VaLePa jyräsi avausvoittoonsa Kokkolassa

30.09.2019

VaLePa tuli kahden tappiollisen pelin jälkeen ja näytti kyntensä 0-3 (20-25, 14-25, 23-25). Ei peli ollut vielä kummaltakaan sitä mitä keväällä nähtiin, mutta VaLePa otti rutiinillaan pisteet mukanaan.

Ensimmäisen erän alku oli tasainen, mutta kun molemmat joukkueet olivat saanet yli kymmenen pistettä, VaLePa repi eroa Niko Suihkosen syöttövuorolla. Edelleen Mikko Karjarinnan syöttövuorolla tuli VaLePalle toinen syöttöputki. Se riitti erävoittoon.

Toinen erä eteni aluksi samoin kuin ensimmäinenkin. Sitten Suihkoselle tuli taas syöttöputki, jonka aikana VaLePa teki 3 torjuntaa. Lopussa Tiikeripeli sekosi ja erä meni selkeästi VaLePalle. Erän aikana VaLePalle tuli yhteensä 6 torjuntaa.

Erien aikana kumpikaan joukkue ei tehnyt yhtään pelaajavaihtoa. Ainoa muutos tuli Tiikereille, kun kolmannen erän alkuun tuli Teemu Lahti Jere Mäkisen tilalle avaukseen. Taas VaLePa alkoi tehdä eroa erän puolivälin paikkeilla, mutta tällä kertaa Tiikerit sinnitteli perässä. Se ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon, vaan VaLePa vei erän minimierolla.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Tämä oli tärkeä voitto, myös itsellekin henkilökohtaisesti. Saatiin suhteellisen eheä suoritus parin vaikean pelin jälkeen. Tällä saatiin positiivisuus takaisin. Löysimme tasaisuuden. Puolustus parani samoin 4-laidan hyökkäyksemme. Pärjäämisen myötä tulee ilon pilkahduksia. Markus Kaurtolla revähti pohje EM-peleissä. Hän palaa joukkueeseen parin viikon sisällä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- VaLePa oli juuri tuon verran parempi. Ei saatu syötöillä heidän vastaanottoaan rikki ja siten sieltä tultiin leveällä rintamalla.
Syöttömme ei ollut mitään pullaa, mutta VaLePa nosti ne hyvin. VaLePa myös puolusti loistavasti ja tylsytti hyökkäyksemme. Harmittaa, ettei tätä parempaa tarjottu kotiottelussa. Harjoitusotteluiden myötä meillä on ollut nousujohteinen jakso, mutta välillä tulee kuoppia.

T 2-8, Ä 2-4, SV 7-6, H% 49-56, VO% 61-62

Tiikerit: Keskinen 12/+8, Rekomaa 10/+8, Hänninen 7/-1
VaLePa: Suihkonen 16/+14, Oivanen 14/+8, Sundberg 13/+8