Seuraa meitä somessa:

Tiikerit raapaisi erän verran voittamatonta Savoa

17.11.2020

Miesten liigakärki Savo Volleyn toinen erätappio tällä kaudella kuittaantui heti seuraavassa erässä huimalla 25-9 -esityksellä ja samalla Savo otti kauden yhdeksännen täyden pistepottinsa mukaan Kokkolasta.

Savo Volley tuli ja kylvetti Tiikereitä. Vaikka Tiikerit veivätkin kolmannen erän, ottelu oli todellisuudessa Savo Volleyn näytöstä. Tulos 1-3 (20-25, 13-25, 25-23, 9-25),

Ensimmäisessä erässä joukkueet keräsivät pisteitä vuorotahtiin 12-12 saakka. Sitten Antti Siltala hyökkäsi pari kertaa 4-paikalta ja repi eroa. Lisäksi Malachi Murchin syötöt olivat vaikeita Tiikereille, vaikkei niistä ässiä tullutkaan.

Tiikerit pääsi toisen erän alussa jo 5-1 johtoon. Tommi Siirilän torjunnat toivat kuitenkin Savon tasoihin ja edellekin (6-7). Siitä
alkoi semmoinen torjuntasirkus, ettei moista ole nähty. Näytti siltä, että kaikki Tiikerihyökkäykset pysähtyivät Savon torjuntoihin. Erä sitä myöten pikaisesti Savolle.

Kolmanteen erään Tiikerit teki rotaatiomuutoksen. Teemu Lahti tuli Jere Mäkisen tilalle. Liekö niillä ollut merkitystä, mutta nyt erä oli
kokonaisuudessaan tasainen ja vaihteeksi Tiikerit voitti torjunnat. Torjuntojen määrä oli kuitenkin pienempi kuin Savolla. Erän lopussa Antti Leppälä hyökkäsi kolme viimeistä pistettä.

Neljännessä erässä Teemu Lahti jatkoi yleispelaajana. Erän alku oli vaihteeksi Lelu-showta. Hyökkäyksiä tasaiseen tahtiin ja kolme ässääkin erän aikana. Toinen ässiä tehnyt Savolainen oli Malachi Murch, joka teki kaksi ässää. Tiikerit tekivät 9 virhettä erän aikana.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

- Rehellisesti sanottuna aivan paska treeniviikko. Toivoin, että sen johdosta hävittäisiin. Tiikerit on pelannut kotonaan kovaa peliä. Jopa kolmas eräs oli meiltä hyvää työtä. Hyökkäysprosentti oli 67 ja sillä harvoin häviää kolmatta erää. Jos Tiikerit saa mopon sarvista kiinni, se on vaikea vastustaja, mutta siihen me ei heitä päästetty. Torjuntamme oli välillä hyvää, välillä huonompaa. Saatiin muutama ilmainen torjuntapinna Tiikereiden varmistuspallovirheiden takia.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Todellakin kaveri teki meidät aseettomaksi. Ei voi moittia, vaikka hävittiinkin. Lähdettiin voittamaan eriä, mutta tasoero oli tällä kertaa tätä luokkaa. Totta, että välillä meni varmistuspallot heikosti. Tästä jäi vielä vähän hampaankoloon. Onneksi kohdataan vielä pari kertaa.

Joukkueiden parhaat
Antti Leppälä Tiikerit
Antti Siltala Savo Volley

Kokkolan Tiikerit - Savo Volley 1-3 (20-25, 13-25, 25-23, 9-25)
Tiikerit: Leppälä 11/+8,Hänninen 11/+1,Keskinen 6/-4
Savo Volley: Siltala 23/+15,Ojansivu 18/+11,Murch 13/+11
Ässät 0-9, syöttövirheet 14-11, torjunnat 4-14, hyökkäys% 43-57, vastaanotto% 45-55

Pistekilpailu:
3 Siltala Savo
2 Ojansivu Savo
1 Leppälä Tiikerit

PROlibero
Niklas Breilin Savo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin