VaLePa kaatoi Sampon ja säilytti mahdollisuuden ykköspaikkaan

07.03.2017

Taistelu runkosarjan ykköspaikasta jatkuu, kun VaLePa haki 3-1 -vierasvoiton Siilinjärveltä Sampo Volleysta.

Samalla Sampo Volleyn kolmospaikka runkosarjassa varmistui.

Sampo Volleyn Superviikko jatkui Siilinjärven tiistai-illassa ottelulla VaLePaa vastaan. Sampo Volley pysyi kolme erää hyvin cupmestarin kyydissä mutta kuten valmentaja Tuovinen sanoi, joskus pienetkin marginaalit ovat lopulta aika isot. Avauserä olisi ollut otettavissa, Sammolla oli useampiakin eräpalloja mutta punapaidat käänsivät erän itselleen 25-27. Toinen erä oli myöskin tiukka ja meni myös kahden pisteen erolla 23-25. Kolmannen vei Sampo jopa selkeästi 25-21 mutta neloserään ei enää paukut riittäneet ja Valepa vei siitä itselleen kolmannen 17-25.

Valepan Urpo Sivula (26/+17) oli totutun vahva hyökkäyspäässä ja otteluisäntä Yara palkitsikin hänet parhaana pelaajana. Kotijoukkueen Raadik (23/+14) kantoi jälleen suuren vastuun vastaanotossa mutta teki silti myös lähes yhtä kovat lukemat kuin Sivula. Kuvaavaa oli, että vaikka Valepa joutui penkittämään Kunnarin kolmoserässä, löytyi kentälle silti kutakuinkin yhtä vahva kuusikko.

Sami Kurttila, Valepa:

-Tyytyväinen pitää olla, että Sammolta hakee pisteet Siilinjärveltä. Peli oli aika hyvin kuitenkin näpeissä, syöttöpeli toimi vaikka kaverin vastaanotto oli selvästi meitä parempi tänään. Kolmannessa erässä tuli pieni hämminki ja piti laittaa pelaajia vähän oudoille paikoille. Edellisessä pelissä me kumminkin pelattiin tällä samalla seitsikolla kuin nyt tämä neljäs erä, siinäkin saatiin aika nopeasti palikat kohdalleen ja saatiin peli rullaamaan. Ehjä esitys.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Tappio tietysti aina harmittaa. Tänään kolme erää pelattiin voitosta, neljännessä meidän vastaanotto lähti rakoilemaan ja Valepan vastaanotto vain petraantui Ollin poismenon jälkeen, Mäkinen nosti hyvin syötöt ylös. Torjuntapelaamisessa me jäätiin tänään eniten jälkeen, Valepa on ulottuva hyvä porukka. Hyvällä tiellä ollaan kuitenkin, en sanoisi että me pelattiin huonosti mutta vastustaja pelasi vaan paremmin.