Seuraa meitä somessa:

VaLePa iski huikean voiton CEV Cupissa

18.02.2016


VaLePa on pelannut upeasti CEV Cupissa. Kuva: Mäsi.

VaLePa Sastamala iski huikean voiton miesten CEV cupin puolivälierien avauspelissä Sastamalassa. VaLePa kukisti luvuin 3-1 (29-31, 25-20, 28-26, 25-21) saksalaisen Berlin Recycling Volleyn, joka viime kaudella otti Mestarien liigan pronssia.

VaLePa pelasi hienosti joukkueena. Joukkue kaivoi puolustuspalloja ennennäkemättömästi. Onnistuja olivat kaikki. Elviss Krastins 14/+5 ja Olli Kunnari 15/+9 aloittivat vaatimattomasti, mutta paransivat huikeasti. Andrei Levchenko oli parhaimmillaan syöttöruudussa tärkeillä hetkillä. Eduard Venski 12/+9 otti peräti 5 torjuntaa ja hyökkäsi kelvollisesti. Jarmo Korhonen hääräsi liberona näyttävästi ja tehokkaasti.

Suurimmat voitonrakentajat olivat passari Mikko Esko ja hakkuri Jesus Chourio. Chourion hyökkäystehot olivat peräti 62%, lisäksi 2 ässää ja 2 torjuntaa, 30/+18. Esko rakensi hyökkääjille loistavia paikkoja kerta toisensa jälkeen järkevästi ja taitavasti. Lisäksi Esko haki hienosti puolustuspalloja. Uhrautuvasta puolustuspelaamisesta täytyy antaa tunnustus koko joukkueelle. Samoin hyvästä vastaanottopelistä painavien syöttöjen edessä. Suuri onnistuja oli myös kotiyleisö, mahtavaa kannustusta.

VaLePan uhrautuva puolustaminen ja organisoitu torjunta näkyy Berliinin hyökkäystehoissa. Kukaan ei oikein noussut ylitse muiden. Keskimiehet Le Goff ja Kmet olivat tehokkaimmat. Hakkuri Carroll teki eniten pisteitä 17/+7.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

– Mikolta jälleen loistava peli, hän on johtaja kentällä. Erityinen ominaisuus hänellä on hoitaa tiukat pelit erinomaisesti. Jesuksella oli pelin aikana kramppeja, mutta tuli parempana takaisin! Täytyy muistaa, että homma on kesken. Keskittyminen oikeisiin asioihin on erityisen tärkeää matkalla kohti Berliiniä. Kiitos faneille, paikalla oli paljon väkeä ja tunnelma todella hieno!

Roberto Serniotti, päävalmentaja Berlin Recycling Volley

– VaLePa pelasi pelin tasolla, jolla odotin. Tiesin, että helppoa ei tule olemaan. Painotin pelaajilleni pitkien pallorallien voittoja. Hävisimme ottelun, joten ei voi olla tyytyväinen. Toiseen osaotteluun ei ole enää samanlaista mahdollisuutta. mutta mahdollisuus vielä on hoitaa homma. Kiitos kuuluu katsojille kotijoukkueen kannustuksesta, hieno tapahtuma.

Ä 4-5, SV 12-20, VO% 48-53, H% 52-47, T 11-8

Teksti: VaLePan tiedote

  Takaisin