Tiikerit piti Savo Volleyn voitoitta - Akaa-Volley innostui tauolla

22.10.2023

Kokkolan Tiikerit hoiteli kotonaan Savo Volleyn sunnuntaina ja piti savolaiset vielä ainaoan voittomana joukkueena miesten Mestaruusliigassa. Illan toisessa pelissä Akaa-Volley verrytteli kaksi erää kunnes intoutui täystyrmäämään Karelian Hurmoksen.

Akaa-Volleylle viikon toisestakin pelistä täysi pistepotti

Sunnuntai-iltana 22.10.2023 Akaa Areenalla pelattiin miesten lentopallon mestaruusliigaa. Akaa-Volleyn vieraaksi saapui Karelian Hurmos Joensuusta. Hurmos oli ”ysitien kierroksellaan” edellisenä päivänä hävinnyt Hurrikaani Loimaalle puhtaasti 3-0. Juurikaan enempää ei ollut Akaassakaan Karjalan pojille tarjolla, vaan täydet 3 sarjapistettä jäi toisen erän kauneusvirheestä huolimatta Pirkanmaalle lukemin 3-1 (25-15, 24-26, 25-17, 25-10).

Ottelun ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen hienoisella hallinnalla. Akaan aloituskuusikossa aloittivat edellisessä pelissä vaihdossa olleet yleispelaaja Mikko Räsänen, Hakkuri Tino Vuori ja passari Lasse Jäntti. Vähäisestä ottelutuntumasta huolimatta Jäntin passitemmot löytyi hienosti hyökkääjien kanssa ja hyökkääjät päättivät palloja rauhallisesti, mutta tehokkaasti. Tasaisen varmasti Akaa-Volley kasvatti johtoansa ja 12-19 tilanteessa pidetty Hurmoksen toinen aikalisäkään ei kääntänyt erän kulkua vaan Akaan miehistö marssi selvään 25-15 erävoittoon.

Toisen erän alussa 2-2-tilanteessa alkoi Tino Vuoren syöttöshow: 5 painavaa hypäriä ja joukossa 2 ässää, joiden siivittämänä kotijoukkue meni jo 7-2 johtoon. Tästä ”liian helposta alusta” johtuen kotijoukkueen selät suoristui käytännössä täysin. Hurmos huomasi tilaisuutensa tulleen ja kampesi tasoihin tilanteeseen 13-13. Erän loppumetreillä Akaa johti vielä 21-19, mutta kotiyleisön harmiksi Hurmos pystyi loppukirillään kääntämään pelin tasoihin ja sai lopulta toisesta eräpallosta katkaistua erän itselleen. Pitkälle erätauolle mentiin siten 1-1 lukemissa.

Pitkän erätauon jälkeen Akaan ykköshakkuri Matej Smidl otettiin kentälle ja kolmannen erän aikana kotijoukkue sai rivinsä takaisin ryhtiin ja otti selvän erävoiton.

Neljännen erän hahmo oli pelin edetessä hyvään vauhtiin päässyt Mikko Räsänen. Erän alun
tilanteesta 3-2 Mikko asteli syöttöruutuun ja viihtyi siellä kymmenen syötön ajan, syöttäen vuorollaan 4 ässää! Tuosta pommituksesta Hurmos ei enää toipunut ja loppuerä oli lähinnä kosmetiikkaa.

Ottelun jälkeen Akaan parhaana pelaajana palkittu Räsänen oli tyytyväinen omaan ja joukkueen tekemiseen:

- Toisen erän uinahtamista lukuun ottamatta peli kulki ja oma syöttöpelikin lähti rullaamaan. Samoilla linjoilla Räsäsen kanssa oli myös sunnuntainakin päävalmentajan vastuun kantanut Ossi Heino: -toisen erän kaltaista uinahdusta ei saisi päästä tapahtumaan ja täytyy miettiä, miksi niin pääsi käymään. Toisaalta hyvä, että löydettiin tuosta nukahduksesta huolimatta lisävaihde, millä ottelu saatiin takaisin omaan hallintaan.

Hurmoksen parhaana pelaajana palkittu Ville Järnvall ei kahdesta ”ysitien tappiosta” liikoja harmitellut.

–Joukkueessa tapahtuneita muutoksia, loukkaantumisia ja rajoituksia on tässä ollut ihan riittävästi. Takaiskuista huolimatta meillä on kuitenkin oma suuntamme ja sitä kohti ollaan tässä menossa.

Myös Hurmoksen valmentaja Daryl Tay totesi joukkueen tylyn terveystilanteen:

- Meillä on nyt enemmän pelaajia telakalla kuin terveenä, joten tilanne on melko hankala. Onneksi ensi viikonloppu on vapaa joten ehdimme tässä pari viikkoa harjoitella ja saada pelaajia pelikuntoon.

Akaa-Volleyn osalta pelit jatkuvat kahdella CEV Challenge Cupin ottelulla. Keskiviikkona 25.10.2023 Akaan ylpeys kohtaa Slovenian maaperällä OK Merkur Mariborin. Vierasottelusta viikon päästä keskiviikkona 1.11.2023 Slovenian joukkue saapuu Akaa Areenalle. Akaassa peli alkaa klo. 18.30.

Tiikereille kauden toinen voitto – Savo Volley kaatui Kokkolassa

Kokkolan Tiikerit otti kauden toisen voiton ja samalla ensimmäisen kolmenpisteen voiton, kun joukkue kotonaan kukisti Savo Volleyn 3-1. Erät 25-23, 22-25, 25-20, 25-20.

