VaLePa kavensi kotonaan

04.04.2015

VaLePa kavensi miesten toisen välieräsarjan voitot 2-3:een voitettuaan Hurrikaani-Loimaan perjantaina 3-1 (22-25, 25-20, 29-27, 25-23)

Seuraava välierä pelataan maanantaina Loimaalla ja seitsemäs tarvittaessa keskiviikkona Sastamalassa.

Kauden ja Vexve Areenan ennätysyleisön (1318) edessä nähtiin jännittävä ja tasokas huippuottelu. Aina, kun tasaväkisillä joukkueilla ottelusarja on katkolla, nousee jännitys huippuunsa. Niin tänäänkin, pelattiin suurten tunteiden peli, jossa yleisö eli täysillä mukana. Sjoerd Hoogendoornin vanhemmat olivat paikalla ja he häämmästelivät, miten hieno tunnelma pelissä voi olla.

Ensimmäisessä erässä VaLePa sai pelätyn hurrikaanihakkuri Cedicin kuriin. Hurrikaanin Eemeli Kouki pelasi hyvän erän. VaLePasta onnistui ainoastaan Elviss Krastins ja Eduard Venski. Erä pelattiin koko ajan Hurrikaanin johtaessa. Loppua kohden VaLePa kiristi, mutta erä lopulta vierasjoukkueelle 25-22.

Toisen erän 8-10 tilanteessa syöttönurkkaan asteli Eduard Venski. Syötöt olivat varmoja, muttta pahoja, joukkoon mahtui pari peräkkäistä ässää. VaLePa siirtyi Eetun syöttövuorolla johtoon 16-10. Ville Kakko otti Aivars Petrusevicin tilalle Kasimir Vuorisen. Erä lopulta VaLePalle 25-20. Hyökkäyspelissä VaLePaltta onnistuivat Olli Kunnari ja keskimiehet Matthew Pollock ja Venski.

Kolmatta erää edettiin tasaisesti. 10-11 tilanteessa Hurrikaani esitti maailmanluokan puolustuspeliä. Mikään ei jäänyt. He onnistuivat pitkien taistelupallojen vastahyökkäyksissä ja johtivat jo 10-14. 13-17 tilanteessa Olli tuli syöttämään ja yhtäkkiä peli olikin tasan 17-17. 20-21 tilanteessa Sakari Mäkinen tuli syöttämään. Antti Esko tasoitti torjunnalla 21-21. Sitten Sakke syötti painavan hypärin ja Hakkarainen vihelsi pelin poikki Hurrikaanin väärän järjestyksen vuoksi. Pitkän, pitkän pohdinnan jälkeen järjestys ei ollutkaan väärä, uusi pallo. Sakke osoitti todellisia pelimiehen hermoja. Koko pitkän kalabaliikin jälkeen ässäsyöttö! 24-24 tilanteessa Koppanen, Cedic ja Oivanen tekivät vuorollaan syöttövirheen ja lopuksi Kunnari torjui Cedicin 29-27.

Neljäs erä näytti jo tulevan VaLePalle, mutta nyt tuomarihässäkän jälkeen Hurrikaani pääsi peliin kiinni. Hurrikaani pääsi tasoihin 18-18 ja siirtyi jopa 19-21 johtoon. 20-21 tilanteessa Sakke veti jälleen kylmäpäisesti ässän. Hurrikaani johti vielä 21-23. Ollin hyökkäyksen jälkeen alkoi VaLePan torjuntanäytös; Antti torjui Koukin ja Eetu torjui Koukin ja lopuksi Eetu päätti ottelun torjumalla Cedicin, erä kotijoukkueelle 25-23.

VaLePa pystyi parantamaan joka osa-alueella. Joukkueen vastaanotto oli erinomainen. Sjoerd Hoogendoorn ja Olli Kunnari paransivat laitatehoja ja Elviskin neljännen erän puoleenväliin saakka. Sitten Sakke pelasi loppuerän hienosti. Keskimiehet jatkoivat uljaita esityksiä. Matthew Pollock otti peräti viisi torjuntaa ja hyökkäsi tehokkaasti. Eduard Venskin murhaava syöttövuoro ja ottelun päättäneet kaksi torjuntaa vakuuttivat. Jarmo Korhonen puolusti uhrautuvasti ja nosti aloitukset varmasti. Antti Esko otti kolme tärkeää torjuntaa ja pelasi tarkasti ja monipuolisesti.

Hurrikaanista Jesse Mäntylälä oli ajoittain pieniä vastaanottovaikeuksia, mutta puolustuspelissä nähtiin huippuluokan suorituksia. Eemeli Kouki oli paras laitahyökkääjä.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Molemmilta hyvää peliä, erityisesti puolustuspeli ja paljon tunnetta. Hienoa peliä kauden ennätysyleisölle. Kunnon play off -vääntöä.

Ville Kakko, Hurrikaanin päävalmentaja;
- Hieman jäätiin jälkeen oli kyllä paikka voittaakin. Hyökkäys ei ihan riittänyt. Maanantaina homma jatkuu.

VaLePan parhaana palkittiin keskipelaaja Matthew Pollock 12 +11 ja Hurrikaanin paras yleispelaaja Eemeli Kouki 14 +3.