VaLePa vei runkosarjan

10.03.2015

VaLePa Sastamala otti miesten lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voiton kaudella 2014-2015.

VaLePa voitti päätösottelussa LiigaSärkät 3-0 (25-13, 25-13, 25-20) ja nappasi runkosarjan ykköspaikan voitettuaan yhden ottelun enemmän kuin tasapisteisiin sen kanssa päätynyt Kokkolan Tiikerit.

Tiikerit voitti päätöskierroksella tiistaina Korson Vedon 3-0 (25-20, 25-20, 25-18).

Raision Loimu sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi ja Hurrikaani-Loimaa neljänneksi. Loimu voitti päätösottelussa viidenneksi sijoittuneen Sammon 3-1 (22-25, 25-20, 25-20, 25-22) ja Hurrikaani puolestaan hävisi Ettalle vieraissa 3-1 (25-16, 25-14, 22-25, 25-17).

Keskiviikona kärkinelikko pääsee valitsemaan vastustajansa puolivälieriin sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista. Nämä joukkueet ovat Sampo, Etta, LEKA Volley ja Rantaperkiön Isku. Valintatilaisuus on nähtävissä suorana lähetyksenä http://www.sport.fi

Päätöskierroksen muissa otteluissa Riento hävisi kotonaan LEKA Volleylle 0-3 ja Isku löi kautensa päättäneen Team Lakkapään 3-0.

VaLePalle helppo päätös runkosarjaan

Valepa eteni helposti voittoon ja runkosarjan ykköseksi Liiga Särkkiä vastaan pelatussa runkosarjan päätöspelissään. Lopputulos 3-0.

Valmentaja Ugis Krastins ei halunnut riskeerata runkosarjan voittoa ja Valepa aloitti pelin ykköskuusikollaan. Peli lähtikin rullaamaan välittömästi ja 1. erän voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvää. Liiga Särkkien peli ei puolestaan lähtenyt kulkemaan ja valmentaja Shailen Ramdoo ottikin melemmat aikalisät nopeaan tahtiin ja yritti herätellä joukkuettaan. Erä kuitenkin nopeasti Valepalle 25-13.

Valepa jatkoi siitä mihin 1. erässä jäätiin ja jo 1. erän loppupuolella kentälle tullut Sakari Mäkinen "tuurasi" Olli Kunnaria mainiosti. Passariksi toiseen erään tuli Mauri Kurppa ja vielä erän loppupuolella Mathew Pollock vaihdettiin Olli-Pekka Palomäkeen. Vaihdot eivät kotijoukkueen tahtia haitanneet ja Liiga Särkät näytti jo antautuneen edelleen jatkuvan omien virheiden suman alla. Toinen erä Valepalle samoin 25-13 numeroin.

Pitkän erätauon aikana pelin tempo laski huomattavasti ja myös Liiga Särkät pääsi paremmin peliin mukaan ja johtikin erää jo alkuvaiheissa. Valepan rutiini oli kuitenkin liikaa ja kolmaskin erä Valepalle 25-20 lukemin.

Pelin jälkeen Liiga Särkkien valmentaja antoi joukkueelleen huutia todella painavin sanoin ja viittasi joukkuetta koko kauden vaivanneeseen ailahteluun, hyvän pelin jälkeen suoritus romahtaa seuraavassa pelissä taas aivan pohjalle. Hän ei myöskään kiittänyt kaikkien pelaajien asennoitumista, "jos ammattilaisjoukkueessa vain 70% pelaajista toimii kuten edellytetään, ei lopputulos voi olla tavoitteen mukainen".

Ugis Krastins puolestaan oli jo siirtänyt katseensa ja keskittymisensä pudotuspeleihin ja huomiseen valintatilaisuuteen.

VaLePa - LiigaSärkät ottelutilasto

Kokkolassa mentiin nuorisokentällisillä

Kokkolassa pelattiin melkein ”merkityksetön” ottelu. Korson Veton sijainti sarjataulukossa oli ennakkoon varma. Tiikereillä oli näennäinen mahdollisuus nousta kakkospaikalta sarjan kärkeen, mutta se olisi edellyttänyt, että VaLePa olisi menettänyt LiigaSärkille vähintään yhden pisteen. Tulos: 3-0 (25-20, 25-20, 25-18)

Sekä Tiikerit että Korson Veto pelasi ”nuorisoketjuilla”. Korson Veto osittain pakon sanelemana ja Tiikerit omasta valinnasta. Korson Vedolla oli liberona Ville-Erik Tarkiaisen sijasta Marko Määttänen. Loukkaantuneina aiemmin olleet Romans Sauss ja Pasi Hyvärinen aloittivat Tiikereissä. Sauss oli kuitenkin kentällä vain ensimmäisen erän. Hänen tilallaan pelasi jatkossa Teppo Heikkilä. Merkille pantavaa on, että yhden erän aikana Romans Sauss keräsi kolmanneksi eniten pisteitä Tiikereistä.

Ensimmäisessä erässä Korson Veto otti aluksi ohjat käsiinsä. Erän puolivälissä Tiikerit kiri ohi Antti Leppälän syöttöputken myötä. Sitten Tiikerit piti otteen erän loppuun saakka Romans Saussin iskujen saattamana. Korson virheet edesauttoivat Tiikereiden erävoittoa. Erikoisin tapaus erässä oli Petri Sainion ”tupla-aikalisä”, eli kaksi peräkkäistä aikalisää ilman syötön syöttöä välissä.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinenkin. Joel Laakson vaikeat syötöt toivat Korson Vedolle johtoaseman. Nyt Tiikerit siirtyivät kuitenkin johtoon jo erän alkuvaiheessa ja jatkoivat samaan tahtiin loppuun saakka. Antti Leppälällä oli jokaisella syöttövuorollaan pienehkö syöttöputki.

Kolmannessa erässä Antti Ropponen otti ison roolin ja hakkasi urakalla palloa kenttään. Korson Vedon usko meni ja Tiikerit saattoivat ”rallatella” voiton kotiin.

Petri Sainio, Korson Veto:
- Harmittaa, kun tarjottiin kakkupalaa aika monella tavoin, mutta annettiin se takaisin kirsikan kera. Tiikerit eivät pelanneet omalla tasollaan. Perustasolla hävittiin. Ei saatu palloa toiselle puolelle. Meillä päät notkahtaa vieraissa. Ottamani tupla-aikalisä ei ollut ainutkertainen temppu. Niillä on joskus käännetty pelejäkin.
- Tämän kauden saldo on kuitenkin puolet isompi kuin viime vuonna. 33 pistettä ei riittänyt pudotuspeleihin, kun sarjan taso on noussut. Olen tyytyväinen nuoriin pelaajiin ja omaankin kehittymiseen. Tämä oli oppimisprosessi kaikin puolin.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:
- Pienillä virheillä pelattiin. Passari Lasse Jylhä pyöritti peliä hyvin. Tutkapari Lasse Jylhä ja Antti ”Rane” Ropponen pelasi hyvin yhteen. Koko nuorisokopla nautti pelistä, kun pääsivät kehiin. Pasi Hyvärinen pelasi koko pelin. Romans Sauss pelasi erän ja fiilis oli hyvä.
- 41 peliä pelattu. Paljon hyviä juttuja on tehty. Jonkun verran huonompiakin, joten oppitunteja tuli itse kullekin. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen. Lauantaille valmistaudutaan soittamalla musiikkia ja pelailemalla. Leppälä taitaa leikkauttaa itsellensä takatukan.

Tiikerit - KoVe ottelutilasto

Loimu päätti runkosarjan Sampo-voitolla

Loimu ja Sampo päättivät runkosarjan mittelemällä paremmuudestaan Kerttulassa. Ilman akuuttia pistepakkoa pelattu ottelu tarjosi silti kelpo viihdettä. Parin piirun verran ehyemmin esiintynyt kotijoukkue onnistui selättämään vieraansa lukemin 3 - 1 (22-25, 25-20, 25-20, 25-22).

Loimun yhdestätoista peräkkäinen voitto toi oranssimustille mieluisan päänahan. Sampo oli tähän saakka ainoa joukkue, jota Loimu ei ollut kuluvalla kaudella onnistunut nujertamaan.

