Seuraa meitä somessa:

TUTO Volleylle makea voitto Savosta - Hurrikaani jätti KyKy-Betsetin ilman mahdollisuuksia

05.11.2023

Miesten liigalauantaina voittajia olivat TUTO Volley vieraskentällä Savo Volleysta ja Hurrikaani-Loimaa kotonaan KyKy-Betsetistä Viikon ottelussa.

Savo Volleyn peli oli kuin keli - TUTO Volleylle voitto

Savo Volleyn kauden kolmaskaan peli ei tuonut vielä voittoa. TUTO Volley sen sijaan otti kauden seitsemännessä pelissään kolmannen voittonsa, ja vei kaikki sarjapisteet Varsinais-Suomeen lukemin 1-3 (25-17, 21-25, 23-25, 19-25).

- Peli oli kuin keli, vertasi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen joukkueen esitystä harmaaseen, sateiseen syysiltaan.

- TUTO Volleylle voitto oli ehdottomasti ansaittu. Alkuhermoilun jälkeen he ottivat meiltä täysin aseet pois hienolla puolustamisella.

- Meidän oma puolustaminen ei ollut hyvää. Jos pelaajat vain seisovat kuin tikku sonnassa odottamassa, että pallo tulisi kohdalle, ei homma toimi.

Varsinkin kolmannessa erässä, jota kotijoukkue johti jo 21-17, hakivat vieraat useita ratkaisevia palloja takaisin peliin. Erän tappio käänsi pelin vieraille, eikä TUTO Volleylla ollut vaikeuksia viedä neljättä erää totaalisesti. Lopullisesti voitto ratkesi neljännen erän tilanteessa 14-15, kun syöttöruutuun asteli Lauri Lehtonen. Kuuden pisteen putki vei vieraat lopulliseen johtoasemaan.

Vastustajan valmentaja Jani Niskakangas kehui omiensa esitystä heikon ensimmäisen erän jälkeen.

- Haastavan ekan erän jälkeen näytti jo hieman, että päät putoavat, mutta saimme hienosti kasattua itsemme.

- Sen jälkeen pelasimme koko ajan tehtyjen suunnitelmien mukaan.

Savo Volleyn tappiota voisi selitellä sillä, että kokoonpanosta puuttui passari Kevin Rodriguez, joka on viikon mittaisella komennuksella oman maajoukkueensa mukana. Samoin puuttui polvivaivainen Jakub Kovac.

Korvaajina olivat Arttu Lehtimäki ja Petteri Härkönen.

Kaikkea ei kuitenkaan voi laittaa näiden puuttumisten piikkiin – valmentaja Tolvasen peräänkuuluttama asenne oli tällä kertaa suurin ongelma.

- Kokkolan sukelluksen jälkeen käytiin joukkueen kanssa jo läpi näitä asennekysymyksiä, mutta asiat näkyvät parissa viikossa päässeen unohtumaan, murehti Tolvanen.

- Kehnosti sujunut alkukausi aiheuttaa tietysti päänsisäistä lukkoa.

Vastustajan vahvuudet hienon puolustamisen lisäksi olivat vahvat keskimiehet Roope Keskinen ja Lauri Lehtonen. Pelaajat ottivat kahteen pekkaan yhteensä 23 pistettä ja jäivät 22 pistettä plussalle. Kumpikin hyökkäsi 70 prosentin teholla. Keskipelaajille huikeita lukemia.

Kotijoukkueen paras pistemies oli hakkuri Joonas Jokela (22/+11). Michael Michelau teki itselleen epätyypillisesti kohtalaisen paljon virheitä.

Lehdistötilaisuus Ruutu lähetyksessä


Savo Volley - TUTO Volley 1-3
25–17, 21–25, 23–25, 19–25
Koti:Jokela 22/+12, Shurdhi 15/+11, Michelau 13/+3
Vieras:Rastamo 18/+11, Groffier 15/+1, Keskinen 12/+11

MVP:t
Tommi Siirilä, Savo
William Groffier, TUTO Volley

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Katsojia 388

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Hurrikaanille voitto kolmessa erässä KyKy-Betsetistä

Olli Kuoksa-

- Onnistuttiin tänään pysäyttämään vastustajan syömähampaat tehokkaasti. Samalla meiltä ehdottomasti kauden paras torjunta- vastaanottopeli. Oli kiva pelata, pikkasen ollut sellainen olo, että kausi ei ole vielä kunnolla alkanut.

Guntis Atars:

- Meillä oli tänään laadukas joukkue vastassa. Hurrikaani tuli kovalla syötöllä ja meidän vastaanotolla oli vaikeuksia. Hakkurillamme ei ollut tänään paras päivä. Nyt palataan harjoitussalille ja mietitään tarkasti, miten kuormitetaan meidän avauskuusikon pelaajia. Meillä viiteen päivään tulossa kolme raskasta peliä.

Miika Haapaniemi-

- Aloitettiin ehkä hiukan vaisusti, mutta saatiin peli kulkemaan. Aika hyvin pysyttiin pelisuunnitelmasta. Keskiviikkona pelataan Akaata vastaan, ja varmasti tulee hyvä peli.

Joel Andersson-

- Meiltä ottelun alku oli vahva. Ensimmäisessä erässä mentiin pelitaktiikan mukaan. Olen nauttinut pelaamisesta Suomessa.


Hurrikaani Loimaa - Kyky-Betset 3-0
25–22, 25–18, 25–15
Koti:Häyrinen 17/+10, Petty 12/+7, Haapaniemi 8/+2
Vieras:Jansons 10/+5, Petrusevic 9/+0, Sauss 8/+0

MVP:t
Miika Haapaniemi, Hurrikaani
Joel Andesson, KyKy- Betset

PROlibero
Troy Gooch, Hurrikaani

Katsojia 732

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin