Seuraa meitä somessa:

VaLePa parempi Europelien keskellä - sarjakärkeen

17.12.2016

VaLePa katkaisi Hurrikaani-Loimaan voittoputken ja nousi samalla miesten Mestaruusliigan kärkipaikalle.

VaLePa (12-2) katkaisi Hurrikaani-Loimaan (12-1) tappiottoman kulun miesten Mestaruusliigassa ja kuittasi samalla kauden avauspelin tappion lauantaina Loimaalla. VaLePan liigajohtoon nostaneen ottelun tulos oli 1-3 (25-21, 19-25, 35-37, 16-25).

Ottelun kolmas erä oli kauden pisin, sitä pelattiin peräti 72 pisteen verran. VaLePalla oli jo 20-24 -tilanteessa neljä perättäistä eräpalloa, mutta kotijoukkue nousi vielä peliin mukaan. VaLePa sai neljä eräpalloa lisää ennen kuin Hurrikaani sai seuraavat neljä. Tämän jälkeen nähtiin taas kolme VaLePan hukkaamaan eräpalloa, kunnes Urpo Sivula päätti kaikkiaan VaLePan 12:nnella ja erän 16:nnellä eräpallossa hyökkäämällä taistelun vieraiden juhlaan.

Ottelua seurasi Loimaan liikuntahallissa komeat 1114 katsojaa.

Molemmat joukkueet jatkavat seuraavaksi ulkomaille ja pelaavat viikolla CEV Cupin toiset osaottelut hyvistä lähtökohdista voitettuaan avausosat 3-0 -kotonaan viime viikolla.

Tommy Carmody (VaLePan paras):

- Ekassa erässä Hurrikaani tuli todella kovalla energialla. Saimme kuitenkin koottua pelimme, ja käänsimme ottelun nimenomaan joukkueena. Ottelun käännekohta oli kolmannen erän loppu, joka lopulta kääntyi meille.

Mikko Oivanen (Hurrikaanin paras):

- VaLePa pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa. Tiistaina lähdetään Bulgariaan. Tämä peli oli hyvää valmistautumista Europeliin. Erien alut olivat hyviä, mutta sitten muutamien VaLePa-pelaajien syöttöjä ei saatu nostettua. VaLePan vastaanotto oli tänään parempi.

Sami Kurttila:

- Katsoin kentälle lämmittelyssä ja näin, että ottelun alussa tulee olemaan vaikeuksia. Olemme vetäneet viikolla pari kovaa fysiikkatreeniä CEV cup –ottelua varten. Onneksi pelaajat ymmärsivät, että nyt ei ole lentokeli ja alkoivat pelata palloa enemmän järjellä.

Lauri Rantanen:

- 13 torjuntaa on hyvä. 10 ässää ja kahdeksan syöttövirhettä on loistava tulos. Toisaalta myös VaLePa oli hyvä näissä tilastoissa. Ottelu ratkesi VaLePan parempaan vastaanottoon, jonka jälkeen Mikko Esko pyöritti meitä väkevästi.

LähiTapiolan pisteet
3 Carmody VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Smith Hurrikaani

Hurrikaani Loimaa - VaLePa 1-3
25-21, 19-25, 35-37, 16-25
Hurrikaani Loimaa: Smith 20/+15,Oivanen Mi 20/+12,Oivanen Ma 6/+2
VaLePa: Sivula 20/+10,Kunnari 16/+7,Carmody 12/+8
Katsojia: 1114

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Isku jatkoi LEKA Volleyn vierastuskaa

Rantaperkiön Isku (6-9) jatkoi hyviä otteitaan ja aiheutti lauantaina LEKA Volleylle (3-11) jo kahdeksannen vierastappion yhtä monesta ottelusta. Iskun voittonumerot olivat tylyt 3-0 (25-15, 25-17, 25-20).

LEKA Volleylle vieraspeli oli jo neljäs perättäinen ja saaliiksi on tullut yksi erävoitto. Isku jatkaa liigassa seitsemännellä tilalla jo yhdeksän pisteen etumatkalla takanaan oleviin Loimuun ja LEKAan.