Loimu lähti taistoon ilman vakiokuusikkoonsa kuuluvia Ossi Rumpusta ja Joe Kleinia. Heidät korvanneet Kirill Borichev (7/+3, 1 torjunta) ja Karri Sihvonen (11/+8, 2 torjuntaa, 2 ässää) onnistuivat paikkaustehtävissään hienosti.

Poissaolojen ohella nähtiin myös aktiivista vaihtorulettia. Peliaikaa tarjottiin molemmin puolin käytännössä jokaiselle rosteriin kirjatulle miehelle.

Loimu tuli totutun kovaa laidoilta. Tomi Rumpunen (11/+1, 2 torjuntaa) ja Urpo Sivula (23/+13, 3 torjuntaa) takoivat palloa parkettiin tehokkaasti. Passivastuun jakaneet Ville Juntura (2/+1) ja Kaius Peltonen (2/+1, 1 ässä, 1 torjunta) pyörittivät oranssimustaa palettia vahvasti. Libero Florian Ringseis jatkoi jäätävää pelaamistaan.

Sammon kohupassari Jared Krause (9/+3, 1 ässä, 3 torjuntaa) osoitti olevansa kovan tason pelimies. Enderwin Herreran (15/+1, 1 torjunta) pelivire aaltoili normitasoa enemmän. Hakkuri Timo Leikas (12/+5, 1 ässä) pelasi puolet ottelusta ja oli tehokas. Libero Ilari Sivonen voi olla tyytyväinen iltapuhteeseensa.

Ilari Sivonen, Sampo: Ottelu oli odotetunlaista pelailua ilman kovaa panosta. Molemmat pelasivat silti kelpo ottelun. Tehtiin molemmin puolin paljon vaihtoja, jotka vaikuttivat ottelun kulkuun. Oman joukkueen peli on kulkenut viime aikoina hyvin. Tästä on hyvä jatkaa pudotuspeleihin.

Karri Sihvonen, Loimu: Eka erä oli meiltä vaisu. Pelaaminen oli huolimatonta. Toisesta erästä lähtien pelimme alkoi rullata normaalisti. Omaa peliesitykseen pitää olla tyytyväinen. Saatu peliaika pitääkin käyttää tällä tavoin hyväkseen. Valmennusjohto sai hyvän näytön jatkoa ajatellen. Jatkoa voidaan odottaa hyvillä mielin. Joukkueen pelivire lupaa hyvää.

Jukka Tuovinen, Sampo: Se, että Loimu onnistui voittamaan meidät vasta kolmannessa ottelussa, ei ole suuri asia. Sarja on tasainen, ja otteluita voitetaan paljon ristiin. Tämän illan ottelussa ei ollut merkitystä, ja se näkyi kentällä. Viimeinen keskittyminen puuttui. Runsaat syöttövirheet menevät kokeilujen piikkiin. Vaihtopelaajat saivat tärkeitä minuutteja eikä kukaan loukkaantunut. Luotto omaan peliin on kova. Lähdemme tosi luottavaisina pudotuspeleihin.

Henri Tuomi, Loimu: Ottelu oli erinomainen. Peliaikaa oli tarjolla normisti vähemmän pelaaville, ja pojat saivat hienoja onnistumisia. Tärkeitä peliminuutteja pudotuspelien alla. Ruletti pyöri hyvin. Odotamme tulevaa innolla. Luotto omaan joukkueeseen on vahva. Kun pelaamme huipputasolla, meitä on vaikea voittaa.

Loimu - Sampo ottelutilasto

Etta päätti voittoon varamiehisestä Hurrikaanista

Etta päätti runkosarjan kotivoittoon Hurrikaanista erin 3-1 (25-16, 25-14, 22-25, 25-17). Vierailijat olivat jättäneet Loimaalle neljä ykkösryhmän pelaajaa - Mäntylä, Määttä, Cedic ja Oivanen. He keskittyvät kotimaisemissa ensi perjantaina alkaviin pudotuspeleihin.

Hurrikaani lähti otteluun seitsikolla: Tauno Lipp (pas), Kasimir Vuorinen, Tapio Toiviainen, Karri Kutinlahti, Tuomas Koppanen, Aivar Petrusevics ja liberona Eemili Kouki. Etta aloitti tutulla seitsikolla: Jani Sippola (pas), Markku Huuskonen, Rusty Lavaja, Ville Sorvoja, Anssi Hakala, Josh Walker ja liberona Juho Rajala.

