VaLePa jatkoi vierasvoittojen taikaa Loimaalla

06.03.2020

Kaikki kolme Hurrikaani-Loimaan ja VaLePan kohtaamista päättyivät tämän kauden runkosarjassa 3-1 -vierasvoittoon, kun VaLePa nappasi voiton perjantaina Loiuimaalla.

VaLePan voitto tiesi samalla myös sitä, ettei Hurrikaani saanut vielä varmistettua runkosarjan ykköspaikkaansa.

Yksi Valepan sankareista oli keskipelaaja David Pettersson, joka piti pilkkanaan kotijoukkueen torjuntaa. Yhteensä ruotsalaiselle merkittiin 14 pistettä, peräti 76% hyökkäystehoilla.

– En tiedä, oliko urani paras peli, mutta hyvin kuitenkin kulki. Meillä onnistui Mikko Eskon kanssa yhteispeli hienosti, Pettersson lasketteli vaatimattomasti.

Sen lisäksi Mikko Oivanen osoitti olevansa isojen pelien mies. Kun Esko reväytti takareitensä neljännen erän puolivälissä, nosti Oivanen tasoaan ja oli ratkaisemassa ottelua sastamalaisille.

Hurrikaanille jäi ottelusta jossiteltavaa, sillä kolmas erä olisi ollut voitettavissa. Se nousi tukalasta tilanteesta aina jatkopalloille asti, mutta siihen loppuivat kotijoukkueen eväät. Erityisesti joukkueen pehmeä jatkopallopelaaminen oli syynä, ettei kolmas erä kääntynyt loimaalaisille.

Jos Pettersson onnistui Valepalle, samaa voi sanot Hurrikaanikapteeni Tapio Toiviaisesta. Toiviainen oli Jussi Heinon toimesta komennettu hakkurin paikalle, nilkkavaivaisen Antti Ropposen tilalle, eikä mies uusvanhalla tontilla huonosti pelannutkaan.

Jussi Heinoa jäi harmittamaan, että kun Esko vaihdettiin kentältä pois, sekosi Hurrikaanin peli.

– Tehtiin kaverin passarivaihdon jälkeen hölmöjä virheitä. Tällaiset tiukat pelit ratkeavat pieniin asioihin, kuten tänään.

– Hävittiin, ei hyvä asia, Heino myönsi.