Seuraa meitä somessa:

VaLePa jatkoon CEV-cupissa

16.12.2015

VaLePa hankkiutui komeasti jatkoon miesten CEV Cupissa, mutta Challenge Cupissa Raision Loimun ja Hurrikaani-Loimaan tie nousi pystyyn.

VaLePa ratkaisi kolmannessa erässä

VaLePa puolustaa suomalaisjoukkueiden mainetta lentopallon miesten Eurocupien jatkopeleissä myös ensi vuoden puolella. VaLePa varmisti jatkopaikkan CEV Cupissa Kreikan Syroksessa siirryttyään kolmannen erän jälkeen 2-1-vierasjohtoon. Lopulta Foinikas Syros vei kaksi seuraavaa erää ja ottelun 3-2 (22-25, 25-22, 23-25, 27-25, 15-12), mutta VaLePan 3-0 -kotivoitto ratkaisin jatkopaikan suomalaisjoukkueelle.

Olli Kunnari oli VaLePan tehomies (23/+15). Hakkuri Jesus Chourio kuittasi tilastoihin 20/+14 ja Andrii Levchenko 13/+12. Kotijoukkueen hakkuri Tomislav Dokic takoi 28/+20.

VaLePa kohtaa seuraavalla kierroksella romanialaisen Volei Municipal Zalaun, joka pudotti jatkosta sveitsiläisen Lausannen 3-1 ja 3-0 -voitoilla. Seuraavalla kierroksella tämän otteluparin voittaja saa vastustajan Mestarien liigan lohkovaiheesta pudonneesta joukkueesta.

Ottelutilasto

Hurrikaanille noutaja kahdessa erässä

Hurrikaani-Loimaa kukisti keskiviikon Challenge Cupin kotiottelussaa belgialaisen Prefaxis Menenin 3-2 (22-25, 16-25, 25-22, 25-22, 15-13), mutta belgialaisten kotonaan hankkiman 3-1-voiton myötä jatkopaikka meni heille.

Jatkopaikka ratkesi Menenille jo kahden pelatun erän jälkeen, jotka vieraat veivät nimiinsä.

Hakkuri Mohamed Alhachdadi teki 30/+13 ja kolme ”jäännöserää” pelannut Ryan Jay Owens 15/+10. Dmitro Dolgopolov passari kaksi ensimmäistä erää ja Mauri Kurppa kolme voitokasta.

Menen kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista Fino Kaposvar (Unkari) - Pärnu VS (Viro). Kaposvar voitti avauspelin kotonaan 3-1 ja toinen osa pelataan Pärnussa torstaina.

Valmentajien haastattelu

Juuso Riponiemen kuvat

Ottelutilasto

Loimullekin noutaja kahden erän jälkeen

Raision Loimun jatkohaaveet Challenge Cupissa menivät keskiviikkona kahden ensimmäisen erän tappioon ranskalaiselle ASUL Lyon Metropolelle, joka voitti avausosan kotonaan 3-0. Raision pelin lopputulos oli vieraille 1-3 (19-25, 23-25, 25-17, 20-25).

Ossi Rumpunen oli kotijoukkueen paras pistemies tehoin 19/+8. Daniel Vargas teki 15/+9 ja Ryan Meehan 11/+6. Lyonista Vladimir Nikolov teki kolmeen erään 14/+9 ja penkiltä peliin tullut Wassim Ben Tara 11/+5.

Lyon kohtaa seuraavalla kierroksella romanialaisen Arcada Galatin, joka eteni jatkoon 3-1, 2-3 -tuloksilla tshekkiläistä CEZ Karlovarskoa vastaan.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Ossi Rumpunen
Asul Lyon: Mark McGivern

Javier Gonzalez, Asul Lyon:

- Loimu pelasi paremmin kun Lyonissa. Ehkä lähtökohta otteluun oli heille parempi, kun jatkopaikka ratkesi käytännössä meille jo tuossa vaiheessa. Otteluohjelmamme on juuri nyt raskas. Pelasimme viikonloppuna, ja parin päivän kuluttua jatkamme jälleen kotoista sarjaa. Oli hyvä saada tänään lepoaikaa avainpelaajillemme.

Vladimir Nikolov, Asul Lyon:

- Cupin pelisysteemi vaikutti otteluun. Kun jatkopaikka ratkeaa hyvissä ajoin, se tietysti heijastuu ottelun tasoon. Peli ei ole aina niin loistokasta. Pelattiin normipeliä. Pyrittiin tekemään vähän virheitä. Annettiin samalla suunnitellusti peliaikaa sitä normaalisti vähemmän saaville. Nuoret miehet kestivät paineen hyvin. Tämä oli kuitenkin lopulta vain peliä.

- Loimulle kunnia hyvästä taistelusta. Ottelu meni pitkälti odotetusti. Vastustajan pelin taso nousi matsin edetessä, ja lopussa jouduttiin jo taistelemaan pisteistä. Omaan suoritukseen olen tyytyväinen. Yritin pelata rauhallisesti omaan tonttiini keskittyen. Sen verran kauan olen ehtinyt tätä hommaa tehdä, että tietyllä rutiinitasolla tässä jo pystyy operoimaan. Jatkopaikka maistuu hyvältä.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Parempi peli kuin Ranskassa. Alussa ujosteltiin turhaan. Toisessa erässä peli vapautui, ja saatiin rullaamaan se paremmin. Lopputulosta ajatellen herääminen tapahtui tietysti liian myöhään. Nikolovin kohtaamista en hirveästi miettinyt ennen otteluparin alkua. Näin jälkikäteen kokemus on tietysti hieno.

Ismo Tuominen, Loimun päävalmentaja:

- Vastustajalta vahva alku. Ei saatu omaa peliä kulkemaan. Kunnioitettiin liikaa. Vastustajalla passarille (Gonzalez) on nostettava hattua. Hän pyöritti heidän peliään hienosti ja teki pelistämme haastavaa. Ottelussa oli syöttöputkia, jotka veivät pelitapahtumia ryppäinä eteenpäin. Pienet asiat ratkaisivat. Vastustaja oli voimassa, syötössä ja hyökkäyspelissä odotetusti edellä.

Ottelutilasto

  Takaisin