TUTO Volley teki melkoisen tempun - runkosarjan kärki nurin

19.03.2024

Miesten pudotuspelikevään ensimmäistä todellista jymypaukkua ei tarvittu odottaa kauan. Runkosarjan kahdekas TUTO Volley nimittäin löi sen voittaneen Hurrikaani-Loimaan toisessa puolivälieräottelussa huiman taiston jälkeen 3-2 tasoittaen otteluvoitot 1-1:een .

TUTO Volley ja Hurrikaani jatkoivat puolivälieräsarjaa Kupittaalla. Koko ottelusarjan lähtökohta oli hyvin selkeä, ja lauantaina pelatun ensimmäisen ottelun jälkeen varmasti jokainen piti lähtökohtia vielä selkeämpinä. Runkosarjan voittajan oli tarkoitus marssia välieriin suoraan kolmella voitolla. TUTO Volley oli kuitenkin päättänyt toisin, tämä ei vielä olisi kauden viimeinen ottelu Kupittaalla.

Heti ottelun ensimmäinen pallo antoi viitteitä koko illasta. Pitkä ralli, jossa hyvää taistelua molemmilta joukkueilta, lopulta kuitenkin kotijoukkue juhlii. Ensimmäistä erää pelattiin tasatahtiin TUTO Volleyn pienessä johtoasemassa. Erä päättyi Tatu Vuorenmaan kahteen ässäsyöttöön ja ensimmäisiä hämmentyneitä ilmeitä alkoi näkymään Kupittaan palloiluhallissa.

Toisessa erässä joukkueet jatkoivat tasaista vääntöä, eikä ratkaisua saatu normaalin työajan puitteissa. TUTO Volleyn tasoittava piste tilanteeseen 25-25 oli keväistä pudotuspelilentopalloa parhaimmillaan. Pitkälle erätauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1, kun erä päättyi Alek Rastamon hyökkäysvirheen myötä lukemiin 29-27.

Pitkä tauko ei tällä kertaa asetelmia muuttanut, vaan hurja taistelu jatkui ottelun kolmannessa erässä. Erän loppua kohden kotijoukkue painoi kuitenkin lisää kaasua, eikä Hurrikaani löytänyt apuja edes vaihtopenkiltä. Erä melko selvin lukemin TUTO Volleylle 25-19.

Neljäskään erä muuttanut illan isoa kuvaa. Hurjaa taistelua ja hienoja palloralleja molemmilta joukkueilta. TUTO Volley oli erän puolivälissä parin pisteen johtoasemassa, mutta vierasjoukkue sai äänekkään faniryhmänsä kannustamana käännettyä erän itselleen lukemin 25-22.

Yksi kauden hienoimmista illoista Kupittaalla sai arvoisensa päätöksen, kun ottelu huipentui viidenteen erään. Pelottavan syöttövireen löytänyt Roope Keskinen vei ässäsyötöllä lukemiksi 10-7 kotijoukkueelle, eikä johtoasemasta enää luovuttu. TUTO Volleyn toinen ottelupallo päätti viidennen erän lukemiin 15-12.

Näin ollen ottelusarja jatkuu keskiviikkona Loimaalla tasalukemista 1-1 ja ensimmäinen mahdollisuus välieräpaikan varmistamiselle on tarjolla keskiviikon voittajalle lauantaina Kupittaalla.

Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa:

- TUTO paransi hyökkäyspeliä, ei saatu pisteitä tehtyä oikeen millään. Ei saatu breakpointteja, TUTO oli hyvä.