Uskomaton käännös toi otteluvoiton Savolle

30.03.2024

Taannoisessa puolivälieräottelussa Savo Volley nousi liki toivottomasta asemasta otteluvoittoon. Sama toistui Kuopio-hallissa, kun Hurrikaani Loimaa johti erissä 1-2, ja neljännen erän aluksi tilanne karkasi nopeasti 0-6 -vierasjohdoksi.

Vaan sitten tapahtui taas jotain – lentopallossa kun tunnetusti kaikki on mahdollista.

Savo Volley otti siinä vaiheessa jo erän toisen aikalisän. Syöttämään asteli Savo Volleyn passari Kevin Rodriguez. Kotijoukkue otti muutaman makean torjunnan, ja kun vieraat tekivät muutaman virheen, oli tilanne Rodriguezin ässäsyötön jälkeen jo kotijohto 7-6.

Kotijoukkueen hurmos kesti koko erän loppuun (Hurrikaani sai erässä vain 14 pistettä) ja vielä viidenteen eräänkin, ja niinpä ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1-1, kun Savo Volley otti kotivoiton lukemin 3-2 (23-25, 25-22, 22-25, 25-14, 15-10).

- Meillä on ollut playoff- vieraspeleissä kummallisia vaikeuksia hyökkäyspelin kanssa, sanoi vieraiden valmentaja Olli Kuoksa.

- Onnea Savo, hienosti olitte adaptoituneet edellisestä pelistä.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen ihmetteli ottelun kulkua.

- Tiukka taisto ja mielenkiintoisia käänteitä.

- Aika huonot tunnelmat olivat neljännen erän alussa 0-6 -tilanteessa, kun aikalisätkin oli jo käytetty.

- Hienosti joukkue käänsi homman, eikä kasvot painuneet, vaikka siitäkin oli jo vähän merkkejä.

Savo Volley kaatui Loimaalla ennen kaikkea huonoon vastaanottoon. Ei se nytkään huippua ollut, mutta selkeästi kuitenkin parempi.

Suurin parannus savolaisten pelissä tuli nyt torjuntapelaamiseen.

Jakub Kovac otti peräti seitsemän tappotorjuntaa, ja koko joukkue yhteensä 19, kun vastustaja pääsi juhlimaan torjunnan jälkeen kahdeksan kertaa. Kovacin ilta oli muutenkin erinomainen – kahdeksasta passista hän teki seitsemän pistettä. Kollega Tommi Siirilän ilta oli virheetön, torjuntoja mukavasti viisi.

Joonas Jokela oli jälleen kotijoukkueen ykkönen. 43 passista virheitä tuli vain kaksi, ja pisteitä 25.

Michael Michelau paransi huimasti ottelun aikana. Viidennessä erässä hän torjui kaksi makeaa pistettä – ensin Eetu Häyrisen ja sitten huikean keskipelaaja Daenan Gyimahin.

Vastustajan parhaat olivat totutusti Greg Petty ja Häyrinen. Kumpikin pysähtyi totuttua enemmän torjuntaan – Petty kahdeksan kertaa ja Häyrinen kuusi kertaa.

Ottelun tulos merkitsi sitä, että Savo Volley pelaa vielä kerran kotona – keskiviikkona 3. huhtikuuta Road show rantautuu Siilinjärvelle Ahmon koululle.

Sitä ennen pelataan aprillipäivänä Loimaalla sarjan kolmas taisto.

Savo Volley - Hurrikaani Loimaa 3-2
23–25, 25–22, 22–25, 25–14, 15–10
Koti:Jokela 26/+16, Michelau 22/+11, Kovac 14/+11
Vieras:Petty 22/+8, Häyrinen 17/+6, Haapaniemi 14/+11