Seuraa meitä somessa:

VaLePa kavensi välieräsarjan - Tiikerit otti jo kolmannen voiton

29.03.2015

Miesten välieräsarjoissa Kokkolan Tiikerit eteni sunnuntaina 3-0-johtoon Raision Loimua vastaan ja VaLePa kavensi kotivoitollaan Hurrikaanista voitot 2-1:een.

VaLePa kavensi välieräsarjan

VaLePa Sastamala kavensi välieräsarjan lukemiin 1-2 Hurrikaani Loimaata vastaan. Sarjan kolmas ottelu päättyi VaLePalle 3-1 (23-25, 25-17, 25-19, 28-18).

VaLePa hyökkäsi leveällä rintamalla ja Hurrikaanin johtavapelaaja oli 8 ässäsyötöllä Matti Oivanen.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Jokainen peli on tärkeä mutta tänään oli näistä lähtökohdista erityisen tärkeä peli. Hyvä onnistunut syöttö ja hyökkäyspeli jakaantui tasaisemmin kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Ville Kakko, Hurrikaanin päävalmentaja;

- Ei ansaittu tänään enempää. Joka osa-alueella jäi pikkaisen parannettavaa. Hyökkäyksessä hävittiin tänään eniten.

VaLePan parhaana palkittiin yleispelaaja Olli Kunnari 13 +9 ja Hurrikaanin paras libero Jesse Mäntylä.

Valepan hyökkäys 56% ja Hurrikaanin 45%
Valepan vastaanotto 49% ja Hurrikaanin 45%
Torjunnat Valepa 13 ja Hurrikaanin 5

Parhaat pistemiehet
VaLePa Hoogendoorn 20/+11, Krastins 17/+4, Kunnari 13/+9
Hurrikaani Cedic 23/+11, Oivanen 12/+6, Petrusevics 12/+6

Torjunnat 13-5
Ässät 8-10
Syöttövirheet 9-8
Omat virheet 14-22
Hyökkäys% 56-45
Vastaanotto% 49-45

Ottelutilasto

Tiikerit laittoi välieräsarjan katkolle

Loimun ja Tiikereiden välinen välieräsarja on edennyt tilanteeseen, jossa ennakkosuosikki on ahdistanut haastajansa nurkkaan. Joukkueiden kolmas kohtaaminen jatkui edeltäjiensä tahtiin. Tiikerit kuittasi kolmannen voittonsa lukemin 1 - 3 (25-21, 17-25, 21-25, 25-27).

Kerttulassa jatkettiin edellisottelun teemalla. Aaltomaisesti pelannut kotijoukkue oli vailla realistisia voitonmahdollisuuksia. Vahvempi vastustaja säilytti oman pelitasonsa ihailtavalla tavalla. Pelin asettamat ehdot johtivat tälläkin kertaa ainoaan realistiseen lopputulokseen.

Loimu aloitti ottelun vahvasti. Hyvin kasassa pysynyt paketti takasi oranssimustille avauserän ansaitun voiton. Vaakakuppi kääntyi kakkoserästä alkaen. Tiikerit sai pelinsä rullaamaan ja lasketteli lopulta varsin kivuttomaan otteluvoittoon. Isoa roolia otti jälleen mustapaitojen saumaton joukkuepelaaminen, jossa alkaa olla kiekkokaukaloista tutun punakoneen identiteetti.

Ottelun parhaasta pelaajasta ei ollut kahta sanaa. Tiikereiden huippulibero Pasi Hyvärinen (vastaanotto 66%) pelasi jäätävän ottelun. Isoa tonttia takakentällä dominoiva maestro nosti Loimun syöttöjä käsittämättömällä varmuudella (41 syöttöä, 3 virhettä). Siitä oli passari Steven Kehoen (6/+4, 1 ässä, 3 torjuntaa) helppo pyörittää mustapaitojen kovakätistä hyökkäyspeliä.

Loimu törmäsi vastustajan kovuuden ohella omiin pelillisiin haasteisiin. Edelleen tökkivä vastaanotto, uomiaan hakeva syöttöpeli ja aaltomaisesti toimiva joukkuekemia tuovat lisähaasteita ennestäänkin raadolliseen pudotuspelitodellisuuteen.

Tiikereillä on nyt neljä ottelupalloa. Ensimmäinen katkonpaikka on ensi keskiviikkona Kokkolassa.

Matti Hietanen, Tiikerit:

- Oli hieno pelata. Hallissa oli jälleen mahtava tunnelma. Eka erään Loimu tuli hyvällä sykkeellä ja kuittasi sen ansaitusti. Toisessa erässä saatiin oma peli rullaamaan. Pienet asiat muuttivat ottelun kulkua. Oltiin koko ajan hyvin kiinni hetkessä. Ottelu oli tyypillistä playoffvääntöä. Paluu Mestaruusliigaan on tuntunut hyvältä. Laadukas sarja, jossa on paikkansa sekä meille konkareille että nuorilla lupauksille.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Saatiin hyvä alku. Ensimmäisessä erässä peli kulki hyvin. Toinen erä oli päinvastainen. Siitä lähtien ottelu kulki Tiikereiden tahtiin. Ei oma puristus riittänyt tänäänkään. Meillä oli omat paikkamme, mutta ei onnistuttu käyttämään niitä. Jatkossa on edessä totuuden hetki. Syöttö ja vastaanotto on saatavalla paremmiksi. Vastustaja pitää haastaa paremmin.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Takki oli tyhjä eilen. Saatiin hienosti ladattua patterit. Loimu hallitsi avauserää. Sen jälkeen ottelu oli meidän. Oma syöttö ja vastaanotto olivat tänään isossa roolissa. Pojilla oli hyvä peli-ilme. Pasi Hyvärinen hoitaa oman tonttinsa hienosti. Olen tutkinut vastustajan pelaamista tarkasti. Siltä saralta ei ole tullut mitään yllättävää.

Henri Tuomi, Loimu:

- Ensimmäinen erä oli hyvää peliä. Toinen erä muutti ottelun luonteen. Oma ote kirposi, ja muutamat pelitilanteet, kuten verkosta pompahtaneet ässäsyötöt, muuttivat painopisteen. Kolmannessa erässä painittiin liikaa henkisellä puolella. Sellaista ei saisi tulla enää kauden tässä vaiheessa. Tilanne on haastava, mutta taistelua on jatkettava. Omaa vastaanottoa pitää edelleen parantaa.

Parhaat pistemiehet
Loimu Sivula 24/+15, O.Rumpunen 14/+4, Klein 10/+2
Tiikerit Ojansivu 28/+16, Hietanen 13/+6, Sauss 13/+3

Torjunnat 13-15
Ässät 6-10
Syöttövirheet 13-10
Omat virheet 20-21
Hyökkäys% 46-50
Vastaanotto% 39-59

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto, Raisio
Mäsi, Sastamala

  Takaisin