Tapio Nissi, Leka Volley:

- Pelistä ei löytynyt mitään hyvää. Tismalleen saman tyyppinen peli kuin pelattiin Vammalassa, eli käytännössä siellä kentällä ei tapahtunut mitään. Vastuutonta pelaamista, eli päästettiin paljon helppoja palloja. Hyökkäysprosentit olivat niin alhaiset, ettei tuollaisella voi peliä voittaa. Myös vastaanotto mureni. Jos kaveri tekee 12 ässää, niin se ei ole hyvä.

Jussi Heino, Isku:

- Jatkettiin siitä mihin keskiviikkona jäätiin, pelattiin hyvin keskittynyt peli, joka ei näkynyt hiljaisuutena ja vaisuutena, vaan vähinä virheinä. Kahdessa ottelussa on ollut yhteensä seitsemän suoraa hyökkäysvirhettä ja kahdeksan torjuntaan lyöntiä, ja se on hyvä lukema.

Inoslav Krnic, Isku:

- Olen todella tyytyväinen tämän päivän peliin. Kaikki meni niin kuin oli etukäteen sovittu, kontrolloitiin peliä koko ajan eikä annettu Lekalle mahdollisuutta. Todella hyvä voitto ja kolme pistettä. Menemme päivä päivältä eteenpäin, minulla on 3-4 harjoitusta nyt takana joukkueen kanssa. Ajattelemme Jussin (Heino) kanssa samalla tavalla lentopallosta, ja nuorten kaverien joukkoon on ollut helppo tulla.

LähiTapiolan pisteet
3 Vuorinen Isku
2 Krnic Isku
1 Mäntylä Isku

Rantaperkiön Isku - LEKA Volley 3-0
25-15, 25-17, 25-20
Rantaperkiön Isku: Mäkinen S 15/+10,Vuorinen 15/+9,Mäntylä 14/+10
LEKA Volley: Kaislasalo 10/+1,Helenius 7/+-1,Porkka 5/+5
Katsojia: 422

Ottelutilasto

Vantaa Ducksin vuoro kokea Sampon kovuus

Syksyn viimeinen kotiottelu pelattiin Pielavedellä. Odotusarvo illalle oli kaksijakoinen, historia oli vahvasti Sammon (10-3) puolella, mutta hienon alkukauden pelannut Vantaa Ducks (9-5) on sarjataulukossa kuitenkin heti Sammon perässä neljäntenä.

Sampo ei kuitenkaan jättänyt vierailijoille mahdollisuuksia, vaan tasapainoisen esityksen jälkeen ottelulukemat kirjattiin 3-0 (25-17, 25-19, 25-22) kotivoitoksi. Kuvaavaa ottelulle on, ettei Sammolla ollut missään vaiheessa hätää, vaan omalla peruspelaamisella hallittiin tilannetta koko ajan. Vierailija sen sijaan joutui kokeilemaan myös muita konsteja, tosin tuloksetta.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

-Onnnittelut Sammolle voitosta, kuten täällä on saanut niin usein onnitella ennenkin. Tuolla kahden erän vastaanottopelillä täällä kaatuu kaikki mahdolliset ketkä tänne tulee pelaamaan. Ei saatu sitä rikki, eikä saatu jatkopallohyökkäyksiä niinkuin ollaan välillä saatu, tehtiin virheitä ja lyötiin torjuntaan. Viimeinen erä oli vähän normaalimpaa lentopalloa meiltä mnutta jäätiin pari, kolme pistettä jälkeen. Kummatkin joukkueet painosti ykköstykkiä ja sai hyökkäystehoja alas. Sampo oli juuri niin kova kuin sarjataulukkokin osoittaa, kaikki kaksi pistettä meitä edellä :)

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Hyvä peli oli, toinen tämmöinen "neljä peliä kahdeksaan päivään -putki". Tuttu kaava; Hyvällä syötöllä pohjustettiin hyvä torjunta-puolustuspelaaminen, hyvällä vastaanotolla pohjustettiin hyvä hyökkäyspelaaminen. Se on ollut tämän syksyn tavaramerkki ja samoin tasainen pelaaminen. Yksittäisiä pelaajia harvoin nostan mutta nyt täytyy mainita Eetu Häyrinen, hyvät tappotehot ja yksi ainoa virhe. Syyskaudella ollaan onnnistuttu hyvin rytmittämisessä otteluruuhkissakin. Nyt ansaitulle viikon omatoimijaksolle ja tapaninpäivänä palataan salille.