Joukkueet tarjosivat yleisölle hienon lentopalloillan. Ottelussa nähtiin paljon hyviä suorituksia. Tiikerit oli parempi jokaisella osa-alueella ja voitto ansaittu.

Avauserässä Savo Volley johti 13-9, mutta Jere Mäkinen nosti Tiikerit mukaan taisteluun erävoitosta. Mäkinen kavensi 14-15 ja tasoitti 15-15. Siitä edettiin tasatahtiin. Mäkinen nousi erän ratkaisijaksi. Hän iski tilanteeksi 24-23 ja vastapallosta 25-23, kun vieraat nostivat Anton Välimaan aloituksen suoraan Mäkiselle.

Tiikerit aloitti vahvasti toisen erän. Rami Rekomaa ja Oskari Keskinen torjuivat kaksi pinnaa, 2-0. Rekomaa päätti pitkän pallon, 4-0. Joonas Jokela teki vieraille pari pistettä, mutta Tiikerit oli vahvassa vireessä, johtaen parhaimmillaan 10-4. Timo Tolvasen aikalisä herätti vieraat ja Savo nousi rinnalle, muun muassa Jokelan ässällä ja torjunnalla.

Taas edettiin tasatahtiin ja molemmille tuli muutama syöttövirhe. Michael Michelau nousi vieraiden sankariksi. Hän iski Savolle 23-21 ja myös erän viimeisen pisteen.

Kolmoserässä Tiikerit repi eroa, kun Rekomaa torjui 10-7, Antti Leppälän ässällä 11-7 ja Rekomaa/Keskinen torjuivat 12-7. Erä kokonaisuudessaan oli Tiikereiden hallintaa. Lauri Jylhän ässällä 15-10. Savo nousi vielä lähelle: 16-17, mutta Tiikerit piti pintansa. Illan komein juju nähtiin, kun Tiikereiden Välimaa jujutti pallon kenttään ja päätti pitkän pallorallin, 24-19. Tommi Siirilä torjui vieraille pisteen numero 20, mutta sitten iski Keskinen, 25-20.

Neloserässä Mäkinen torjui Jokelan, 16-13. Heti perään Jokela torjui Mäkisen, 14-16. Tiikerit otti aikalisän tilanteessa 16-15. Leppälä iski 17-15 ja Jylhä vastapallosta 18-15. Tiikerit hallitsi tapahtumia ja Hollihaka riemuitsi, kun Leppälä syötti ässän, 20-16. Rekomaa ja Jylhä torjuivat 22-17 ja Jylhä iski 23-17. Savo ei antautunut. Jokela iski 18-23 ja Kevin Rodriguez syötti ässän, 19-23. Tiikerit otti aikalisän, jonka jälkeen Jylhä iski 24-19 ja Keskinen 25-19.

Tiikerit pelasi tällä kerralla kahdella liberolla: Teemu Lahti vastaanottajana ja Aleksi Mäkiluoma puolustavana. Se oli onnistunut veto. Molemmat pelasivat hyvin. Hyvin pelasi koko kotijoukkue ja oli makuasia, kuka sai palkinnon. Sen sai Lauri Jylhä. Vieraista palkittiin Rodriguez.

Tommi Siirilä, Savo Volley:

-Tiikerit oli parempi joka osa-alueella. Kotijoukkueen ilme oli parempi. Meidän joukkueemme on vielä rakennusvaiheessa. Toki se vaikuttaa, mutta ei pitäisi näin paljon. Omaan peliini en ole tyytyväinen. Varsinkin torjuntapelissä olin pahasti pihalla. Jatketaan harjoituksia.

Lauri Jylhä, Tiikerit:

-Voitto maistuu hyvältä. Joukkueessamme oli monia onnistujia ja moni olisi voinut saada palkinnon. Olemme kohdanneet kovia joukkueita. Nyt saatiin käännettyä voitoksi. Koko ajan olemme omaan peliimme luottaneet.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

-Tiikerit pelasi hyvin. Meiltä aneeminen esitys. Suurin ero syntyi syöttö- ja vastaanottopelissä. Meidän vastaanottomme oli huonoa ja syöttöihin ei saatu painetta. Kuvitellaan, että ollaan parempia. Tämä oli meille hyvä opetus. Jatketaan harjoittelua.

Henrik Huumarkangas, Tiikerit:

-Tänään nähtiin kokonaisuudessaan hyvä tiikerilauma. Tiedettiin Savo hyväksi joukkueeksi, joten valmiina piti olla. Pelirohkeutta piti löytyä ja sitä myös löytyi. Koko joukkueelta hyvä esitys. Passari Välimaa jakeli hyviä passeja ja hyökkäyspelimme oli monipuolista.

Otteluisäntä Kuljetusliike Lindgren Oy palkitsi parhaina Tiikereiltä Lauri Jylhän ja vierailta Kevin Rodriguezin. Palkinnot jakoi toimitusjohtaja Jan Lindgren. LähiTapiolan vakuuttavammaksi pelaajaksi valittiin Tiikereiden Anton Välimaa.

Tiikerit - Savo Volley 3-1
25–23, 22–25, 25–20, 25–20
Koti:Keskinen 18/+10, Mäkinen 11/+2, Jylhä 10/+8
Vieras:Jokela 16/+7, Michelau 11/+6, Siirilä 10/+9