VaLePa Suomen Cupin lopputurnaukseen

16.11.2016

VaLePa varmisti keskiviikkona toisena joukkueena paikkansa miesten lentopallon Suomen Cupin lopputurnauksessa Final Fourissa.

VaLePan jatkopaikka selvisi jo kahden voitetun erän jälkeen Tampereella, jossa loppunumerot olivat Rantaperkiön Iskua vastaan 0-3 (18-25, 18-25, 21-25).

VaLePa voitti ensimmäisen osaottelun viikko sitten Sastamalassa 3-0 (25-14, 25-21, 25-13).

Ensimmäinen erä lähti käyntiin VaLePan vahvalla torjunnalla. Guymer otti heti alussa kaksi torjuntaa, mutta Isku sai pisteet hetken päästä takaisin VaLePan kompuroidessa oman hyökkäyksen kanssa. O-P Palomäen torjunnalla Isku siirtyi jo johtoonkin 6-4. VaLePa nosti kierroksia vilpoisessa hallissa ja kokosi hyökkäysarsenaalinsa. Onnistuneiden hyökkäysten ja vahvan torjunnan avulla VaLePa karkasi nopeasti Iskulta. Iskun hakkuri Mika Mäntylä ei saanut palloja kuolemaan, mutta Upi Sivula kantoi hyökkäysvastuuta 10 passin ja 60% tehoilla. 7 suoraa torjuntaa kertovat paljon erän kulusta.

Toinen erä lähti myös yskähdellen käyntiin. VaLePa teki ensimmäisellä kierroksella 4 syöttövirhettä, joten oman pelin rakentelu oli hankalaa. Syötön lähdettyä kulkemaan, Mikko Esko pääsi pyörittämään peliä laajalti. Kovilla hyökkäystehoilla pelannut VaLePa nakutti jatkopallot kenttään ja karkasi erän puolivälissä. Kunnari juhli vielä lopussa kahta hienoa torjuntaansa ja Jake Guymer teki komeat kaksi ässää loppuun.

Kolmanteen erään VaLePa pisti tuoreita miehiä kentälle. Jylhä, Oksala, Kärkkäinen tulivat vaihdosta ja Sivula, Guymer ja Mäkinen jatkoivat kentällä. Iskulle kentälle tulivat Peetun veli Ossi ja Raiskun 1-sarja joukkueessa esiintynyt Einari Koivisto. Koivisto pelasi ennakkoluulottomasti ja teki hyvää jälkeä hakkurina tehoilla 7+4. Erän ratkaisuhetket nähtiin tilanteessa 15-15. Ensin Sivulan hyökkäys, Guymerin torjunta ja vielä Kärkkäisen ässä. VaLePa oli jälleen repäissyt hetkessä kolmen pisteen kaulan. Tätä eroa ei Isku onnistunut kuromaan umpeen ja VaLePa marssi erä ja ottelu voittoon.

Sami Kurttila, VaLePa:

- Kaverilla oli alla tuplavierasreissu, ja me ollaan myös pelattu paljon, joten ei kummallakaan varmaan hirveä lentokeli ollut. Meillä on nyt kuuteen päivään kolme peliä. Mutta se mitä lähdettiin hakemaan, niin se saavutettiin, ja se oli ykkösjuttu. Kaikki pelikuntoiset pelaajat pääsivät näyttämään.

Jussi Heino, Isku:

- Hyvä pelituntuma viikonlopulta tosiaan oli. Reippaalla syötöllä lähdimme peliin ja onnistuimmekin, mutta ValePan vastaanotto piti riittävän hyvin, emmekä pystyneet edes sillä horjuttamaan riittävästi. Rimpuiltiin se mitä pystyttiin.

- Nämä ovat erittäin hienoja pelejä urheilijoille. Monta päätä oli riipuksissa meidän puolella kahden erän jälkeen. Hyvin tulivat siihen nähden pelaamaan kolmatta erää, että poikia oikeasti harmitti putoaminen.