VaLePa rutisti puhtaan Eurovoiton tanskalaisista

05.01.2017

VaLePa oli keskiviikon CEV Cupin avausosassa tanskalaisjoukkue Gentofte Volleyta terävämpi erien lopussa ja voitti 3-0 (25-22, 25-23, 25-23).

Toinen osaottelu pelataan Kööpenhaminassa kahden viikon kuluttua otteluparin voittaja kohtaa voittajan parista Hurrikaani-Loimaa- Diatec Trentino (Italia).

Maajoukkuemiehiä vilisevä Gentofte Volleyn pisti pukkipaidat ahtaalle joka erässä. Kylmässä pakkassäässä 935 katsojaa löysi tiensä Vexve Areenalle eikä varmasti kukaan katunut.

Molempien joukkueiden puolustuspeli peli toimi hienosti. Kotijoukkueella oli peräti 44 puolustuksen jälkeistä hyökkäystä, jotka joukkue voitti 57%:n teholla, vieraiden vastaavat luvut olivat 33/43%. Saimme nähdä tiukan ja tasokkaan lentopallo-ottelun.

Avauskokoonpanot
VaLePa: Esko, Guymer, Carmody, Kunnari, Jokinen, Sivula ja liberona Korhonen
Gentofte Volley: Mikelsons, Gade, Sorensen, Hartman, Özari, Bonnesen ja liberona Moret

Ensimmäisen erän alku oli hermostunutta pelaamista molemmilta. Tilanteessa 9-12 VaLePa oli ehtinyt tehdä jo 4 syöttövirhettä, tanskalaisilla oli 2 syöttövirhettä, mutta myös 2 ässää. Vieraiden johdossa aina 18-18 tilanteeseen asti. VaLePan keskimiesten hyökkäyksillä VaLepa eteni kahden pisteen johtoon. 24-21 tuli Mikelsonsin passivirheen jälkeen, sitten tuli VaLePan syöttövirhe ja erä päättyi Bonneseen syöttövirheeseen.

Toisessa erässä Gentofte Volley sai pahoilla aloitussyötöillä horjutettua VaLePan vastaanottoa. VaLePa pystyi kuitenkin pitämään 1-2 pisteen johdon erän loppuun asti. Erässä nähtiin molemmin puolin myös hienoa puolustuspelaamista. 24-22 tuli Olli Kunnarin kutospaikan hyökkäyksellä ja eräpallo Tommy Carmodyn keskihyökkäyksellä.

Kolmas erä alkoi pukkipaitojen hallinnalla. Tilanteessa 5-2 vieraat vaihtoivat passaria Nielsen tuli Mikelsonsin tilalle. Gentofte Volley hiipi rinnalle ja ajoittain pisteen johtoonkin, mutta erää edettiin tasaisesti ja jännittävästi. Stormin Topi johti ansiokkaasti kotikatsomon kannustusta. Erä ja ottelu ratkesi Özarin syöttövirheeseen ja viimeisen pallon hyvin pelannut hakkuri Bonnesen löi leveäksi 25-23.

Kotijoukkueen voiton takuumies tänään oli Timo Jokinen 17/+12. Hän sai eniten passeja (25) ja päätti ne peräti 64%:n teholla. Vain yksi suora virhe ja yksi torjuntaan lyönti. Mikko Eskon nopea passitempo sopii Timolle erinomaisesti. Jarmo Korhonen vastaanotti varmasti ja hänen ansiostaan saatiin lukuisia puolustuspalloja peliin.

Gentofte Volleyn keskimiehet aiheuttivat harmia VaLePalle. Aske Sorensen teki tehot 12/+11 ja oli selvästi joukkueensa tehokkain. Myös vieraiden libero Fabio Moret pelasi kelpo pelin. Gentofte Volleyn pelaajilla on kautta linjan paha aloitussyöttö ja joukkue puolustaa ja varmistaa hyvin.