VaLePa liian vahva kotonaan Loimulle

27.09.2017

VaLePa otti kauden toisen kotivoittonsa keskiviikkona, kun se kaatoi Raision Loimun suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-19, 25-22, 25-14).

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Guymer, Mäkinen, Sundberg, Sivula, Ringseis L
Loimu: Fifer, Koppanen, O’Dea, Marttila, Rumpunen, Naarden, Sihvonen L

Illasta muodostuikin varsin viihdyttävä tapahtuma, jossa nähtiin hyviä puolustuspalloja ja sen myötä pitkiä palloralleja. Ottelun lopussa nähtiin paljon iloisia ilmeitä, kun uudet liigapeluritkin saivat pisteitä. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina, kun vastaan asettuu yksi mitaliehdokkaista, Team Lakkapää Rovaniemeltä.

Ensimmäisessä erässä nähtiin Rolle-koiran vaikutus pelaamiseen. Mikko Esko on peuhannut koiranpennun kanssa lattialla ja sen tuoma liike näkyi ottelussa Mikon upeina puolustuksina. Loimun libero Ville Sihvonen innostui myös huippupuolustuksiin ja vastaanotti tarkasti. Mikon ja Ville johdolla molemmat joukkueet puolustivat hienosti ja siksi joukkueiden hyökkäysprosentit eivät nousseet huipputasolle. Erää edettiin VaLePan hienoisessa johdossa. Peetu Mäkisen hienolla kakkospaikan hyökkäyksellä pukkipaidat etenivät eräpalloon ja erä päättyi Loimun hyökkäysvirheeseen 25-19.

Toista erää Loimu johti parhaimmillaan 12-8. Loimun syöttövirheen ja kahden peräkkäisen hyökkäysvirheen jälkeen Jacob Guymer syötti ässäsyötön ja peli oli tasan 12-12. Tämän jälkeen edettiin tasaisesti. Florian Ringseisin loistavat puolustukset loivat henkeä pukkipaidoille. VaLePa eteni erävoittoon Rumpusen Ossin 6/+4 hyvästä pelistä huolimatta. Rumpusella tuli keskiviikkona täyteen tasan 10 vuotta miehen ensimmäisestä liigaottelusta. Peetu Mäkinen hyökkäsi 67%:n teholla virheettömästi ja nosti 100%:n tarkkuudella.

Kolmas erä eteni alusta alkaen pukkipaitojen hallinnassa. Erän lopussa Rami Rekomaa sai tulikasteensa liigassa ja heti ensimmäisestä pallosta hyökkäyspiste. Sen jälkeen Niko Suihkonen otettiin kentälle ja hänkin teki uransa ensimmäisen liigapisteen pelin päättäneellä nelospaikan hyökkäyksellä. Partureilla taisi mennä ylitöiksi.

Peetu Mäkinen pelasi erinomaisen pelin. Vastaanotto koko pelissä 77% ja hyökkäyspeli varsinkin kahdessa viimeisessä erässä tehokasta. Erik Sundberg muodosti hyvän tutkaparin ja Florian Ringseisin erinomainen puolustuspeli ja tarkka vastaanotto loivat pohjan voitolle. Jacob Guymerillä oli paha syöttö ja hän otti 4 torjuntaa.

Loimun Ville Sihvonen oli joukkueensa paras. Passari Scott Fifer ja hakkuri Gino Naarden pelaavat hyvin yhteen. Ossi Rumpunen on joukkueelle vahvistus, vaikka ei vielä kovin paljoa ole ehtinyt harjoitella yhteispeliä. Kun Loimu parantaa vastaanottopeliä, saa passari varmaan enemmän tehoja hyökkääjistä. Joukkueen puolustuspeli on hyvällä tasolla.

VaLePan parhaana palkittu Peetu Mäkinen:

- Peliini on tullut rentoutta, ei tarvitse liikaa miettiä ja sitä kautta peli kulkee. Onnistumisten myötä on pelissä hyvä fiilis.

Sami Kurttila VaLePan päävalmentaja:

- Joukkue on ottanut askelia eteenpäin edellisestä pelistä. Florian Rigseis tuo erinomaista energiaa kentälle hyvien puolustusten kautta.

Loimun libero Ville Sihvonen:

- Kaksi erää hyvää peliä ja omaankin peliin olen tyytyväinen. Erien lopuissa liikaa pisteputkia vastustajille.

Christophe Achten, Raision Loimun päävalmentaja

- Kaksi erää oli hyviä. Liikaa kunnioitusta VaLePan tähtiä kohtaan. Vielä tarvitaan kovaa työtä joka päivä. Pitää oppia voittamaan.

VaLePa esiintyy jälleen sunnuntaina kotonaan, kun vastaan asettuu Team Lakkapää. Loimun seuraa peli on samaan aikaan kotona Hurrikaania vastaan.