Ensimmäinen erä Ettalle 25 - 16. Erän alku oli Ettan hallintaa ja ensimmäiselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 8-4 johdossa. Kotijoukkueen hallitessa pelitapahtumia tekniselle aikalisälle mentiin 14 -8 johdossa. Hurrikaani oli vaikeuksissa Ettan hyvin toimineen torjunnan kanssa. Erän onnistujia olivat Ettan Walker, Hakala – molemmat + 3 ja Hurrikaanilta Koppanen +2.

Toisen erän alussa Etta repäisi peruspelillä ja Hurrikaanin virheiden avustamana 5-0 johdon. Tässä vaiheessa Ville Kakko otti Hurrikaaneille aikalisän. Ottelu jatkui kotijoukkue Ettan komennossa – mitään lentopallon hienouksia ei tässä vaiheessa nähty. Ville Kakko herätteli pelaajiaan toisen aikalisän aikana tilanteessa 14 - 6. Herättely ei auttanut sillä Etta rallatteli selvään erävoittoon luvuin 25 – 14. Erän onnistujia Ettalta Lavaja 4/+4, Sorvoja 4/+3 ja Hurrikaanilta Toiviainen 3/+1.

Sampsa Aitta lähti kolmanteen erään aloitukseen. Sampsa kiitti luottamuksesta ja täräytti erän alkuun kaksi torjuntaa. Hurrikaaniaikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 4-1. Ettan syöttö- ja torjuntapelin toimiessa mallikkaasti ei Hurrikaani päässyt riehumaan ja niinpä Ville Kakko otti toisen aikalisän tilanteessa 9 – 4. Tekniselle aikalisälle mentiin Ettan 14 – 11 johdossa. Tapio Toiviaisen syöttövuorolla Hurrikaani tuli tasoihin ja meni 18 – 19 johtoon. Tässä vaiheessa päätti Olli Kuoksa ottaa Ettalle ottelun ensimmäisen aikalisän. Erän lopussa Etta sortui lukuisiin virheisiin ja näin Hurrikaani pääsi peliin mukaan ja veikin erän 22 – 25. Kolmannessa erässä Ettalle tuli 13 suoraa virhettä ja Hurrikaaneille vastaavasti ainoastaan 3.

Neljäs erä alkoi tasaisesti. Pisteitä tehtiin vuorotahtiin kunnes Etta repäisi 10 – 6 johdon – oli vieraiden aikalisän aika. Tässä vaiheessa pelin aloittaneella seitsikolla pelannut kotijoukkue Etta oli kuskin paikalla. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14 – 8 johdossa. Johto kesti erän loppuun saakka. Erä Ettalle 25 – 17.

Josh Walker (Etta): Odotan innolla kovatasoisia play off – pelejä.

Hurrikaani valmentaja Ville Kakko: Alkuun meiltä pari erää erittäin arkaa ja varovaista pelaamista. Normaalista poikkeava kokoonpano ei saisi vaikuttaa noin paljon. Sitten kolmannen erässä usko löytyi. Olen tyytyväinen kolmannen erän pelaamiseen. Kotijoukkue ansaitsi voiton. Tavoite on ensi perjantaissa.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa: Nyt oli kolmas perättäinen hyvä hyökkäyspeli – hyökättiin monipuolisesti. Myös torjunta-puolustus on mennyt eteenpäin. Nyt torjunnan askelsarjat olivat oikeat. Se helpotti myös puolustuspelaamista. Ville syötti 24 kertaa - se on aika paljon. Huomenna lähdetään katsomaan kuka meidät ottaa. Minulle on kuitenkin aivan sama kuka tulee vastaan play off – kierroksella.

Etta - Hurrikaani ottelutilasto

Leka moukaroi Rientoa

Kuopiolainen Leka Volley aloitti vahvasti vieraspelinsä Pohjois-Karjalan Liiga-Rientoa vastaan Joensuussa. Kotijoukkueen nostopeli ei toiminut toivotulla tavalla, ja hyökkäyspeli oli sen seurauksena yksipuolista.

