Valepa selvään voittoon Samposta

09.12.2015

Valepa selvätti kotonaan keskiviikkona kylässä olleen Sammon erin 3-0 (26-24, 25-20, 25-21).

Valepan ja Sammon kohtaaminen on yleensä merkinnyt tasaista taistelupeliä. Nytkin numerot olivat melko tasaiset, mutta oikeasti peli oli tiukkaa vain ensimmäisessä erässä. Valepan hyökkäystehot olivat laajemmalla rintamalla. Valepan omat helpot virheet ja Sampon tehokkaat leijasyötöt pitivät peliä lopulta näinkin tasaisena. Elviss Krastins oli poissa tänään ja Timo Jokinen astui uutena miehenä kuusikkoon.

Ensimmäistä erää edettiin kalkkiviivoille tasapistein. Sampon hyvä peli oli pitkälle serbihakkuri Mutapcijan tehokkaan hyökkäyspelin ansiota. Erän ratkaisuvaiheessa Jesus Chourio päätti Mikko Eskon nopean passin eräpalloksi ja viimeisen pisteen nappasi Esko torjunnalla.

Toisessa erässä Sampo karkasi 4-1 johtoon. Valepan torjunta sai Mutapcijan pihteihinsä eikä muut laitahyökkääjät pystyneet auttamaan häntä. 5-5 tilanteen jälkeen ei erän voittajasta ollut epäselvyyttä. Eduard Venski päätti erän vastapallosta.

Kolmas erä noudatti samaa kaavaa ja Sampo karkasi 6-1 johtoon. Nyt kulminaatiopiste tuli 10-10 tilanteessa, jossa Valepa meni menojaan. Sampo syötti vielä 15 pisteen jälkeen kolme ässää, mutta sekään ei riittänyt. Sen sijaan Olli Kunnarin ässäsyöttö riitti ja viimeinen erä 25-21.

Mikko Esko kohahdutti muutaman kerran yleisöä nerokkailla oivalluksilla ja toteutuksilla. Timo Jokinen oli Sammon syöttöjen kohde ja aika-ajoin pelaamattomuus näkyi Sammon erittäin pahojen leijojen vastaanotosssa. Sen sijaan hyökkäsypelissä hän oli loistava ja otti vielä 3 torjuntaa. Kunnari pelasi tasokkaan pelin ja Korhonen oli vastaanotossa erinomainen.

Sammon passari Krause rakenteli peliä oivallisesti. Valepa riisui hänet aseista lempipuuhastaan, hyökkäys toisesta. Hyökkäystehot olivat liiaksi Mutapcijan varassa. Väliahon, Poikelan ja Kaatrasalon pahat leijahypärit aiheuttivat jatkuvasti päänvaivaa Valepan vastaanottajille.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Sampo pelannut viime pelit hyvin joten tiedettiin odottaa kovaa vastusta. Olen tyytyväinen joukkueen peliin vaikka aloituskuusikko muuttui totutusta Timon sisääntulon myötä. Timo suoriutui hienosti, erityisesti hyökkäystehot olivat hyvät. Sammolla oli todella hyvä syöttö. 11 torjuntaa kolmeen erään on hyvä lukema.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:

- Tänään mentiin laidasta laitaan. Meillä oli hetkemme pelin sisällä mutta puolihelpot
pallot sählättiin kaverille. Valepan yleispelaajat Timo Jokinen ja Olli Kunnari pääsivät liian hyville hyökkäystehoille. Ollin tehot nyt tiedettiin mutta Timo oli pienoinen yllätys. Peli ratkesi Valepan parempaan hyökkäykseen.

Ä 4-5, SV 13-7, VO 45%-51%, H 50%-42%, T 11-6