Seuraa meitä somessa:

VaLePa väänsi viisieräisen voitoksi - Ettalle riitti neljä

13.10.2018

VaLePa Sastamala Tampere nakutti voiton viidessä erässä Hurrikaani-Loimaasta ja Etta puolestaan hoiteli Akaa-Volleysta avausvoiton erin 3-1.

Etta kauden avausvoittoon Akaan kustannuksella

Etta avasi voittotilinsä lauantain kotiottelussa Akaa Volleyta vastaan 3-1-lukemin

Ensimmäisessä erässä edettiin tasaisissa merkeissä aina erän loppupuolelle. 15-14- tilanteessa tehty tuplavaihto Lasse Jylhän ja Ville Sorvojan tullessa kentälle takasi Ettalle tarvittavan kaulan erävoittoon. Erän loppupuolella myös maajoukkuetähti Sauli Sinkkonen pääsi avaamaan Mestaruusliiga-kautensa. Ensimmäinen erä Ettalle 25-19.

Toiseen erään kumpikin joukkue lähti avauskokoonpanoillaan. Akaa Volley otti erän komentoonsa alusta alkaen. Etta ei saanut takaa-ajoaan käyntiin missään vaiheessa ja varsinkin torjuntapeli oli ongelmissa Akaan vahvan hyökkäyksen kanssa. Erän puolessa välissä nähtiin ensimmäisestä erästä tuttu tuplavaihto ja erän loppuvaiheessa Matias Sosunoff korvasi Eetu Pennasen. Toinen erä Akaa Volleylle selvästi 25-17.

Pitkän erätauon jälkeen Etta vaihtoi Sorvojan Jokelan tilalle hakkurin paikalle ja Akaa puolestaan vaihtoi Sinkkosen keskitorjujaksi Pitkäsen tilalle. Erä oli ensimmäisen tapaan tasainen. 200:nnen liigapelinsä pelannut Ville Sorvojan ässäsyöttö toi Ettalle neljä eräpalloa, mistä Akaa selvitti kaksi ensimmäistä. Nuutti Niinivaaran upea torjunta päätti kuitenkin erän Ettan 25-22 voittoon. Neljännessä erässä nähtiin jälleen tasaista vääntöä. Erityisesti keskitorjujat Nuutti Niinivaara sekä joukkueen kapteeni Markus Väisänen olivat vahvassa hyökkäys- ja torjuntavireessä koko ottelun.

Joukkueen parhaina palkittiin Ettalta Nuutti Niinivaara ja Akaalta Joni Mikkonen.

Oliver Lüütsepp, Akaa:

- Tulimme hakemaan kolmea pistettä. Meidän piti varautua pitkiin palloralleihin ja olla kärsivällisiä Ettaa vastaan. Etta oli tänään lopussa meitä kärsivällisempi ja ansaitsi voittona. Me pelasimme ihan hyvin, mutta lopussa teimme helppoja virheitä ja Etta sai pisteitä sen ansiosta.

Olli Kuoksa, Etta:

- Peli paranee koko ajan, hyökkäysvirheiden määrä puolittui edelliseen peliin nähden. Vielä on kuitenkin hyökkäyspelaamisen kanssa. Niinivaara tuli hyvin sisään ja toi energiaa kentälle ja naulasi tuon neljännen erän meille. Hyvä, että penkiltä löytyy apuja.

Etta - Akaa-Volley 3-1
25-19, 17-25, 25-22 25-18
Etta: Ronkainen 19/+8, Väisänen 13/+11, Pennanen 12/+9
Akaa: Mikkonen 17/+7, Herrera 14/+8, Hepburn 10/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Ronkainen Etta
2 Niinivaara Etta
1 Mikkonen Akaa

Ottelutilasto

VaLePa väänsi viirieräisen voiton Tampereella

VaLePa vei Ylen TV-ottelun voiton Hurrikaanista lähes tuhannen katsojan kannustaessa vimmatusti viisi eräisessä trillerissä Tampereella Kauppi Sport Centerissä.

Ottelu oli kokonaisuudessaan hieman ailahtelevaa ja pitkien pisteputkien saattelemaa, mutta tunnelma ottelun aikana oli katossa. Ensimmäinen erän Hurrikaani vei tiukasti 23-25. Toinen erä taas oli tahtojen taistelua 26-24. Pitkän erätauon jälkeen VaLePa oli kerännyt rivinsä ja saanut kuusikon toimimaan erinomaisesti ja kolmannen erän kotijoukkue vei nimiinsä 25-19 ja vastaavasti neljäs erä selkeästi vierasjoukkueelle 14-25. Yleisön eläessä mukana viidennessä erässä VaLePa piti koko erän ajan muutaman pisteen kaulan ja vei erän 15-11 ja täten koko ottelun 3-2.

Mikko Esko, VaLePa:

- Hieno pelata uudessa hallissa. Moni pelaaja sai peliaikaa, ja tämä on osittain myös Hurrikaanin syytä, jotta vaihtoja tehtiin paljon. Toisaalta hyvä, koska keskiviikkona pelataan hyvin saman tyyppistä joukkuetta vastaan, paljon hyppysyöttäjiä. Molemmat joukkueet tulevat pelillisesti kehittymään kauden aikana varmasti paljon.

Aleksi Mutka, Hurrikaani:

- Näistä peleistä nauttii paljon. Kenenkään peli ei ole vielä valmista. Yhdessä pelaaminen kehittyy vähitellen.

Radovan Gacic, VaLePa:

- Kerroin joukkueelle etukäteen, että pelistä ei tule helppo. Hurrikaani on ollut pitkään yhdessä. Onneksi vaihtopelaajamme tulivat hyvin kentälle. Torjunnassa meillä on paljon tehtävää. Häviämme monia palloja, joista meidän pitäisi saada torjuntoja tai torjuntakosketuksia. Keskiviikon peli on lähellä ja odotamme sitä.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Pitkä ja varmasti yleisöön menevä peli varmasti. Pitkät putket syötöissä kertovat hyvästä torjunnasta ja torjunnan jälkeisestä pelaamisesta sekä jatkohyökkäyksistä. Passarimme on ollut 3 kautta Euroopassa ja on hyvä pelaaja ja haluaa mennä urallaan eteenpäin. Karri Kutinlahti on myös mennyt paljon eteenpäin ja odotetaan Karrilta tällä kaudella paljon.

VaLePa Sastamala Tampere - Hurrikaani-Loimaa 3-2
23-25, 26-24, 25-19, 14-25, 15-11
VaLePa: Sundberg 12/+7, Kunnari 11/Siirilä 10/+8
Hurrikaani: Ropponen 19/+9, Rumpunen 13/+8, Kouki 13/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Kunnari VaLePa
2 Siirilä VaLePa
1 Rumpunen Hurrikaani

Ottelutilasto

  Takaisin