VaLePa helppoon voittoon eurokentällä

21.12.2016

VaLePa eteni 16 parhaan joukkoon CEV-cupissa voittaen Serbialaisen Nis:in suoraan kolmessa erässä 0-3 (18-25, 19-25, 15-25).

VaLePa kohtaa seuraavalla kierroksella tanskalaisen Gentofte Volleyn. Avauspeli pelataan 3.-5.1. Sastamalassa ja toinen 17.-19.1. Tanskassa.

Jo kaksi erävoittoa riitti jatkopaikkaan, mutta VaLePa sinetöi pelin vakuuttavasti loppuun asti. Nis ei esiintynyt ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta kovinkaan vakuuttavasti. VaLePa oli edellä joka osa-alueella.

VaLePa aloitti seitsikolla: Esko, Kunnari, Guymer, Sivula, Jokinen, Carmody ja Korhonen. Nis oli saanut toisen yleispelaaja Davor Brcicin kokoonpanoon. Nissin aloitus: Pejcic,Jovic, Pavlovic, Brcic, Stojkovic, Przic, Mijalkovic ja Konstadinovic.

Ensimmäinen erä oli tunnustelevaa molemmin puolin. Olli Kunnari pyöräytti pari ässää heti ensimmäisellä syöttövuorollaan ja VaLePa otti pienen etumatkan. VaLePalla oli alkuun vaikeuksia hakkuri Przicin kanssa, joka teki 7 pistettä ensimmäiseen erään. Tilanne oli tasainen 16-15 asti. Mikko Esko meni syöttämään ja syötti ässän ja joukon pahoja. VaLePa otti ottelun hallinnan täydellisesti haltuunsa ja Timo Jokinen otti myös hakkuri Przicin hallintaan. Olli Kunnari jatkoi Eskon jälkeen syöttöputkea ja VaLePa vei lopussa pisteet 10-2. UrPo Sivula nakutti 7+7 100% hyökkäyksellä.

Toinen erä lähti VaLePalta hyvin liikkeelle. Vastaanottopeli lähti kulkemaan ja Jarmo Korhosen johdolla homma toimi kuin rasvattu. Guymerin syötöt olivat painavia ja VaLePa karkasi 8-3 johtoon. Tahti senkuin koveni ja Esko, Sivula akseli teki selvää Nissin torjunnasta. VaLePa meni johtoon 16-11 ja peliin tuli pieni odottelun vaihe ja tempo laski. Tehokkaalla vastaanottohyökkäyksellä VaLePa jatkoi kohti erävoittoa ja jatkopaikkaa.

Kolmanteen erään Mäkinen Kunnarin tilalle ja Chourio Carmodyn tilalle. Nis näytti jo luopumisen merkkejä ja VaLePa otti heti johtoaseman. Peli kulki vapautuneesti ja kaikkialta tuli onnistumisia. Jesus Chourio nappasi 3 torjuntaa peräkkäin tulleessaan kentälle. Erän parasta antia oli myös Niko Kärkkäisen kentälle tulo. Kärkkäinen teki kaikista 3 passista komeat hyökkäykset Nissin kenttään. Sama mies pääsi pamauttamaan ottelupallonkin kenttään ja juhlat saivat alkaa.

Nis: Przic 13/+8, Pavlovic 6/+1, Stojkovic 5/1
VaLePa: Sivula 17/+15, Kunnari 8/+6, Guymer 7/+5