEKA:n kolmannen kerran

Kaksi tiukkaa erää, jotka vei kotijoukkue Tiikerit (1. 24-5, 73 pist), kolmas erä selkeästi LEKA Volleylle (8. 14-14, 42 pist) ja neljäs vastaavasti Tiikereille. Näin pisteet jäivät Kokkolaan erin 3-1 (27-25, 25-19, 13-25, 25-12). Samalla Tiikerit nappasi liigan ykköspaikan takaisin nimiinsä

Tiikerit voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen kotonaan 3-1 ja Kuopiossa se otti vierasvoiton 3-2.

Tiikereillä Romans Sauss oli edelleen poissa. Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista. Molempien joukkueiden keskimiehet olivat isossa roolissa. Erä meni jatkopalloille, jotka Tiikerit onnistui hoitamaan 27-25. Erän päätti Eelis Karisen leveäksi mennyt isku, josta LEKA Volley väitti, että se osui Tiikeritorjuntaan. Torikokous tuotti Timo Tolvaselle toisen erän alkuun keltaisen kortin.

Toinen erä alkoi myös tasaisena. Kehoen ja Hietasen syöttöputket repivät lopussa tarvittavan eron. Syöttöputkia avitti LEKA Volleyn yksittäiset virheet, ei niinkään syöttöjen hyvyys.

Pitkä tauko taisi sotkea Tiikereiden konseptit. LEKA Volley sen sijaan tuli keskittyneenä ja repi heti selvän piste-eron. Petteri Penttisen ja Eelis Karisen syöttöputket olivat ratkaisevia piste-eron syntymisessä.

Neljänteen erään tiikerit tuli taas keskittyneenä ja otti ohjakset käsiinsä alusta alkaen. Erän lopussa Olli-Pekka Ojansivu syötti seitsemän pisteen putken: 15-10:stä 22-10:een. Joukossa oli kolme ässää ja kaksi tappopalloa.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Parempi voitti. Meidän side-out –peli ei onnistunut. Neljännessä erässä yksi kaveri (Olli-Pekka Ojansivu) ratkaisi koko erän ja sitä kautta ottelun.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Meillä karkasi fokus kolmannessa erässä ja LEKA hyökkäsi sekä torjui hyvin. Neljänteen erään kerättiin kaikki voimavarat ja onnistuttiin.

Parhaat pistemiehet
Tiikerit: Ojansivu 29/+17, Leppälä 10/+8, Jylhä 10/+6
LEKA Volley: Tiisar 22/+11, Lehtonen 13/+8, Johnson 11/+8

LähiTapiolan pisteet
3 Ojansivu Tiikerit
2 Kehoe Tiikerit
1 Hietanen Tiikerit

Ottelutilasto

Hurrikaani löi siipirikon Riennon

Ilman Joni Savimäkeä ja Ville Louhelaa pelannut Liiga-Riento (11. 4-26, 15 pist) ei pystynyt yllättämään liigakolmoseksi palannutta Hurrikaani-Loimaata (3. 18-7, 60 pist) vieraspelissään sunnuntaina. Hurrikaani kuittasi pisteet 3-0 (25-16, 25-11, 25-23).

Hurrikaanille kotivoitto oli jo kolmastoista perättäin. Joukkue on hävinnyt kotonaan vain kauden avauspelin VaLePalle. Riento puolestaan on voittanut nyt vain yhden viimeisistä viidestätoista ottelustaan.

Ville Kakko, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Olen tyytyväinen kahteen ekaan erään. Vaikka vastustajalla oli vaikeaa, oman pelin fokus säilyi. Kolmannessa erässä päättäväisyys pelistä katosi, mutta onneksi loppuun tuli meiltä pari miehekästä suoritusta.

Jani Säisä, Riennon päävalmentaja:

- Keskityimme vääriin asioihin. Eilisen perusteella yritimme parantaa hyökkäyspeliämme, mutta nyt oli vastaanotto ja puolustus ihan repaleina. Kun pallo nousi, oli meillä ihan hyvää hyökkäyspeliä.

Eemeli Kouki, Hurrikaanin paras:

- Loistava juttu, että voitettiin myös kolmas erä. Koko pelissä onnistuimme hyvin syötöissä. Kolmannessa erässä oma sideout- pelaaminen pätki.

Eetu Pennanen, Riennon paras:

- Kaksi erää pelättiin palloa. Kolmannessa saatiin puristettua paremmin, mutta ei se erävoittoon riittänyt.

Hurrikaani voitti Riennon kauden avauskohtaamisessa vieraissa 3-2 ja kotonaan tammikuussa 3-0.

Parhaat pistemiehet
Hurrikaani Petrusevics 16/+9, Kouki 12/+10, Oivanen 12/+7
Riento Pennanen 11/+2, Karjalainen 5/0, Sillanpää 5/-2

LähiTapiolan pisteet
3 Petrusevics Hurrikaani
2 Oivanen Hurrikaani
1 Kouki Hurrikaani

Ottelutilasto

LiigaSärkät taisteli putken poikki

LiigaSärkät oli sunnuntain iloisin liigajoukkue, kun se katkaisi kotikentällään peräti 16 ottelun tappiollisen ja pisteettömän putken kotikentällään. Rantaperkiön Isku kaatui 3-2 (25-17, 22-25, 25-19, 21-25, 15-13).

Ilman vatsatautista Tuomas Tihistä viikonlopun pelit pelanneesta Iskusta Samuli Kaislasalo teki uuden liigaennätyksensä, 29 pistettä.

Särkät vei keskinäiset pelit runkosarjassa 2-1, sillä kauden edelliset kohtaamiset olivat päättyneet kotivoittoihin 3-0.

LiigaSärkkien kapteeni Jussi Mäkinen:

- Mahtava kokemus oli voittaa! Tipahti kohtalainen apina selästä. Jospa se tästä nyt aukeaisi ja pelit alkaisivat rullaamaan. Tänään pelattiin viisi hyvää erää ja saatiin voitto, täytyy olla tyytyväinen.

Rantaperkiön Iskun päävalmentaja Jussi Heino:

- Viisi erää ja jokaisessa erässä laitettiin itsemme aikalailla nesteeseen. Kaksi kertaa noustiin hienosti ja tuli erävoitot ja viidennessäkin melkein, mutta ei sitten ihan niin käynyt. Tällä tavalla ei saisi päästää eriä alkuun.

LiigaSärkkien päävalmentaja Shailen Ramdoo:

- Olen iloinen että voitimme tänään. Tämä oli selvää jatkoa viime viikon keskiviikon ja torstain peleille, se on tulosta siitä että pelasimme ryhdikkäämmin. Toivottavasti tämä oli nyt jonkinlainen käännekohta eli että tottuisimme selviämään tiukistakin tilanteista. Meidän on opittava vielä milloin käyttää tilaisuuksia hyväksemme. Olen iloinen siitä mitä olemme tehneet, huomenna kuitenkin lähdetään taas alusta tavallisiin harjoituksiin.


Parhaat pistemiehet

LiigaSärkät Carvalho 18/+15, Nadazdin 18/+14, Luna 18/+9
Isku Kaislasalo 29/+18, Sinkkonen 16/+11, Härkönen 10/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Kusaj Särkät
2 Luna Särkät
1 Kaislasalo Isku

Ottelutilasto

Kuvat:
Juuso Riponiemi, Loimaa
Tommy Lågland, Tiikerit

  Takaisin