Lekan vahva torjunta torjui ja vaimensi Riennon laitahyökkääjät, eikä erän voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

Toisessa erässä kotijoukkue sai pelin juonesta kiinni onnistumatta kuitenkaan erän ratkaisuhetkillä. Lekan libero Timo Tolvanen poimi puolustuksillaan peliin ne pallot, jotka Riennon hyökkäys sai suunnattua vieraiden torjunnan ohi. Mart Tiisaar oli totutun tehokas Lekan hyökkäyksen viimeistelijänä. Ulottuva torjuntapari Johnson/Tiisaar aiheutti ongelmia Riennon nelospaikan hyökkääjille.

Riento yritti pelata keskihyökkäystä tavallista hankalammista paikoistakin tehojen jäädessä kuitenkin heikoiksi. Riennon kannalta ilahduttavaa oli se, että Joni Savimäki kävi jo takakenttäkierroksella ja lienee pelikunnossa liigakarsintojen alkaessa.

- Torjunta- puolustuspelaaminen on ollut koko kauden parempaa kuin hyökkäys, tiivisti Lekan luotsi Lauri Hakala kuopiolaisten runkosarjaa.

- Oma vastaanotto oli tänään heikko ja vastustaja pääsi käyttämään vahvuuksiaan, oli Jani Säisän näkemys ottelun ratkaisusta.

Riento - LEKA Ottelutilasto

Lakkapään kausi pakettiin tappiolla Iskulle

Rantaperkiön Isku päätti lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voittoisasti kaatamalla Rovaniemen Team Lakkapään suoraan 3-0 (25-18, 25-22, 25-17) Pyynikin palloiluhallissa. Ottelu oli Iskun kapteenin Tuomas Tihisen viimeinen runkosarjaottelu Mestaruusliigassa, mutta kausi jatkuu vielä pudotuspeleissä.

Isku sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi. Päätöskierroksen voitto oli joukkueelle kauden kuudestoista. Lakkapään kausi päättyi runkosarjaan, sillä joukkue sijoittui kymmenenneksi.

− Ihan ok päätös runkosarjalle, mutta emme ihan viimeiseen asti syttyneet taistelemaan ja tappelemaan. Se olisi ollut vielä bonus tähän päälle. Tämä oli kuitenkin hyvä, fiksu lopetus. Syöttöpeli toimi ja koko ryhmä pelasi tasaisesti, Iskun valmentaja Jussi Heino arvioi.

Varsinkin hyökkäyspeli oli lähes virheetöntä, sillä Isku teki koko ottelussa vain neljä hyökkäysvirhettä. Parhaat pistemiehet olivat Samuli Kaislasalo (14/+5), Jan Helenius (12/+8) ja Sauli Sinkkonen (12/+8). Parhaana pelaajana palkittiin passari Conor Eaton.

− Koko ottelun läpi paistoi loistava jakauma ja tarkkuus Iskun passarin toiminnassa. Ihmettelen kovasti Jan Heleniusta, hänestä on tullut todella loistava pelaaja. Todella ketterä kaveri, ja hänellä on pelisilmää ja osaamista. Pienestä pituudesta huolimatta loistavat korkeat ratkaisut, Lakkapään valmentaja Normunds Veinbergs kehui.

Pyynikillä nähtiin myös kahden vuoden tauon jälkeen Sauli Silpo, joka tuli Lempäälän Kisasta täydentämään joukkuetta. Iskussa viisi kautta keskitorjujana pelannut Silpo (1/+1) kävi kentällä tuuraamassa yleispelaajia.

Iskun kapteeni Tuomas Tihinen on ilmoittanut lopettavansa uransa pääsarjatasolla tähän kauteen, joten ottelu oli ”Tumpin” viimeinen runkosarjaottelu. Tihinen on pelannut yli 500 ottelua ja tehnyt yli 6000 pistettä, kaikki Iskun paidassa.

− Hyvät kaksi erää, ja se oli sopivasti tänään. Oli palloja, joissa olimme vähän huolimattomia. Onneksi voitimme, tästä on hyvä lähteä pudotuspeleihin. En vaivaa päätä tulevalla vastustajalla. On ollut hienoa pelata, kausi on mennyt hyvin ja on ollut hyvä yleisö koko kauden, Tihinen sanoi.