LähiTapiolan pisteet
3 Häyrinen Sampo
2 Raadik Sampo
1 Magyar Ducks

Pielaveden Sampo - Vantaa Ducks 3-0
25-17, 25-19, 25-22
Pielaveden Sampo: Häyrinen 19/+14,Raadik 18/+12,Kaatrasalo 6/+5
Vantaa Ducks: Miro Määttä 11/+3,Kulaots 10/+3,Kankaanpää 10/+1
Katsojia: 392

Ottelutilasto


Tiikerit raapi kolme sarjapistettä Starkin isännöimässä ottelussa


Joensuun Liiga- Riento- Kokkolan Tiikerit 1-3 (31-29, 21-25, 16-25, 21-25)
Liiga-Riento (1-11) lähti otteluun normaalia kapeammalla rosterillla, kun Antti Karttunen potee jalkapohjavamma ja Esa Hakulinen reisivammaa. Laadukkaan ensimmäisen erän jälkeen tuli Tiikerit (7-5) ja raapi kolme sarjapistettä. Joukkue valmistautui otteluun huolellisesti. Tämä näkyi kotijoukkueen tekemisessä ottelun alussa, aktiivinen ja energinen ilme piti joukkueen johdossa läpi ensimmäisen erän. Erän lopulla Tiikerit kuroi eron kiinni huonosta vastaanotosta huolimatta. Näin mentiin jatkopalloille. Erä päättyy kokoonpanoon tänään nousseen nuoren Tuomas Siirilän ässään 31-29.

Kolmessa seuraavassa erässä kotijoukkueen esitystä leimasi epätasaisuus. Neljänteen erään Savimäki palasi yleispelaajan paikalle ja Muranqwa 10/+3 hakkurin tontille. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Riento sai hyvillä syötöillä Tiikereiden vastaanottoa rikki (22% ja 25%). Tästä huolimatta Tiikerit pystyi viemään loput erät nimiinsä.

Kotijoukkueelta parhaana palkittiin passari Hiago Garchet ja Antti Ropponen.

Tiikerit Jukka Mäkihannu

- Se oli hankala peli. Vastustaja teki asioita hyvin. Semmoinen asia mitä ne teki todella hyvin oli syöttö. Me oltiin vastaanoton kanssa isoissa ongelmissa. Siitä jäi hyvä mieli, että näin huonolla vastaanotolla saatiin kolme pistettä.

Tiikerit Antti Ropponen

- Raskas peli. Tarvittiin kärsivällisyyttä. Perus oma pelaaminen, vähän liikaa typeriä virheitä tuli tehtyä.

Riento, Jani Säisä:

- Herreran tulo kentälle rauhoitti Tiikereiden vastaanottoa. Ropponen pelasi hyvän pelin hakkurina. Ollaan viety erä Hurrikaania lukuunottamatta kaikilta kärkijoukkueilta. Se hyvä peli on siellä, mutta tasaisuutta puuttuu. Jospa se joulupukki toisi paketteja niin peli pysyisi paketissa.

Riento Hiago Garchet

- Tarvitaan tasaisuutta. Peli-ilme oli nyt suurimmaksi osaksi hyvä.

Liiga- Riento jää nyt joululomalle ja palaa pelikentille 30.12 Pielavedellä Sampoa vastaan. Tämä tarina jatkuu.

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Tiikerit
2 Garchet Riento
1 Eaton Tiikerit

Liiga-Riento - Kokkolan Tiikerit 1-3
31-29, 21-25, 16-25, 21-25
Liiga-Riento: Savimäki 15/+3,Louhela 15/+0,Musoni 11/+10
Kokkolan Tiikerit: Ropponen 21/+12,Leppälä 10/+9,Herrera 10/+2
Katsojia: 315

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen / Sampo Volley
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Pertti Flinck / Isku

  Takaisin