Seuraa meitä somessa:

Torstaina VaLePan huikea mahdollisuus

01.03.2016

VaLePalla on torstaina todellinen huippupaikka tehdä suomalaista lentopallohistoriaa, kun se pelaa CEV Cupin välieräpaikasta Saksassa.

Sastamalainen VaLePa voitti reilu viikko sitten kotonaan saksalaisen Berlin Recycling Volleysin lukemin 3-1.

VaLePan passari Mikko Esko odottaa innolla torstaina pelattavaa toista osaottelua. Nyt pelataan haastajarundia, joka on CEV Cupissa käytännössä puolivälierä.

- Ottelu tulee olemaan kova, mutta lähdemme hyvistä lähtökohdista, kun alla makea voitto. Heillä on nyt kotikenttäetu, mutta saa nähdä kuinka kestävät paineita. Esko vakuuttaa, että joukkueen tavoitteena on mennä päätyyn saakka.

Suomalaisjoukkueet eivät ole koskaan päässeet juhlimaan CEV Cupin voittoa, vaikka menestystä seurat ovat ottaneet kilpailuissa. Olisiko nyt mestaruuden vuoro?

- Tässä vaiheessa ei jarrutella tai tyydytä näihin tuloksiin. Pelit ovat menneet hyvin, mutta parempaa on odotettavissa.

Vaikka CEV Cupin vuoksi pelimäärät ovat lisääntyneet, niin se ei ole Mikko Eskoa haitannut. - Tämä on tuonut vaan lisää intoa pelaajiin. Kaikki ovat valmiita taistelemaan. Täytyy vaan pystyä pitämään oma peli kasassa.

Välieräpaikkaan VaLePa tarvitsee toisesta osaottelusta vähintään kahden erän voittamisen tai mahdollisen lisäerän hoitamisen nimiinsä. Lisäerään mennään, jos Berlin RV voittaa ottelun 3-0 tai 3-1.

Ottelu pelataan Suomen aikaa kello 20:30 Berliinissä Max Schmelling Areenassa eli samassa hallissa, jossa Suomen miesten maajoukkue pelasi tammikuun alussa olympiakarsintaa.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Laola1.tv:stä:
http://www.laola1.tv/en-int/livestream/berlin-recycling-volleys-valepa-sastamala

Välierävaiheeseen on suomalaisjoukkueista ennen eurokentillä selvinneet Pieksämäen NMKY miesten Euroopan Cupissa 1979 ja 1980 (neljän joukkueen lopputurnauksen neljäs molemmilla kerroilla) sekä LP Salo naisten Challenge Cupissa 2013 (hävisi välierissä).

Teksti: Heidi Hautamäki, Toni Flink
Kuva: Mäsi

  Takaisin